slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέες καταγγελίες των μαθητών του ΓΕΛ Νάξου – Νιώθουν αδικημένοι και εξαπατημένοι

Νέες καταγγελίες φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου, οι οποίοι όπως φαίνεται είναι απογοητευμένοι από το γεγονός ότι, παρ’ όλο τον αγώνα που έδωσαν με την 18ήμερη κατάληψη του σχολείου τους δεν είδαν να αλλάζει κάτι ουσιαστικό όπως περίμεναν και τους υπόσχονταν οι πάντες.
Τα προβλήματα με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γατσωτή δεν έχουν σταματημό, ενώ στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Μιχαλόπουλος ο οποίος ήταν και αυτός που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για τα όσα είχαν καταγγελθεί από τους μαθητές και που στο πόρισμά του αναφέρει ότι δεν προκύπτουν ευθύνες. Όπως τονίζουν οι μαθητές, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον κ. Μιχαλόπουλο, απορίας άξιο είναι πως μπόρεσε να βγάλει το πόρισμά του με μια μόνο επίσκεψη στο σχολείο και με τις μαρτυρίες τριών μόνο παιδιών....

Από ότι γνωρίζει το naxosnow.gr ο κ. Μιχαλόπουλος ήταν να έρθει και μια δεύτερη φορά στη Νάξο προκειμένου να συνεχίσει την ερευνά του, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι μαθητές στους οποίους μάλιστα υποσχέθηκε και προσωπικά ότι θα το κάνει, χωρίς όμως να το πράξει ποτέ.
Έκδηλα απογοητευμένοι οι μαθητές του Λυκείου, επικοινώνησαν και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νίκο Ράπτη, προκειμένου να τους σταλεί το πόρισμα του κ. Μιχαλόπουλου.
Ο κ. Ράπτης ενημέρωσε τα παιδιά ότι στις 9 Μαΐου θα βρίσκεται στη Νάξο προκειμένου να τα συναντήσει όπως και τους γονείς τους και να συζητήσει μαζί τους τα όσα συμβαίνουν στο Λύκειο. Δυστυχώς όμως βγαίνουν αληθινά όλα όσα φοβόντουσαν οι μαθητές σχετικά με την «προκαταρκτική εξέταση» και την κατάληξη που θα είχε και τις υποσχέσεις που πήραν από το σύλλογο καθηγητών που δεν εκπληρώθηκαν.
Οι μαθητές νοιώθουν αδικημένοι και εξαπατημένοι και συνεχίζουν με νέες καταγγελίες μεταξύ των οποίων η παράνομη ομαδική αποβολή στο Β3, επανεξέταση άδικων ποινών και «υπονόμευση στη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων από αυταρχικές μεθόδους και αντιδημοκρατικούς περιορισμούς».
Αυτό που ζητούν οι μαθητές είναι «επιτέλους να λειτουργήσει το σχολείο με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας» και οι νόμοι που το διέπουν να μην ισχύουν κατά περίπτωση όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι μαθητές ευνοούνται για κάποιο λόγο, περισσότερο.

Διαβάστε την ανακοίνωση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Νάξου:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: