slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατά διαόλου ο τουρισμός... λόγω πολιτικής αστάθειας και κάφρων

Ακόμα ένα χτύπημα δέχθηκε ο τουρισμός της Ελλάδας μετά το πλήρες πολιτικό αδιέξοδο και την αποτυχία των αρχηγών των κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Ελλάδα βρίσκονται σε απόγνωση.
Ηδη από τη Δευτέρα οι κρατήσεις παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση, η οποία αγγίζει ακόμα και το 50%. Το ίδιο σκηνικό αποτυπώνεται και στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία μέσω διαδικτύου, οι οποίες συγκριτικά με τον περσινό Μάιο εμφανίζουν πτώση κατά 50%.

Ο Μάιος είναι ένας καθοριστικός μήνας για την πορεία της τουριστικής σεζόν, αφού συνήθως πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρία εκατομμύρια κρατήσεις. Οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού η μεγάλη μείωση στα τουριστικά έσοδα φέτος αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και το 15%.

Από την πλευρά τους οι τουριστικοί πράκτορες υποστηρίζουν πως οι βασικές αιτίες για την πτώση στην τουριστική κίνηση είναι η πολιτική αστάθεια, οι απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, τα εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι απεργίες των βυτιοφόρων, ταξί με τους αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: