Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΥποψήφια Βουλευτής Α’ Αθηνών

«ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ»
Τι προσπάθησα – Τι πέτυχα  ως βουλευτής

ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ
Νέα Βουλευτής, από το 2008,  είχα στόχο την περιστολή της κρατικής σπατάλης. Την κατάργηση της συντεχνιακής νοοτροπίας των Βουλευτών.
α. Τοποθετήθηκα  δημοσίως εναντίον της Βουλευτικής Σύνταξης.
β. Από το βήμα της Βουλής  ζητούσα, επιμόνως, τη ....
Δημοσίευση όλων των Πόθεν Έσχες –ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ- όχι μόνο των Βουλευτών αλλά και: Νομαρχών-Περιφερειαρχών-Δημάρχων-Αντιδημάρχων-Κρατικών Λειτουργών-Δημοσιογράφων. Με σειρά Επίκαιρων Ερωτήσεων κατήγγειλα  στους Υπουργούς απαιτώντας έρευνα  για φαινόμενα κρατικής  σπατάλης, κυρίως από Δημάρχους και Νομαρχίες, καταθέτοντας  όλα τα αποδεικτικά στοιχεία .
Οι παρεμβάσεις  μου  στα Επίσημα Πρακτικά της Βουλής:
25 Ιουνίου 2008, 5 Φεβρουαρίου 2010, 13 Μαΐου 2010, 18 Οκτωβρίου 2010, 5 Φεβρουαρίου 2011, 30 Μαρτίου 2011, και 21 Μαρτίου 2012
γ. Μετά από παρέμβασή μου - προκάλεσε μεγάλη δημοσιότητα- τον Δεκέμβριο του 2008 αποσύρθηκε το άρθρο 30!  Προέβλεπε ότι όλοι οι Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς κ.α. όταν χάνουν το αξίωμα και είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι να επιστρέφουν στις Υπηρεσίες τους ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως προσόντων, χρόνου κ.λ.π. σε θέσεις αποκλειστικά ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.
δ. Με Δημόσια Επιστολή μου  στον  τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά τις Εκλογές 14-10-2009, κατήγγειλα τις προκλητικές, μαζικές, ρουσφετολογικές προσλήψεις από όλα τα Κόμματα –πλην Κ.Κ.Ε.-  δικών τους προσώπων, στο Μόνιμο προσωπικό της Βουλής- «κρυφά» μόλις μία μέρα πριν προκηρυχθούν οι Εκλογές.
ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ Μετά την παρέμβασή μου,  με απόφαση  της Βουλής, όλες οι προσλήψεις,  πλέον γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Ο Αγώνας μου για την Αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας
Έξι φορές, σε 3 μήνες, κατέθεσα Ερωτήσεις στη Βουλή στις 28 Ιουνίου 2011, 5  Οκτωβρίου 2011, 25 Οκτωβρίου 2011, 9 Νοεμβρίου 2011, 24 Νοεμβρίου 2011 και 13 Δεκεμβρίου 2011  απαιτώντας  στοιχεία  για τα τεράστια Έξοδα των Ανεξάρτητων Αρχών!  136.239,800 € το κόστος λειτουργίας τους, μόνον για το 2011!                                    
Πρώτη έφερα στη  Βουλή το σκάνδαλο ενοικίασης από τις Ανεξάρτητες Αρχές, υπερπολυτελών  κτιρίων, την ώρα που στο Κέντρο της Αθήνας, παραμένουν  ξενοίκιαστα και «σαπίζουν» δεκάδες ακίνητα, περιουσία Ασφαλιστικών ταμείων. 15.000.000 € το χρόνο   κοστίζουν μόνον  τα Ενοίκια.
Στόχος μου ήταν –και ΕΙΝΑΙ- να  μεταφερθούν Όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές  στα Κτίρια αυτά.
ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ Για τις αποκαλύψεις μου, παρενέβη ο  Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης!
Διπλομισθία  Συνταξιούχων Βουλευτών-Αιρετών
Επί 1 χρόνο, επεδίωκα  να καταργηθούν οι προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των πρώην βουλευτών και νυν  αιρετών της Αυτοδιοίκησης  οι οποίοι ελάμβαναν  ταυτοχρόνως-ολόκληρη  τη βουλευτική σύνταξη και την Αποζημίωση του Νομάρχη-Δημάρχου–Περιφερειάρχη!
ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ καταργήθηκε ο σχετικός Νόμος  για το Προνόμιο της διπλομισθίας.
Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2012 ,το Νοέμβριο του 2011 στην ομιλία μου, ζήτησα από  τον Υπουργό οικονομίας Ευ. Βενιζέλο, «την άμεση κατάργηση των πάσης φύσεως προνομίων για το σύνολο των Πρώην-Πρώην και Τέως Πρόεδρων  Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών, Υπουργών, συνολικά των χηρών και ορφανών» του πολιτικού συστήματος!  Τόλμησα μάλιστα να πω «…700.000 €, μόνον για το τεθωρακισμένο ενός από τους 2 Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης- του  κ. Βενιζέλου, δηλαδή. Εμείς, 49 Υπουργούς, την ίδια στιγμή που στην   Πορτογαλία είναι 11 και στην Ιταλία, 16!


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ως Δημοσιογράφος, ως Πρώτη σε Σταυρούς -20 χρόνια- Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και νέα Βουλευτής, ασχολήθηκα σε ανύποπτο χρόνο με τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης.
Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με όρισε Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επιγραμματικά: Κατήγγειλα στη Βουλή την πολιτική της αδράνειας και της ανοχής της λαθρομετανάστευσης, της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Υπουργού Χρήστου Παπουτσή.
Απαίτησα, χωρίς αποτέλεσμα, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη δημιουργία κέντρων κράτησης και επαναπροώθησης λαθρομεταναστών και με πολλές επίκαιρες ερωτήσεις μου ανέδειξα τις καταγγελίες της αρμόδιας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάλμστρομ για το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ χάθηκαν το 2011, 80 εκατομμύρια  € ενώ το πρόβλημα πολλαπλασιαζόταν.
Όταν βέβαια τον Σεπτέμβριο του 2010 η Επίτροπος είχε παραστεί στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Ελληνικής Βουλής είχα αναδείξει και τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα αναλάβετε πρωτοβουλία ως Επίτροπος γι’ αυτό το ευαίσθητο θέμα, να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων,…, που με πολύ λίγες οικονομικές δυνάμεις,…, έχουν βοηθήσει από το υστέρημά τους μαζί με χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες όλα αυτά τα εκατομμύρια, πλέον, παράνομων μεταναστών»;  Σε αυτό το πλαίσιο έστειλα και επιστολή, ως Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, στον Ύπατο Αρμοστή του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας του μεγαλύτερη βοήθεια τόσο σε οικονομικό, όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.
Με επίκαιρη ερώτησή μου στις 30 Αυγούστου 2011 κατήγγειλα το διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο για έμμεση νομιμοποίηση λαθρομεταναστών με την απόκτηση ΑΜΚΑ
ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ Η Νομοθετική Ρύθμιση απεσύρθη
Με 5 συνολικά ερωτήσεις στη Βουλή κατήγγειλα –χωρίς έως τώρα δραστικό αποτέλεσμα- τη  νέα μάστιγα «με τα καροτσάκια» λαθρομεταναστών, της κλοπής μετάλλων από κάδους οικίες, φρεάτια, οικοδομές,   με απώλεια σημαντικών εσόδων από το παράνομο εμπόριο Μαφιών..
ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ Μετά από τις Ερωτήσεις μου παρενέβη  Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών !
Αρχές του 2012, άνοιξα νέο μέτωπο!  Κατέθεσα σε 4 Υπουργεία Τροπολογία   για την αυστηροποίηση  του Νόμου περί Ιδιοκτητών, οι οποίοι νοικιάζουν -με  μαύρα έσοδα-  τα ακίνητά τους, σε δεκάδες λαθρομετανάστες  «με το κεφάλι» γεγονός που ενέχει  και τεράστιους κινδύνους για την υγεία όλων μας.  Ζητούσα δε για τους υπότροπους ιδιοκτήτες έως και τη Δήμευση των ακινήτων τους.
ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ εν μέρει. Μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή ο Υπουργός Υγείας Λοβέρδος έκανε Νόμο μέρος της τροπολογίας Πιπιλή σύμφωνα με τον οποίο τα διαμερίσματα αυτά «κλείνουν υποχρεωτικά χωρίς άλλες διατυπώσεις και σφραγίζονται από την αρμόδια αστυνομική αρχή».

Απέτρεψα την τελευταία στιγμή, την κατάθεση Νομοθετικής ρύθμισης  από την  Φώφη Γεννηματά που  επιχειρούσε, εκ νέου  την έμμεση νομιμοποίηση λαθρομεταναστών μέσω ασφαλιστικών Ταμείων.ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Είναι το προεκλογικό μου σύνθημα με στόχο να επιστρέψουν οι κάτοικοι με ασφάλεια στις αθηναϊκές  γειτονιές. Το  Μάρτιο του 2009, τρία χρόνια πριν  «γίνει της Μόδας» το πρόβλημα, ζήτησα από τη Βουλή, να υπάρξει ειδική Συνεδρίαση, σε επίπεδο Αρχηγών για το θέμα της διάσωσης του ιστορικού και εμπορικού Κέντρου της Αθήνας.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ!

Επιμένω  με συγκεκριμένες προτάσεις:
·        Να μετεγκατασταθούν υπηρεσίες και Οργανισμοί στα πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια της περιοχής, ώστε να μη μετατρέπονται σε στέκια περιθωριακών ομάδων (κάτι που πρότεινα εκ νέου  με Ερώτησή μου στον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στις 13 -12- 2011).
·        Να επιδοτηθούν οι οικογένειες νέων μέσω  ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την εγκατάστασή τους στο Κέντρο των Αθηνών.
·        Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομειακούς χώρους.
·        Την επιπλέον χρηματοδότηση της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΑΧΑ), από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το ΥΠΠΟ, για έργα ανάπλασης και ανάδειξης του Ιστορικού Κέντρου, ώστε να επιστρέψουν οι κάτοικοι και να κυκλοφορούν ασφαλείς και αυτοί και οι τουρίστες.
·        Την αναβάθμιση και συνεχή αστυνόμευση της περιοχής και από την αστυνομία και από τη δημοτική αστυνομία.Δεν υπάρχουν σχόλια :