slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα Δημοκρατία: Γενική επιστράτευση με στόχο την αυτοδυναμία

Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη Νέα Δημοκρατία. Όσο μεγαλύτερη είναι η συσπείρωση που θα επιτύχει η Νέα Δημοκρατία, τόσο ευνοϊκότερη θα είναι είναι η θέση της την επόμενη ημέρα των εκλογών. Τη δεδομένη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για το κόμμα, που ίσως είναι πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τα στελέχη τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί πολύ απλά κρίνεται το μέλλον της παράταξης αλλά και το δικό του προσωπικό μέλλον. Μεγάλο ρόλο στην συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας θα παίξουν δύο δεδομένα.

Πρώτο, η οργάνωση σε θέματα προγράμματος και επικοινωνίας με τον κόσμο και δεύτερο η σύσταση των ψηφοδελτίων. Η δεύτερη παράμετρος είναι η πιο ουσιαστική και αποδοτική. Γι ' αυτό το λόγο είναι επιβεβλημένη η επιστράτευση δυνατών στελεχών, προερχόμενα από επιτυχή διαδρομή στην κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής δείχνουν δύσκολο το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας, κάτι το οποίο επηρεάζει και τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν τα ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια στελεχωθούν με δυνατά πρόσωπα τα οποία είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν προσωπικούς σταυρούς, τότε μόνο θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να ξεπεράσει χαμηλά ποσοστά που σήμερα βρίσκεται. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς μέσα στο τριήμερο του Πάσχα πρέπει να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του που πρέπει να είναι εντυπωσιακές σε κάθε μεριά της χώρας αλλά και στο κέντρο, βάζοντας στα ψηφοδέλτια άτομα που θα δώσουν την ιδιαίτερη δυναμική που χρειάζεται το κόμμα για να «ανασάνει» εκλογικά.

Είναι πολύ πιθανό στον αγώνα να μπούνε άτομα όπως Πρόεδροι επαγγελματικών, φορέων, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Νομικοί, δημοσιογράφοι αλλά και γνωστοί Ιατροί που πρόσκεινται θετικά προς τη φιλελεύθερη παράταξη. Εντός των επομένων ημερών θα έχουμε εξελίξεις και σχεδόν όλα από τα άτομα που συμμετέχουν στην εκλογική επιτροπή θα είναι και υποψήφιοι Βουλευτές στις περιφέρειες τους. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα ο κ. Αντώνης Σαμαράς οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τον τρόπο που θα γίνει αναδιαπραγμάτευση όχι όσον αφορά τους στόχους αλλά ως προς τα μέτρα και τις φοροεπιδρομές.

Μιχάλης Αγραφιώτης
ΤΟ ΒΗΜΑ 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο πολυ καλα τα γραφει στις κυκλαδες απο οτι ακουω αλλα πραγματα πανε να γινουν στο ψηφοδελτιο.........την μεγαλη ευθυνη για το αποτελεσμα των εκλογων θα την εχει αυτος που βαζει υποψηφιους των 400 ψηφων!!!!!
5 υποψηφιοι...... για εκλεγει 1 βουλευτης απο τη ν.δ δηλαδη υποψηφιοι φανασματα.....δηλ γιαννης πινει γιαννης κερναει.....
ο κοσμος της ν.δ ξυπνησε ομως και θα στειλουμε μυνημα στις 6 μαιου.....
Αντωνη προεδρε προσεχε....

manolis είπε...

Φίλε ανώνυμε τα μασημένα λόγια τελείωσαν.
Αν κάτι θες να πεις, πες το καθαρά.
Τι ακούς και ποιοι είναι οι υποψήφιοι με τους 400 ψήφους;
Όσο για τα μηνύματα;
Οι νεοδημοκράτες είμαστε πάντα ξυπνητοί.
'Αλλοι ήταν κοιμώμενοι το 2009 και μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.
Στις 6 Μαΐου όλοι στέλνουμε ένα και μόνο ξεκάθαρο μήνυμα.
ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρωθυπουργός ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λέει ο φίλος ο ανώνυμος. Για να μιλάμε ξεκάθαρα και όχι ΄"χύμά", ποιά είναι τα δυνατά ονοματα στο ψηφοδέλτιο? Ο Χρήστος Καφτηράνης που δεν βρήκε τη ψηφο του το 2009 και γελούσε και η κουτσή Μαρία μαζί του????? ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!