slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκτόξευση στο Χρηματιστήριο λόγω δημοσκοπήσεων

Οι κυριακάτικες δημοσκοπήσεις και η άνοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου των πολιτών στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου ήταν αρκετές για να δώσουν αέρα αισιοδοξίας στην Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια στη Φρανκφούρτη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο να κερδίζουν 1% περίπου, ενώ και το ευρώ να χτυπά το "κατώφλι" των 1,26 δολαρίων, όταν προ ημερών είχε βρεθεί και κάτω από τα 1,25 δολάρια.
 Η Οδός Αθηνών παρέμεινε σε αυτό το κλίμα και ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 6,87%, στις 518 μονάδες, με κρεσέντο στις τράπεζες αλλά και σε μετοχές που είχαν ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα.

Η Εθνική τερμάτισε στο +6,61%, μια ανάσα από τα 1,30 ευρώ, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για Alpha και Eurobank (άγγιξε το 10%) καθώς και για την Τράπεζα Πειραιώς (στο +8%).

Μεγάλα κέρδη και για μετοχές όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και η Μότορ Όιλ.

Ωστόσο, το κλίμα στις αγορές αντιστράφηκε, με βαρίδι αυτήν την φορά τη Μαδρίτη, καθώς κυριαρχεί ο προβληματισμός συνολικά για τις ισπανικές τράπεζες, μετά το SOS που εκπέμπει από την Παρασκευή η Bankia, η οποία δύσκολα θα αποφύγει το σχέδιο διάσωσσης.

Η πτώση στον ισπανικό δείκτη IBEX ξεπέρασε το 2%, ενώ ενισχύθηκαν και τα spreads στα 10ετή ομόλογα, ανεβάζοντας στα επίπεδα του 6,5% το κόστος δανεισμού για την ισπανική οικονομία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ενώ και το ευρώ "μαζεύτηκε" στα 1,2540 δολάρια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έστω πως είναι πρώτη η ΝΔ τότε θέλει δεν θέλει θα συγκυβερνίσει με Καμμένο και Χρυσή Αυγή οπότε θα δούμε τότε ποια οικονομική πολιτική θα εφαρμόσει.
Τι δικιά της, του Καμμένου ή θα ξαναπάμε σε εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ χωρίς ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δεν στηρίζει κυβέρνηση. Οπότε.