slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H Νέα Μεταπολίτευση άρχισε




Με την προκήρυξη των εκλογών τελείωσε οριστικά και το σύστημα της Μεταπολίτευσης του 74.
Μπαίνουμε σε μια αχαρτογράφητη περιοχή.
Το προηγούμενο πολιτικό σύστημα κατέρρευσε μέσα στην οργή του κόσμου και υπό το βάρος των ανομημάτων του. Η νέα εποχή που ανατέλλει θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο τέλος του πελατειακού κομματικού συστήματος και των κομματικών δεινοσαύρων. Ο πολιτικός χάρτης θα αναδιαμορφωθεί πλήρως. Νέες πολιτικές δυνάμεις θα εμφανισθούν. Ο μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος θα είναι επίπονος, όπως το κοιλοπόνεμα της ιστορίας


Σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη μεταπολίτευση, κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ με την σύμπραξη της επίσημης Αριστεράς κατάφεραν να τιθασεύσουν και να ελέγξουν το λαϊκό κίνημα που είχε διαμορφωθεί στην αντίσταση κατά της χούντας, σήμερα ο καθοριστικότερος παράγων των εξελίξεων είναι η οργή του λαού που πυροδοτείται από την παρατεινόμενη κρίση. Μια κρίση που τελικά θα είναι το δικό μας “Πολυτεχνείο”.
Το Antinews έχει πίσω του μια μακρά παράδοση αγώνων εναντίον της σάπιας μεταπολίτευσης του 74 και της διαπλοκής.
Από την εποχή της αποκάλυψης των μεγάλων σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ και την αποκαθήλωση του “Ανδρεϊσμού” την δεκαετία του 80, των αποκαλύψεων για την διαπλοκή της Ζήμενς και της Ιντρακόμ, την δεκαετία του 90, τα αρχεία της Στάζι και τόσα άλλα, οι ΠΑΣΟκοι και οι αριστερούληδες συνεταίροι τους στην εξουσία μας κατηγορούσαν ότι ρίχνουμε νερό στο μύλο της δεξιάς, ότι “προδώσαμε” την “παράδοση του Αντί”, ότι παίζουμε παιχνίδια εξουσίας και άλλα τέτοια εύκολα και αντιπροσωπευτικά των ίδιων.
Κάποτε μάλιστα οι ίδιοι ήταν που έκαιγαν το “Αντί” στην Πλατεία Συντάγματος επειδή αποκαλύψαμε τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Με την φασιστική λογική τους δεν θα μπορούσαν φυσικά ποτέ να καταλάβουν ότι και τότε και τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι ο πόλεμος εναντίον του διεφθαρμένου “συστήματος ΠΑΣΟΚ”. Ότι ο εχθρός του εχθρού σου είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου. Και ότι στον πόλεμο αυτό η σημαντικότερη δύναμη ήταν και είναι το “κόμμα των νοικοκυραίων”, πολιτικός εκφραστής του οποίου είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό το “κόμμα των νοικοκυραίων” είναι σήμερα ο συνεκτικός ιστός του “κόμματος Ελλάδα” με πολιτικό εκφραστή του τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό το κόμμα των νοικοκυραίων και των φρονίμων, το κόμμα των ανιδιοτελών πατριωτών θα αναλάβει να αναζωογονήσει την Ελλάδα, μετεξελισσόμενο στη νέα εποχή. Όποιος δεν τον βλέπει, όποιος δεν αντιλαμβάνεται την διαλεκτική και τη δυναμική των εξελίξεων στην Ελλάδα θα μείνει για πάντα εγκλωβισμένος στην υπεράσπιση του διεφθαρμένου συντεχνιακού κράτους με σημαία τις ιδεολογίες του παρελθόντος. Εγκλωβισμένος σ΄ αυτό.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά μόνο γι αυτούς, στηρίξαμε και στηρίζουμε Σαμαρά. Επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί τη Νέα Μεταπολίτευση, εκ της ηγετικής και μόνο παρουσίας του στην σημερινή Ελλάδα. Επειδή αυτός ο αποσυνάγωγος του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στην καταστροφή, δεν είναι ένας από αυτούς και ποτέ δεν θα γίνει. Γι’ αυτό και τόσα χρόνια τον είχαν αφήσει στην πολιτική ερημιά. Από την οποία δεν επέστρεψε χάρις σ΄αυτούς, αλλά χάρις στον λαό και μόνον.
Δεν θα μιλήσουμε τώρα για “αυτοδυναμίες” και για εκλογικά αποτελέσματα. Όλοι άλλωστε συμφωνούμε στο ελάχιστο: Ότι δηλαδή η ΝΔ θα είναι τουλάχιστον το πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το αγνώστου πλέον μέλλοντος ΠΑΣΟΚ και ότι ο Σαμαράς θα είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος μιας πολιτικής σκηνής κατακερματισμένης. Ο καθένας λοιπόν που δεν φορά πολιτικές και ιδεολογικές παρωπίδες μπορεί να αντιληφθεί ότι και το προσωπικό και το πολιτικό συμφέρον του Σαμαρά βρίσκονται στην αλλαγή των πάντων. Όχι μόνο επειδή είναι ο προφήτης της Νέας Μεταπολίτευσης, όχι μόνο επειδή αυτές είναι οι θέσεις του και το όραμά του. Αλλά και, απλούστατα, επειδή δεν μπορεί να συμβιώσει με εκείνους που ποτέ δεν τον πήγαν και ποτέ δεν θα τον πάνε. Δείτε πως τον χτυπάνε όλοι, από όλες τις πλευρές.
Αυτά και μόνο φτάνουν προς το παρόν. Αυτά και μόνο είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη Νέα Μεταπολίτευση.
Αυτά και μόνο αποτελούν την δικαίωσή μας, όλων εμάς εδώ, διαχειριστών, συντελεστών, αρθρογράφων και σχολιογράφων.
Γι αυτό παλέψαμε. Για να δρομολογηθεί ανεπίστρεπτα η Νέα Μεταπολίτευση. Κι αυτό έγινε ήδη την ημέρα προκήρυξης των εκλογών….

Δεν υπάρχουν σχόλια: