slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάποιοι φοβούνται κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Ποιοι άραγε;

Δηλώσεις Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

15/2/2012: Μετά το σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα εφαρμόσει τα μέτρα, στη συνέχεια θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι η κανονική δημοκρατική διαδικασία.

16/2/2012  σε συνέντευξη του προς την Ostsee – Zeitung: Οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και μετά τις εκλογές.

16/2/2012 στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR, ο Σόιμπλε κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει δεσμευτεί με σαφήνεια στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχεδίου περικοπών σε περίπτωση εκλογικής της νίκης («προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αν δεν κάνω λάθος», είπε απαξιωτικά) καλώντας τη μάλιστα να μην ψαρεύει ψήφους με υπονοούμενα για χαλάρωση των σκληρών μέτρων

(σχόλιο: συγνώμη κύριε Σόιμπλε που προηγείται η ΝΔ, ταπεινά συγνώμη ζητούμε)

9/4/2012: σε συνέντευξη στο Γιάννη Πρετεντέρη ο Σαμαράς λέει: κάποιοι εκτός Ελλάδας δεν θέλουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

12/4/2012: η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενόψει εκλογών, τάσσεται υπέρ μιας κυβερνήσεως συνεργασίας:

«Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση. Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου, βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζω τις προσπάθειες του. Και είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα. Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να αποτελεί οδηγό στην δύσκολη άσκηση που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα».

Οι μάσκες σιγά σιγά πέφτουν.
Οι ξένοι τοκογλύφοι θέλουν οπωσδήποτε το ΜΠΑΤΣΟΚ στην κυβέρνηση.
Θα τους αφήσουμε να διοικούν, να καταστρέφουν την Ελλάδα και να εξαθλιώνουν τον Έλληνα;
Στο χέρι μας είναι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: