slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κύριος υπερασπιστής των φοιτητών η ΔΑΠ


undefined
Απομένουν 3 μέρες μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη όπου θα πραγματοποιηθούν οι Φοιτητικές εκλογές οι οποίες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένου και του ασταθούς πολιτικού σκηνικού που επικρατεί στη χώρα.
Σε μια ταραχώδη χρονιά για τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπου
ο φοιτητικός κόσμος εμφανίστηκε πλήρως αποπροσανατολισμένος, η μόνη παράταξη η οποία κράτησε ξεκάθαρη και ενεργή στάση ήταν αναμφίβολα η ΔΑΠ. Γεγονός που τη βοήθησε να κερδίσει αρκετό έδαφος στη συνείδηση των απλών φοιτητών καθώς η πολιτικοποιημένη στάση που διατήρησε τα τελευταία 2 χρόνια με την κατάθεση της Κοινωνικής Πρότασης και της πρότασης Παιδείας, αλλά και η υπευθυνότητα που έδειξε στην αντιμετώπιση του νόμου Διαμαντοπούλου, ήταν κομβικά σημεία της στρατηγικής της.

Η γαλάζια παράταξη, δε δίστασε να συγκρουστεί με νοοτροπίες και πρακτικές χρόνων, γεγονός που την έφερε αρκετές φορές σε ευθεία αντιπαράθεση ακόμα και με τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου. Στάση η οποία αποδεικνύεται ηγετική για το φοιτητικό κίνημα, καθώς σε αντίθεση με την απραξία άλλων πολιτικών παρατάξεων, εκείνη αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή της γενιάς της.
http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_1560.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: