slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Μαμουζέλος: Κάπου έχει ξεφύγει ο κ. Γιάννης Μαργαρίτης – Ακούστε τις δηλώσεις του


Απάντηση στον Δημοτικό Σύμβουλο της Πλειοψηφίας και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Γιάννη Μαργαρίτη έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου Γιάννης Μαμουζέλος, σε ότι αφορά την τοποθέτηση των σημείων πληροφόρησης (infokiosk) του Συλλόγου Ξενοδόχων και για την νομιμοποίηση της άγρας πελατών στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Νάξου. Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα των δύο αντρών ξεκίνησε κατά την περίοδο που ο κύριος Μαργαρίτης ήταν Αντιπρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και υπήρξε η αιτία της απομάκρυνσής του στις αρχές του 2012. Τόσο ο κ. Μαργαρίτης όσο και ο κ. Μαμουζέλος ανήκουν στον συνδυασμό του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη με τον οποίο ήταν υποψήφιοι στις ....
εκλογές του 2010.
Ο κ. Μαμουζέλος θεωρεί ότι το τίμημα των 5.000€ που ζητήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την ενοικίαση του χώρου τοποθέτησης των infokiosk είναι εύλογο καθώς πρόκειται για τρία (και όχι ένα) σημεία πληροφόρησης του κοινού που καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο. Τα σημεία που θα τοποθετηθούν είναι: α) στην είσοδο του κεντρικού λιμένα, β) στο τουριστικό καταφύγιο και γ) απέναντι από τον ΟΤΕ στην παραλία. «Θα έπρεπε να πει ευχαριστώ στο Λιμενικό Ταμείο ο κ. Μαργαρίτης καθώς κάναμε υπέρβαση. Δεν μπήκαμε στην διαδικασία των εγκρίσεων προκειμένου να προλάβουν να τοποθετηθούν φέτος», είπε ο κ. Μαμουζέλος.
Σε ότι αφορά την άγρα πελατών στο λιμάνι, ο κ. Μαμουζέλος είπε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει από πέρυσι καθώς τουλάχιστον δύο φορείς, η Μαζική Εστίαση και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος διαφοροποιήθηκαν από την περυσινή απόφαση, ενώ υπάρχουν και σοβαρές διαφωνίες στις τάξεις του Συλλόγου των Δωματιούχων. Ο κ. Μαμουζέλος συνέστησε στον κ. Μαργαρίτη να μην προτρέχει καθώς καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Σε ότι αφορά την είσοδο επαγγελματιών στο λιμάνι, προσωπική άποψη του κ. Μαμουζέλου είναι ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος των Δωματιούχων στην χερσαία ζώνη του λιμένα της Νάξου, αλλά όχι η άγρα (δηλ. η παρενόχληση των επισκεπτών). «Άλλωστε, το επιτρέπει και ο νόμος», είπε.

Για τα υπόλοιπα θέματα αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανέφερε ότι πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την εκπόνηση μελέτης για την δημιουργία πλωτής προβλήτας στο λιμανάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επαγγελματίες ψαράδες.

Επίσης, τάξη θα μπει σε ότι αφορά τα Διαφημιστικά Πλαίσια. Μετά την εκπόνηση τοπογραφικού διαγράμματος και την έγκρισή του από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στον Δήμο προκειμένου να κάνουν αίτηση διαφήμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους καταβάλλοντας το αντίστοιχο τίμημα.

Τέλος, σε ότι αφορά το λιμάνι, ο κ. Μαμουζέλος είπε ότι οι διαδικασίες προχωρούν με σιγανά και σταθερά βήματα. Καυτηρίασε την Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς απαιτούνται πολύμηνες εγκρίσεις ακόμη και για απλές εργασίες, όπως αντικατάσταση σαπισμένων κιγκλιδωμάτων ή ασφαλτόστρωσης της προβλήτας.                                                                                                                                 αναρτηθηκε απο naxos now

Δεν υπάρχουν σχόλια: