slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η μητέρα των μαχών αρχίζει


Το να είσαι ανίκητος εξαρτάται από την άμυνα. Η πιθανότητα να νικήσεις εξαρτάται από την επίθεση.

Η μάχη που αρχίζει σήμερα θα είναι η μητέρα των μαχών για τη Νέα Δημοκρατία τον Αντώνη Σαμαρά.
Μόνος του εναντίον όλων. Επιστρατεύουν τους πάντες και τα πάντα εναντίον του. Ξένα και ντόπια ΜΜΕ, ντόπια και ξένα διαπλεκόμενα συμφέροντα, όλους εκείνους «που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος και δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση» . Που δεν θέλουν τον Σαμαρά γιατί ποτέ δεν τον πήγαν και ποτέ δεν θα τον πάνε.
Μέχρι … ψυχολόγους μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται να βγάλουν στα κανάλια για να μας πουν ότι ο Σαμαράς έχει τάχα … “εμμονή με την πρωθυπουργία”. Ποιός; Ο πολιτικός που αν ήθελε και αν ενεργούσε με βάση το πολιτικό και προσωπικό του συμφέρον θα μπορούσε να πάει σε εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο και να κερδίσει με …50% και πάνω.
Αυτά όμως τελείωσαν τώρα. Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε..................
. Η κριτική , η αυτοκριτική και η εσωστρέφεια τελείωσαν … χθες. Λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν αγωνίζονται. Το διλήμματα είναι άλλα πλέον, πιο κρίσιμα, πιο σημαντικά για την Πατρίδα:
• Συντριβή του ΠΑΣΟΚ και αυτοδυναμία της ΝΔ, ή διάσωση του ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση;
• Θέλουμε να μας κυβερνήσει ο μόνος που αντιτάχθηκε πρώτος στο Μνημόνιο και προέβλεψε όσα έγιναν, ή θέλουμε να διατηρηθεί αυτό το απίθανο χάος ακυβερνησίας που μόνο τους διαπλεκόμενους και τους νταβατζήδες ευνοεί;
• Ποιός θέλουμε να μας εκπροσωπεί στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ και τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Τρόϊκα; Κάτι yes men και his master voice σαν τον Βενιζέλο και τον Παπαδήμο, ή ο πολιτικός που πλήρωσε με δεκάχρονη έρημο την υπεράσπιση της Μακεδονίας, είπε όχι στην Μέρκελ και κατέθεσε δύο φορές (Ζάππειο Ι και ΙΙ) συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις;
• Θέλουμε να απεραντολογούμε συνεχώς για το Μνημόνιο ή να βγούμε από αυτό και να διώξουμε την Τροϊκα;
Και μόνο ότι η πιο απίθανη και ανίερη συμμαχία συμφερόντων, πολιτικών και ΜΜΕ στρέφονται κατά του Σαμαρά, δείχνει ποιόν πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες.
Γιατί, μην γελιέστε. Στην μητέρα των μαχών που αρχίζει σήμερα αντίπαλος δεν είναι ο ελάχιστος Βενιζέλος. Είναι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», ολόκληρο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που λεηλάτησε τον πλούτο της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες και την έσυρε στο ΔΝΤ και την οικονομική υποτέλεια.
Σκεφτείτε: Ποιος άλλος εκτός από τον Σαμαρά μιλάει στις συνεντεύξεις του και τις συγκεντρώσεις για διαπλοκή; Πότε άλλη φορά, ύστερα από εκείνο το χλωμό «νταβατζήδες», ηγέτης της συντηρητικής παράταξης μίλησε ανοιχτά και ξάστερα για την διαπλοκή;
Ποιος από όλους εκείνους που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού είπε πως την θέλει για να τα βάλει με την διαπλοκή που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ; Ποιός άλλος τόλμησε να πεί ότι θέλει ισχυρή αυτοδυναμία για να τα βάλει με τις πανίσχυρες συντεχνίες που κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει;
Ο Σαμαράς είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας. Φανταστείτε μόνο τι έχει να γίνει αν δεν πάρει αυτοδυναμία. Η σημερινή εικόνα σήψης και διάλυσης στο πολλαπλάσιο.
Η αυτοδυναμία, όμως, δεν κερδίζεται με καλούς τρόπους
Όμως, ο γράψαμε τις προάλλες και το επαναλαμβάνουμε τώρα που αρχίζει η εκλογική μάχη. Η αυτοδυναμία δεν κερδίζεται με καλούς τρόπους. Χρειάζεται ολομέτωπη και σκληρή επίθεση.
Ο Σαμαράς συνεχίζει να κινείται με αστική ευγένεια, ενώ θέλει σκληρό ΡΟΚ!!!
Να πει όλη την αλήθεια στον λαό για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Να αποκαλύψει όλα τα εγκλήματα του Παπανδρέου, Βενιζέλου και της παρέας του. Να τους «σταυρώσει» τώρα, ανεξάρτητα από την μία και μόνο εξεταστική επιτροπή που θα κάνει μετά. Ο λαός θέλει εκδίκηση.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παίρνει καμία ανάσα. Το φίδι το πατάς κάτω.
Παράλληλα να ξετυλίξει το όραμα του για την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Έγραψε ο Σουν Τζου: Το να είσαι ανίκητος εξαρτάται από την άμυνα. Η πιθανότητα να νικήσεις εξαρτάται από την επίθεση.
Να διώξει λοιπόν τώρα από κοντά του ο Σαμαράς εκείνους τους δήθεν νουνεχείς, αλλά στην πραγματικότητα υποταγμένους στο σύστημα , που του λένε να είναι «προσεκτικός» και «μετρημένος» για να μην «κάνει λάθη». Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν μάχεται.
Ο Έλληνας σε αυτές τις εκλογές θα «αναζητήσει» έναν ηγέτη-προστάτη. Έχει σιχαθεί τους διαχειριστές, δεν εμπιστεύεται αυτόν που του εξηγεί απλά τα “σωστά” μέτρα, δεν ακούει καν αυτόν που του εξηγεί “πόσο αναγκαία” ήταν τα μέτρα μέχρι σήμερα!!!.
Ο Έλληνας δεν θέλει πλέον να ακούει τετριμμένες πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, ούτε και θέλει να του υπενθυμίζουν συνεχώς ότι βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Άλλωστε το βιώνει στο πετσί του τα δύο τελευταία χρόνια.
Ο Έλληνας θέλει όραμα για την αυριανή ήμερα και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που τον οδήγησαν στην εξαθλίωση.
Ο Έλληνας έχει πληγωθεί, αισθάνθηκε ανυπεράσπιστος από τον ΓΑΠ και από τον Βενιζέλο, έχει φάει χαστούκια στην υπερηφάνεια του. Χρειάζεται να νιώσει «ασφάλεια» στη γειτονιά του και στη τσέπη του, αλλά και στην υπερηφάνεια του.
Ο Σαμαράς το «έχει» αυτό . Το έβγαλε τις προάλλες στο Αιγάλεω γι αυτό και ξεσήκωσε το ακροατήριο. Πρέπει να το βγάζει από εδώ και πέρα σε όλες τις συνεντεύξεις και εκδηλώσεις: Καρδιά, θάρρος, δύναμη.
Οι βασικοί τομείς πάνω στους οποίους θα κριθεί η εκλογική αναμέτρηση είναι οι εξής:
Οικονομία: Συγκεκριμένα πράγματα κατανοητά από όλους. Όχι μόνο από καθηγητές πανεπιστημίου. Να κωδικοποιηθούν ξανά οι προτάσεις του Σαμαρά για να γίνουν κτήμα όλων και το κυριότερο να επιβληθεί διά ροπάλου ενιαίος λόγος σε όλους. ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Κοινωνική πολιτική. Πρέπει να εξουδετερώσει το «ιστορικό» πλεονέκτημα που έχουν στον τομέα αυτό τα αριστερά κόμματα , κάνοντας εύκολη πολιτική, αφού δεν θα κληθούν ποτέ να κυβερνήσουν. Ο Έλληνας έχει ανάγκη να νιώσει ότι κάποιος τους νοιάζεται και βρίσκεται δίπλα τους, τους αφουγκράζεται, καταλαβαίνει αλλά και προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που τον ταλανίζουν.
Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα είναι η ευαίσθητη χορδή των Ελλήνων και προνομιακός χώρος για τον πατριώτη Σαμαρά. Οι Έλληνες θα ψηφίσουν εκείνον που θα τους δείξει ότι μπορεί να ανακτήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια, να αποκαταστήσει την εθνική μας υπερηφάνεια, να αναζωογονήσει το ελληνικό μας φιλότιμο.
Η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι επίσης τα άλλα προνομιούχα πεδία παρέμβασης του Σαμαρά, για να μην μακρηγορώ.
Αφήνω τελευταίο κάτι πολύ σημαντικό. Καλά έκανε η ΝΔ και ξεκαθάρισε μέχρι σήμερα σε όλους τους τόνους ότι αγωνίζεται για ισχυρή κυβέρνηση και την αυτοδυναμία. Τώρα όμως πρέπει να απεγκλωβιστεί άμεσα από τη συζήτηση που επέβαλαν το ΠΑΣΟΚ, η διαπλοκή και ορισμένοι της εδώ πλευράς για το «τι θα γίνει αν δεν εξασφαλιστεί αυτοδυναμία».
Η συζήτηση αυτή μόνο το ΠΑΣΟΚ ευνοεί επειδή μετατρέπει τη πολιτική, για την επομένη ημέρα, σε μια απλή διαχειριστική υπόθεση για τα οφίκια και το μνημόνιο, μια και ο οραματικός λόγος έρχεται σε δεύτερη μοίρα ή εκλείπει παντελώς.
Επιπλέον ακυρώνει την προσδοκία μιας άλλης προτάσεως εξουσίας, για έξοδο από την κρίση και αφήνει ελεύθερο το πεδίο (για να αναπτύξουν τις προτάσεις τους λαϊκίζοντας αφόρητα) στα κόμματα της Αριστεράς και τους άλλους νεόκοπους αντιμνημονιακούς.
Πρέπει τέλος ο Σαμαράς να κόψει τις πολλές ευγένειες με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αν θέλουν να τον προβάλλουν καλώς. Αν δεν θέλουν υπάρχει και το διαδίκτυο και το κυριότερο πορεία στον λαό. Και να δούμε μετά αν αντέχουν.
Λάθη όπως αυτά των προηγούμενων ημερών με τον Σαμαρά να δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή και αυτή να δημοσιεύει την ίδια ημέρα δημοσκόπηση που ακύρωνε το κεντρικό περιεχόμενο της συνέντευξης και να επαναλαμβάνει ακριβώς το ίδιο με τον κ. Πρετεντέρη και την GPO, απλως δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: