slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση στο συντάκτη ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ (26-03-2012) της "Συμπαράταξης"

Άλλο φίλε μου η "νοημοσύνη" των δημοτών και άλλο η δική σου!
Μήπως μπορείς - αν ξέρεις τι σημαίνουν οι λέξεις "βρίθει ανακριβειών"- να μας αναφέρεις έστω και μία (1) ανακρίβεια που υπάρχει στην απάντησή μας προς το Σύλλογο Μηχανικών Νάξου;
Στα ελληνικά κύριε συνάδελφε, το: "Πιστεύουμε ότι η εκτέλεση των πιο πάνω έργων δίνει μια αναπτυξιακή πνοή στο νησί", όταν μάλιστα στην προηγούμενη παράγραφο λέμε ότι τα έργα εντάχθησαν στο ΕΣΠΑ, "βάσει μελετών που υπήρχαν από την προηγουμένη περίοδο ή .....ολοκληρώθηκαν τώρα", δεν σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή "επαίρεται" όπως δύο φορές γράφεις!
Αν στα "πασοκικά" το ερμηνεύεις έτσι ζητώ συγνώμη! Πού την είδες την "έπαρση";
Τι σχέση έχει η "είσπραξη των αυτονόητων εσόδων του Δήμου" με την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ;
Αφού σε ενημερώσω ότι το ΕΣΠΑ "άνοιξε" το 2007 και όχι το 2011 όπως γράφεις, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχεις αντίρρηση πως τα 20.261.114 ευρώ, είναι περισσότερα από τα 9.156.988,13!
Καλά η τρίτη παράγραφος του Δελτίου σου, ούτε με "πασοκική" ερμηνεία δεν ερμηνεύεται.
Γιατί βρε παιδί μου δεν το γράφεις απλά να καταλάβει ο κόσμος τι θέλεις να πεις;
Τέλος, δεν βαρέθηκες κύριε συνάδελφε να ασχολείσαι με την οικογένειά μου; Αφού βλέπεις ότι το θέμα δεν "πουλάει" ούτε στους δικούς σου! Αλλά μια και επανέρχεσαι στο θέμα και όπως λές βρήκες "ιδανικό μάρτυρα υπεράσπισης των θέσεων"... σου γιατί σταναχωριέσαι;
Όσο για τις "αναθέσεις" των έργων, θέλω να σου γνωρίσω ότι παρά την πασοκική επέλαση από το 1981 στη Δημόσια Διοίκηση, αυτή - έστω και όπως την καταντήσατε - εξακολουθεί να υπάρχει!!
Γιατί λοιπόν δεν απευθύνεσαι στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες βεβαίως ποτέ στο Πασόκ σου δεν είχατε σε υπόληψη, να σου πουν, πώς και πότε γίνονται οι απ' ευθείας αναθέσεις και ειδικότερα πώς και πότε έγιναν αυτές στην... "οικογένειά" μου;
Η εμμονή σου εναντίον μου φίλε μου , σε βεβαιώ ότι δεν προάγει το φιλόδοξο πολιτικό σου μέλλον! Μάλλον σε αποδυναμώνει! Θα σε συμβούλευα λοιπόν, αν μου το επιτρέπεις, να προσπάθήσεις πρώτα να γίνεις αποδεκτός από τους... δικούς σας και ύστερα επιτίθεσαι με μένος εναντίον μου! Έχεις καιρό! Μπορεί να διάλεξες λάθος στόχο, αλλά φαίνεται ότι δεν απογοητεύεσαι! Είσαι προφανώς της σχολής: "Λέγε, λέγε στο τέλος κάτι μένει"!
Γράφε λοιπόν κύριε εκπρόσωπε τύπου, γράφε!
Απόστολος Κ. Ψαρράς
**************************************

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι αυτός ο οχετός;

Ανώνυμος είπε...

Που την ακούς τη βρώμα βρε και λες οχετός. Ουστ να χαθείς υπόνομε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ; ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΙ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΑϊΔΟΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟ


Αγαπητοί μου χωριανοί,

Επειδή ο Δήμος (ΧΩΡΑΣ) Νάξου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αδιαφορεί για την καθαριότητα των χωριών ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
Γι’ αυτό σας καλώ όλους, νέους και νέες, Συλλόγους Κορώνου και Χώρας την Κυριακή 8 Απρίλη να καθαρίσουμε το χωριό μας.
Συγκέντρωση στις 8 το πρωί στην αυλή του Σχολείου.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.



Νικόλαος Χουζούρης
Πρόεδρος Τ.Κ. Κορώνου

Ανώνυμος είπε...

Υπεύθυνος για τα ορεινά δεν είναι ο Ψαρράς αλλά ο δάσκαλος ο Μανιός. Μου είπαν λοιπόν ότι την Κυριακή που είναι και των Βαΐων θα πάει ως άλλος Μεσσίας επί όνου και θα φροντίσει να καθαριστεί η Κόρωνος και θα κουβαλήσει και τα μπάζα με το γαϊδουράκι. Οικονομία θέλει να κάνει ο Δήμος και πάει ο αρμόδιος με το γαϊδουράκι επειδή δεν καίει πετρέλαιο. Με τσάμπα χορταράκι κυκλοφορεί το καημένο.

Ανώνυμος είπε...

Κόψτε το γέρο από τα blogs. Τα έχει χαμένα.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είχαν τα μυαλά και την επιστήμη του και οι άλλοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο μας.

Απόστολος Κ. Ψαρράς είπε...

Απάντηση στο ανώνυμο "ανθρωπάκι", που φοβάται να δουλέψει έστω και για μια μέρα!
Έγραψε για μένα:
" Αυτός ο τύπος είναι υπεύθυνος για τα χωριά μας;
Ας διαβάσει την ανακοίνωσή μας λοιπόν, μήπως και πάει κι' αυτός την Κυριακή και βάλει κανένα χεράκι. Χρεαζόμαστε και γαϊδουράκια για τα μπάζα."

Θα αρχίσω από το τέλος!
Καλά αφού θα είσαι και σύ στην... επιχείρηση καθαριότητας, χρειάζεστε και "γαϊδουράκια";
Δεν σας φτάνει δηλαδή ένας γάδαρος; Φαίνεται όμως ότι δεν έχεις σκοπό να πας, γιατί αλλοιώς δεν θα έγραφες "...μήπως και πάει κι αυτός την Κυριακή...", αλλά: "μήπως και έλθει κι' αυτός..."
Την Κυριακή λοιπόν, θλιβερό ανώνυμο ανθρωπάκι, θα είμαι στην Αθήνα, αλλοιώς θα ερχόμουν στην Κόρωνο, για να σου έλεγα κατά πρόσωπο - διότι γνωρίζω ποιός είσαι - αυτά που δεν καταλαβαίνεις πως έκανε ο Γιωργάκης σου δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να φτάσει η Ελλάδα σ' αυτό το χάλι, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα ούτε να καθαρισθούν τα χωριά μας το Πάσχα!
Σου λέω λοιπόν αμετανόητε πρασινοφρουρίσκε, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, οι Κ.Α.Π. των Ο.Τ.Α περιορίστηκαν, η Σ.Α.Τ.Α έφθασε στο μισό απ' ότι το 2009, οι "εργολαβίες" είχαν καταργηθεί, για να ξαναεπιτραπούν πέρυσι τον Αύγουστο, όταν τα σαϊνια οι υπουργοί της κυβέρνησής σου είδαν το αδιέξοδο, οι "οκταμηνίτες" εγκρίνονται όταν δεν... χρειάζονται και γενικώς ο "πυλώνας της Δημοκρατίας" όπως αποκαλούσε ο ιδρυτής της "αλλαγής" σας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει τεθεί υπό διωγμόν!
Διάβασε καμμιά ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ.Ε την οποία ελέγχει πλήρως το Πασόκ σου, μήπως και καταλάβεις που βρίσκονται οι Ο.Τ.Α του περίφημου "Καλλικράτη" σου!
Τα μπερκέτια και η διασπάθηση του δανεικού δημοσίου χρήματος που από το 1981 είχατε στη διάθεσή σας δεν υπάρχουν πλέον! Πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα, ότι μπορεί να χρειασθεί να... δουλέψεις και λίγο!
Χωρις να έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία το ποιός είναι υπεύθυνος, αφού ο Δήμος είναι ενιαίος, σου λέω έτσι για... "ενημέρωσή" σου, ότι εγώ - "αυτός ο τύπος" - δεν είμαι ο "υπεύθυνος για τα χωριά" σας. Επειδή τέλος όσοι σε γνωρίζουν, μου είπαν, ότι δεν έχεις κάνει στη ζωή σου, ούτε ένα μεροκάμματο, ίσως το μάζεμα των σκουπιδιών σε... ωφελήσει, αφού θα σου δώσει την ευκαιρία να κάνεις έστω και ένα!
Πρέπει να μάθεις λίγο έστω, να προσποιείσαι ότι δουλεύεις, γιατί τώρα που λιγόστεψαν τα λεφτά στα κόμματα, εσείς οι κομματικοδίαιτοι θα αρχίσετε να ζορίζεστε και θα πείτε το ψωμί, ψωμάκι! Εκτός και έχουν δίκιο μερικοί που λένε ότι σε ξέρουν καλίτερα και ισχυρίζονται πως έχεις κάνει γερή... μπάζα από κομματικές προμήθειες, την οποία κρύβεις τώρα, οπότε βέβαια...
Αν έχεις φιλότιμο θλιβερό ανθρωπάκι - λέμε τώρα - απάντησε με το ονοματάκι σου, να δούμε αν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις στο χωριό ή θα σε γιουχάρουν οι συγχωριανοί σου!
Αλλοιώς να φοράς την... κουκούλα, όπως και όλοι που γράφετε δειλά και ανώνυμα, και ζήσε με την περιφρόνηση όλων!
Απόστολος Κ. Ψαρράς
***********************************