slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν είμαστε λωτοφάγοι, ούτε έχουμε κοντή μνήμη



Την ώρα που τα νταβατζοΜΜΕ ποντάρουν στην κοντή μνήμη για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λεηλασία της Πατρίδας, ας τους αποδείξουμε ότι δεν ξεχνούμε, διδαχθήκαμε πολλά, δεν θα επιτρέψουμε ξανά να εκμεταλλευτούν τα χαρακτηριστικά της από δω πλευράς για να ξανακερδίσουν. Ξέρουν τις (δικαιολογημένες) πικρίες της πλευράς μας, ξέρουν ότι δεν μας συνδέει η κόλλα της κατοχής και νομής της εξουσίας, ξέρουν ότι οι κυβερνήσεις μας αδίκησαν τον κόσμο μας και συνέχισαν να ευνοούν τους πολλαπλώς ευνοηθέντες τα τελευταία 30 χρόνια. Ξέρουν να πατούν πάνω στις απογοητεύσεις μας και να ...
προχωρούν τους σκοπούς τους. Απέναντι στην «εταιρία» ΠΑΣΟΚ, ξέρουν ότι υπάρχουμε εμείς. Έχουν μελετήσει, έχουν «χαρτογραφήσει» επιστημονικά τα χαρακτηριστικά μας, τις αδυναμίες και τα προτερήματά μας, τα αξιοποιούν και τα εκμεταλλεύονται αναλόγως. Απέναντι στο πολιτικό εργαλείο τους, το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο «έδεσαν» πελάτες μέσα από μια πολύμορφη μισθοφορική σχέση, ξέρουν ότι υπάρχει ο κόσμος της αξιοπρέπειας της περηφάνιας, του πατριωτισμού (μαξιμαλιστικού πολλές φορές). Ο κόσμος που δεν θα πάει να ψηφίσει με φανατισμό στην φαρσοκωμωδία του ενός υποψηφίου, αλλά και ο κόσμος της χαμηλής, πολλές φορές, πολιτικής συνειδητοποίησης. Και με πολλή μαεστρία, την ώρα που κρατούν τσιμενταρισμένη την δική τους πλευρά, παίζουν με δηλητηριώδη πονηριά το παιχνίδι του μαξιμαλισμού, του μη συμβιβασμού, των αυξημένων απαιτήσεων, απευθυνόμενοι σε μας.
Να τους δείξουμε λοιπόν ότι δεν ξεχνούμε:.


Στην αντιπολίτευση έθεταν πολύ ψηλά τον πήχη των «απαιτήσεών» τους. Έγκλημα καθοσιώσεως ότι ο Μαγγίνας είχε ανασφάλιστο τον Ινδό κηπουρό, μονοθεματικό δελτίο για μήνες ότι ένα Γενικός Γραμματέας είχε σχέση με μια εκπαιδευμένη 35χρονη συντρόφισσα. Τσιμπήσαμε τότε. Πιστεύει κανείς ότι τέτοια δεν συνέβαιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , ή ότι θα γίνονταν ποτέ πρωτοσέλιδα για μήνες; Εδώ πέρασε «ντούκου» η ομολογία Τσουκάτου για μαύρο χρήμα στο κομματικό ταμείο. Τσιμπήσαμε όμως και στις μεταξύ μας συζητήσεις ισχυριζόμαστε επιπόλαια: δίνουμε και εμείς αφορμές. Οι φορείς της διαφθοράς απευθύνονταν στον κόσμο μας με τις υψηλότερες απαιτήσεις διαφάνειας. Και δεν καταλαβαίναμε ότι όλα αυτά ήταν ενταγμένα στον στόχο της διάσπασής μας και στον πόλεμο φθοράς και αποδυνάμωσης του Κώστα Καραμανλή, που δεν ήταν συνεργάσιμος και προσπαθούσε, πατριωτικά και μόνος πολλές φορές, να φέρει σε πέρας το ωφέλιμο για τον Πατρίδα γεωστρατηγικό παιχνίδι. Όπως και οι φωτιές και τα Δεκεμβριανά (και τότε δεν βλέπαμε πέρα από την διαλαλούμενη κυβερνητική «απραξία» και την «αδράνεια» Παυλόπουλου, που έντεχνα μας σερβίριζαν οι νταβατζήδες). Δεν είδαμε και πίσω από τις κινητοποιήσεις στον Πειραιά για το «ξεπούλημα» στους Κινέζους, ή τις «οικολογικές» ανησυχίες για τον Μπουργκάζ – Αλεξανδρούπολη.
Στην αντιπολίτευση ήταν με το «λαό», πλειοδοτούσαν σε κάθε αίτημα. Λύσσαξαν οι ΓΣΕΕέδες όταν προσπάθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. να βάλει κάποια τάξη στο ασφαλιστικό. Οι σημερινοί όψιμοι εκφραστές της σύνεσης, θεωρούσαν θαυμάσια κατάσταση, που κανένας λόγος δεν υπήρχε να αλλάξει, τα 150 ασφαλιστικά ταμεία. Και έφριξαν όταν προεκλογικά ο Κ.Κ. μας είπε ότι μέχρι δω σας έφτασα, μέσα στη διεθνή κρίση, χωρίς σοβαρές απώλειες. Τώρα τα πράγματα δυσκόλεψαν. Πρέπει να παγώσουμε για δυο χρόνια τους μισθούς και να κηρύξουμε πόλεμο στην φοροδιαφυγή.
Δεν υπάρχει διεθνής κρίση, φώναζαν. Χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες κραύγαζαν. Πάγωμα μισθών; Μέχρι πότε λιτότητα; Ο λαός δεν αντέχει. Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Λεφτά υπάρχουν. Τσιμπήσαμε πάλι. Τι ακολούθησε το ξέρουμε. Πως σας φαίνεται να ήμασταν με παγωμένους τους μισθούς του 2009; Χωρίς Δ.Ν.Τ. και πόλεμο στην φοροδιαφυγή. Θα άφριζαν πάλι τα ΝΕΑ «Χαράτσι, επανέρχονται τα τεκμήρια» και εμείς δεν θα νοιώθαμε, το πιθανότερο, αρκετά ευχαριστημένοι.
Αντί αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό ξέρουμε τι ακολούθησε. Αυτοί που πλειοδοτούσαν προεκλογικά στο πιο απίθανο αίτημα, μας έλεγαν πλέον, χωρίς ντροπή, ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, δεν παράγουμε, υπερκαταναλώνουμε, μαζί τα φάγαμε. Οι μαχητικοί ΓΣΕΕέδες εξαφανίστηκαν. Έκαναν τη «δουλειά» και τώρα, κατ΄ εντολή των αφεντικών, λούφαξαν. Και η προεκλογική λιτότητα, που βογκούσε ο λαός και έψαχνε στα σκουπίδια των λαϊκών; Ήταν τελικά υπερκατανάλωση; Ναι. Είχαμε πλέον απομακρυνθεί από το ταμείο. Είχαν πάρει την ψήφο μας.
Αυτοί που αφιέρωναν πρωτοσέλιδα με τον ευρηματικό τίτλο: Είπαν – έκαναν, για να αναδείξουν ανεκπλήρωτες προεκλογικές λεπτομέρειες του Κ.Κ. (π.χ. έκανε 5 από τα 6 μέτρα που είχε υποσχεθεί στους τρίτεκνους), κατάπιναν τώρα την κάμηλον, δίνοντας πλέρια νομιμοποίηση στην κυβέρνηση της διαπλοκής. Και ο τζιτζιφιόγκος ο Παπακωνσταντίονου απαντούσε, γεμάτος οίηση, ότι δεν μπορούσε να λάβει νωρίτερα τα μέτρα, χρειάζονταν κάποιος καιρός για να τα χωνέψουν οι ψηφοφόροι των αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό. Και σε τηλεοπτικά τραπέζια δηλώνονταν, όλο έπαρση, από στελέχη του «κινήματος», ότι μόνο αυτοί μπορούσαν να κάνουν τέτοια στροφή – αν έπαιρνε αυτά τα μέτρα η Νέα Δημοκρατία θα γίνονταν επανάσταση. Τόσο ξεδιάντροποι για την ικανότητα εξαπάτησης και για τον πρακτορικό τους ρόλο. Αλήθεια τι απέγιναν τα ανολοκλήρωτα μέτρα υπέρ των τριτέκνων (που ανέδειξαν βουλευτή του ΛΑΟΣ, τον πρόεδρό τους Αστέριο Ροντούλη); Ξηλώθηκαν από τη ρίζα μαζί με τα ισχύοντα για όλους τους πολυτέκνους. Τι απέγινε με την γενιά των 700€, που την είχε κάνει και σήριαλ το MEGA; Φαντάζει, πλέον, σαν όνειρο στην Ελλάδα του Βενιζέλου. Είχαμε, όμως, τσιμπήσει. Δεν πάει να φώναζε ο Κ.Κ. για τα όρια αντοχής της οικονομίας.
Αντί πολυτέκνων πρώτος νόμος της κυβέρνησης των πρακτόρων, η Ιθαγένεια. Που λειτουργούσε, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρός μας ο Αντώνης Σαμαράς σαν μαγνήτης για τους απανταχού του κόσμου δυστυχείς. Αφού γέμισαν την Αθήνα με εκατομμύρια λαθρομετανάστες, αφού έκαναν τον βίο αβίωτο στο κέντρο της Αθήνας, αφού έβρισαν σαν ρατσιστές τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών, αφού τους έκαναν, για πολυπολιτισμική διαπαιδαγώγηση, συναυλία μέσα στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα (με Νταλάρα, παρουσία Παπούλια και Ιερωνύμου – τι πτώση), τώρα, για ένα μήνα προεκλογικά, στήνουν το έργο: ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Κοντά σ΄ αυτό το έργο και η φαρσοκωμωδία της αυτοκάθαρσης με την σύλληψη Τσοχατζόπουλου.
Δεν ξεχνούμε ότι τα νταβατζοΜΜΕ απαιτούσαν επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο των 0,45 €, αλλά δεν τους καίγεται καρφί πως πέρασε ο φετινός χειμώνας με 1€ πετρέλαιο και πως θα περάσει ο επόμενος με ψηφισμένο 1,40€. Φώναζαν για φωτιά στις τιμές των καυσίμων όταν ήταν 0,90€ η τιμή της βενζίνας, αλλά τη βρίσκουν μια χαρά στο 1,80€. Έφριτταν για επιβολή τεκμηρίων στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά βρίσκουν «λογική» την ολοκληρωτική κατάργηση του αφορολόγητου. Και άλλα και άλλα.


Δεν χρειάζεται να παραθέσω, αγαπητοί φίλοι, άλλα παραδείγματα. Εκείνο που ήθελα να καταδείξω ήταν η πολυεπίπεδη επιχείρηση εξαπάτησης που στήθηκε τότε και ίδια πάει να στηθεί και τώρα. Ας έχουμε καθαρό στο μυαλό μας το «μεγάλο κάδρο». Τα μεγάλα που παίζονται και που πάνε να μας τα κρύψουν προβάλλοντας, επιτήδεια, τα μικρά.

Το ασφαλές κριτήριο για την ψήφο μας (και όταν δεν ξέρουμε πολλά από τα γεγονότα), πρέπει να είναι η τοποθέτηση των νταβατζοΜΜΕ. Ό,τι προβάλλουν είναι καλό για τα αφεντικά τους (φανερά και κρυφά) και κακό για την κοινωνία και την Πατρίδα.
Βασικός τους στόχος, σ΄ αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές, να αποφευχθεί η αυτοδυναμία Σαμαρά. Και γι αυτό θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα τους.
Οι υποστηρικτές του μνημονίου και της χρεοκοπίας (κονόμησαν χοντρά μέσα απ΄ αυτά), απευθύνονται στην πλευρά μας προβάλλοντας κάτι πιο αντιμνημονιακό από την Νέα Δημοκρατία. Αυτοί που καθύβριζαν σαν Χάρυ Πότερ τον αρχηγό μας, μας προτείνουν τώρα τους ΑΝΕΛ. Μην τσιμπήσουμε. Κάθε ψήφος που φεύγει από τον Αντώνη Σαμαρά, πάει κατ΄ ευθείαν στους νταβατζήδες και τους πάτρωνές τους.
Μπορεί να μοιάζουν ελκυστικά κάποια αυτά που λένε, αλλά μην τσιμπήσουμε πάλι. Ελκυστικά έμοιαζαν για μια μερίδα συναγωνιστών μας και κάποια απ΄ αυτά που έλεγε ο, περιστέρι στο κεφάλι, Καρατζαφέρης, αλλά όλοι (και όσοι δεν είχαν καταλάβει) είδαμε το ρόλο του. Κάποιοι μπορεί να τσιμπήσαμε και στο καθημερινό «κήρυγμα» Τατούλη. Αλλά σήμερα είναι Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ (έλαβε την αμοιβή του – καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή)
Ας μείνουμε στον ασφαλή δείκτη των νταβατζοΜΜΕ για να είναι σωστή η επιλογή μας.
Βλέπουμε όλοι την υπερπροβολή όσων διασπούν την παράταξή μας. Παντού καλεσμένοι οι ΑΝΕΛ (βρέθηκε και ο 10ος βουλευτής για την δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας), διατάσσονται υποστυλώματα να προστρέξουν για στήριξη του ΛΑΟΣ (Κύρτσος, Μπάρμπα (!!!!) – θάψιμο Βορίδη), ανεξήγητα υπερβολική διαφήμιση Μάνου, προκλητική προβολή της ΔΗΣΥ, συμπαθητική, ακόμα, παρουσίαση και της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα θάψιμο Κατσέλη (έμεινε στους 9 δεν βρέθηκε ο 10ος βουλευτής), εξαφάνιση Δημαρά, δημοσκοπήσεις κ.λ.π.
Ας δείξουμε με την ψήφο μας ότι είμαστε πια υποψιασμένοι. Δεν θα γελαστούμε. Οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες. Ξέρουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Ξέρουμε ότι τυχόν μη αυτοδυναμία Σαμαρά θα σημάνει το μεγάλο πάρτυ για τα αφεντικά. Και τώρα το τραπέζι έχει και πλούσιο ενεργειακό πιάτο.
Θέλουν λέει να διασφαλίσουν τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Τόσο θράσος. Από αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, πρακτορική οδήγηση στο Δ.Ν.Τ.. Και τώρα, αφού διαλύσαμε την ελληνική κοινωνία, νοιάζονται για τις θυσίες της. Και παίρνει, λέει, αποστάσεις ο Βενιζέλος από την προεκλογική δημαγωγία, τώρα μόνο αλήθεια. Τέτοια κακοποίηση λέξεων και εννοιών. Ας τους δείξουμε ότι δεν ξεχνούμε.
Δεν ξεχνούμε την τηλεοπτική, αδιάκοπη τηλεοπτική τρομοκρατία ενός λαού για 2,5 χρόνια. Να δείξουμε ότι δεν τσιμπάμε από την «νηφαλιότητα» των τελευταίων ημερών ή την στροφή εναντίον της κακιάς τρόικας που προηγήθηκε. Ας τους δείξουμε ότι ξέρουμε καλά τι μας περιμένει, αν αποτρέψουν την αυτοδυναμία Σαμαρά. Ακαταδίωκτο για τους ληστές της Πατρίδας (Τ+10, ομόλογα κ.λ.π.), λεηλασία του εθνικού πλούτου, έξαρση της εθνοαποδόμησης, οριστικός αφελληνισμός της παιδείας μας, καθήλωση της κοινωνίας, «ρεαλιστική» λύση για τα Σκόπια, θανάσιμος κίνδυνος για την Θράκη. Όσο για τους πολίτες; Όταν υπέστησαν όσα υπέστησαν με προεκλογικό τάξιμο αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό, τώρα, με εξαγγελλόμενες τις περικοπές του Ιουνίου, όλοι καταλαβαίνουμε μέχρι που θα αισθάνονται νομιμοποιημένοι να μας φτάσουν. Αλήθεια καθηγητή κ. Γιανναρά, που επιστρατευθήκατε και σεις στο ότι είναι ίδια τα δύο μεγάλα κόμματα, πιστεύετε ότι ίδια θα εξελιχθούν τα παραπάνω με Αντώνη Σαμαρά ή Βενιζέλο ή Παπαδήμο;
Δεν ξεχνούμε, δεν έχουμε κοντή μνήμη. Έχουμε καταλάβει ότι μόνη ελπίδα για την κοινωνία αυτό που διακήρυξε, προ ημερών, ο Κ.Κ. : όσο πιο δυνατή η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο καλύτερα για την Πατρίδα και το λαό μας.
Και κάτι τελευταίο. Κατανοούμε και τις «δουλείες» του Αντώνη Σαμαρά (και του κάθε αρχηγού), στην επιλογή των υποψηφίων. Δική μας ευθύνη, με την ψήφο μας, να καθαρίσουμε την παράταξη και την κοινοβουλευτική μας ομάδα, από τους κάθε μορφής Τατούληδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: