slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρέθηκαν τα "κλεμμένα" έγγραφα από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου - Ποια η εμπλοκή του αδελφού της Β.Σταμάτη

- Ο ίδιος ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει την κλοπή των εγγράφων αυτών
- Που τα βρήκαν οι διωκτικές αρχές και τι λέει το εισαγγελικό πόρισμα
- Με ψευδώνυμο υπέγραφε ο αδελφός της συζύγου του Άκη
- Σαχπατζίδης: «Δεν έχω καμία σχέση με τον κ. Τσοχατζόπουλο»

Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Τα στοιχεία αυτά "καίνε" για άλλη μια φορά των πρώην υπουργό ενώ μπλέκουν όπως λέει και το εισαγγελικό πόρισμα τόσο την σύζυγο του πρώην υπουργού όσο και τον αδελφό της.

Πριν από καιρό ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει μια περίεργη κλοπή – εξαφάνιση ενός προσωπικού του αρχείου με έγγραφα μάλιστα εθνικής ασφάλειας καθώς και άλλα πολλά στοιχεία. Όμως όπως αποκαλύπτει το εισαγγελικό πόρισμα τα έγγραφα αυτά και τα στοιχεία φαίνεται πως δεν είχαν...κλαπεί. Το αρχείο αυτό βρέθηκε στα γραφεία του υπουργού στην Κυψέλη και αφορούν την off shore εταιρεία και μετά από τον έλεγχο της εισαγγελίας μέσα σε αυτά υπάρχουν έγγραφα εθνικής ασφάλειας αλλά και τιμολόγια.

Σύμφωνα λοιπόν με το εισαγγελικό πόρισμα:
"Το γεγονός ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τηρούσε στο προσωπικό του αρχείο, τραπεζικά έγραφα, κάποια από αυτά μάλιστα ήταν πρωτότυπα, που αφορούσαν λογαριασμούς του Νικόλαου Ζήγρα ή των εταιρειών που αυτός εκπροσωπούσε, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο τελευταίος διαχειριζόταν τους λογαριασμούς, κατ' εντολή του πρώην υπουργού".

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα πως γίνεται ο πρώην υπουργός να μην γνώριζε τι έκανε ο Νικόλαος Ζήγρας, όπως ο ίδιος τουλάχιστον ισχυρίστηκε στην απολογία του;

Μάλιστα μέσα στο αρχείο υπάρχουν ξεκάθαρα λογαριασμοί των εταιριών καθώς και συμφωνητικά.

Στο εισαγγελικό πόρισμα όμως φαίνεται και η εμπλοκή του αδελφού της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτη Σταμάτη, ο οποίος για να μην γίνεται αντιληπτός υπέγραφε με ψευδώνυμο χρησιμοποιώντας το επώνυμο της πρώην συζύγου του.

"Στην πλειονότητα των αποδεικτικών ως ονοματεπώνυμο καταθέτη αναφέρεται "Παναγιώτης Παπαλιάκος". Προφανώς τα στοιχεία αυτά (ανύπαρκτου προσώπου) χρησιμοποιούσε ο Παναγιώτης Σταμάτης – Παπαλιάκου είναι το επώνυμο της πρώην συζύγου του – προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η πραγματική του ταυτότητα λόγω της σχέσης του με την Βασιλική Σταμάτη", γράφει το εισαγγελικό πόρισμα.

Ακόμη στο πόρισμα αναφέρεται πως η Βασιλική Σταμάτη είχε λογαριασμό σε τράπεζα στην οποία όλες οι αποδείξεις πήγαιναν σε σπίτι στην Αργυρούπολη το οποίο είχε δηλώσει ως κατοικίας της. Όμως στο συγκεκριμένο σπίτι έμενε ο αδελφός της Παναγιώτης.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ακόμη πιο συνταρακτικά στοιχεία από τις εισαγγελικές αρχές.

Σαχπατζίδης: «Δεν έχω καμία σχέση με τον κ. Τσοχατζόπουλο»

Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που του αποδόθηκαν, ο επιχειρηματίας Γ. Σαπχατζίδης, με το απολογητικό του υπόμνημα στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα».

Όπως τονίζει, μάλιστα, ο συγκατηγορούμενός του πρώην υπουργός «δεν θα είχε κανένα λόγο να τον ενημερώσει για τις επιλήψιμες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται». Τα κυριότερα μέρη της απολογίας του έχουν ως εξής:

«Από τους συγκατηγορουμένούς μου δεν γνωρίζω προσωπικά κανένα, πλην του Γ. Ζήγρα (σσ. πρόκειται για τον Ν. Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού). Τον Γ. Ζήγρα γνώρισα το έτος 2005, οπότε μου ζητούσε προσκλήσεις για ποδοσφαιρικούς αγώνες του ΠΑΟΚ.

Αργότερα, το έτος 2006, ενώ βρισκόμουν σε ταξίδι στη Ρωσία με τη σύζυγό μου, ο Γ. Ζήγρας μου τηλεφώνησε και με συνάντησε προκειμένου να διερευνήσει, αν μπορώ να τον φέρω σε επαφή με επιχειρήσεις εμπορίας ξυλείας, καθόσον, όπως μου είπε, εκπροσωπούσε μεγάλη γερμανική επιχείρηση με το αντικείμενο αυτό. Εγώ από την πλευρά μου ενδιαφέρθηκα να γίνω μεσολαβητής και τον έφερα σε επαφή με επιχείρηση ξυλείας που λειτουργούσε στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.

Κατά την επιστροφή μας από τη Ρωσία προς τη Θεσσαλονίκη συνταξιδέψαμε με τον Γ. Ζήγρα και την τότε σύζυγό του, και από λόγους κοινωνικής αβρότητας τους προσκάλεσα στο σπίτι μου στην Κατερίνη, όπου λίγες ημέρες αργότερα ήλθαν για φαγητό. Η επόμενη επαφή μας έγινε λίγες ημέρες αργότερα στην Αθήνα, οπότε όμως διαπιστώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιείτο η συναλλαγή για την ξυλεία που επιδιώκαμε. Έκτοτε δεν τον έχω ξανασυναντήσει ποτέ.

Θέλω να επισημάνω, ότι όταν για πρώτη φορά διάβασα στον Τύπο, ότι το όνομά του συνδέεται με την εταιρία TORCASO, επανειλημμένα προσπάθησα να έλθω σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά, προκειμένου να ζητήσω διευκρινίσεις, αλλά εκείνος δεν απάντησε σε καμία από τις κλήσεις μου.

Η επόμενη φορά που τον ξαναείδα, ήταν μετά τη σύλληψή μας στο πλαίσιο της ένδικης υποθέσεως. Πρέπει επίσης να τονίσω, ότι η αναφορά της πρώην συζύγου του Γ. Ζήγρα σε πολλά ραντεβού μεταξύ εμού και του Γ. Ζήγρα στην Αθήνα, που κατ' αυτήν ακολούθησαν την επιστροφή μας από τη Ρωσία, ελέγχεται ως ανακριβής. Διότι, αν μη τι άλλο, η ίδια καταθέτει ότι από έτος 2003 και μετά δεν συναντιόταν με τον Γ. Ζήγρα, παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα και τον Ιούλιο του 2006 χώρισαν οριστικά, πράγμα που αποκλείει να γνώριζε αυτή τα επαγγελματικά ραντεβού του συζύγου της κατά το έτος 2006».

«Ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι γνωστός μου κοινωνικά»

«Τον Ακη Τσοχατζόπουλο δεν τον έχω συναντήσει παρά μόνο στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων και εντός ευρέως κύκλου παριστάμενων προσώπων και μάλιστα χωρίς εγώ να έχω επιδιώξει την παρουσία του Α. Τσοχατζόπουλου στις εκδηλώσεις αυτές. Είμαι βέβαιος ότι την έλλειψη κάθε επαφής μεταξύ εμού και του Α. Τσοχατζόπουλου μπορούν να επιβεβαιώσουν όλα τα πρόσωπα του περίγυρου του Α. Τσοχατζόπουλου τόσο από τα κατά καιρούς υπουργικά γραφεία του, όσο και από το ιδιωτικό του πολιτικό γραφείο. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα αυτά τα πρόσωπα, αν ερωτηθούν, θα επιβεβαιώσουν ότι ουδέποτε τον επισκέφθηκα (ως υπουργό ή μεταγενέστερα) και ότι ουδέποτε συναντηθήκαμε.

Ένας πολύ σοβαρός λόγος που εμπόδιζε την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ εμού και του Α. Τσοχατζόπουλου ήταν ότι εγώ όχι μόνο δεν τον υποστήριζα πολιτικά, αλλά αντίθετα υποστήριζα τον Ν. Ακριτίδη, δηλαδή πολιτευτή του ίδιου πολιτικού κόμματος (ΠαΣοΚ) στην ίδια εκλογική περιφέρεια (Α' Θεσσαλονίκης), πράγμα που με καθιστούσε κατ' ουσία πολιτικό αντίπαλο του Α. Τσοχατζόπουλου.

Ουδεμία απολύτως ανάμιξη είχα στη σύσταση και τη διαχείριση των εξωχωρίων εταιριών που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Οι εταιρίες αυτές, πλην της TORCASO, μου είναι και απολύτως άγνωστες. Για πρώτο φορά άκουσα για τις εταιρίες αυτές από δημοσιεύματα του Τύπου. Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη σύσταση των ίδιων εταιριών προκύπτουν από τα υπάρχοντα στη δικογραφία σχετικά επίσημα έγγραφα, και - φυσικά - ουδόλως προκύπτει δική μου ανάμιξη.



newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: