slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η εταιρεία Σμίλη ΑΕ αναλαμβάνει το φράγμα Τσικαλαριού



Η εταιρεία «Σμίλη Α.Ε» θα αναλάβει την κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού. Όπως προέκυψε από τη μειοδοτική διαδικασία, η οποία εγκρίθηκε και επικυρώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, η Εργοληπτική Επιχείρηση «Σμίλη Α.Ε» κατέθεσε τη μεγαλύτερη έκπτωση (28,88%) στο μειοδοτικό διαγωνισμό και έτσι ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, με συνολική προσφορά 7 εκ. 290.620 ευρώ. 
   Το φράγμα Τσικαλαριού προβλέπεται να κατασκευαστεί επί της κοίτης του ποταμού Ποταμιάς , σε απόσταση σχεδόν 1 χλμ από την Κάτω Ποταμιά. Ο ταμιευτήρας του φράγματος θα αποθηκεύει τα επιφανειακά νερά του χειμάρρου Ποταμιάς. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, το φράγμα θα είναι ύψους 46 μέτρων, με ταμιευτήρα χωρητικότητας 3.000.000 κ.μ. νερού, ωφέλιμου όγκου 2.850.000 κ.μ.. 
   Βέβαια, για την αξιοποίηση των νερών του ταμιευτήρα Τσικαλαριού, προβλέπεται σε επόμενη, όμως, φάση, η κατασκευή αρδευτικών δικτύων που θα καλύπτουν 10.500 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων στα Λιβάδια.
   Εκτός από την κατασκευή του ταμιευτήρα, ο προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβάνει και τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους για την πρόσβαση στο φράγμα, καθώς και έργα για την εκκένωση του φράγματος.
Η προθεσμία εκτέλεσης της σύμβασης είναι 32 μήνες από την υπογραφή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: