slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Πόθεν έσχες” όλων από το 1974 – η ώρα της κάθαρσης έρχεται!




Τέρμα οι σκανδαλώδεις παραγραφές, τέρμα το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας, κανείς δεν θα είναι πάνω από το νόμο, οι εκπρόσωποι του λαού και οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων θα πειθαρχούν πρώτοι στους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας. Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε εμείς πρώτοι. Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1974, όλα στο φως”.
Το κομμάτι αυτό της χθεσινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Θήβα δεν μπορεί να περάσει έτσι ασχολίαστο, ειδικά αυτή την περίοδο που ζούμε το σκάνδαλο «Άκης». Αυτό που ζητά ο κόσμος εδώ και χρόνια είναι διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα, πολιτικούς που να είναι καθαροί, τέρμα στα σκάνδαλα και τους περίεργους πλουτισμούς.
Αν και τα προηγούμενα χρόνια όλα αυτά ακούγονταν….......
βερεσέ από το πολιτικό σύστημα, η οικονομική κρίση βάση την απαίτηση αυτή σε νέα βάση. Πρέπει άμεσα να βγουν στο φως όλα, αυτό το μόρφωμα που λέμε Μεταπολίτευση πρέπει να παρουσιαστεί στο λαό χωρίς σκιές.
Να μάθουμε τέλος πάντως όλοι με ποιους πολιτικούς και ποια κόμματα έχουν να κάνουν.
Πόθεν έσχες, λοιπόν από το 1974 και μετά κι όποιος φοβάται ας πάει να κρυφτεί στο λαγούμι του. Κι όταν λέμε πόθεν έσχες εννοούμε πραγματικό ψάξιμο όλων των περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμιά εξαίρεση. Για να το ζητά αυτό ο Σαμαράς σίγουρα γνωρίζει ότι δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Αν το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης δεν καθαρθεί πάραυτα τότε το μέλλον της χώρας είναι άδηλο. Πάντα οι σκιές θα κυβερνούν, πάντα τα λαμόγια θα την γλιτώνουν και πάντα ο κόσμος θα βρίζει γιατί κανείς δεν τόλμησε να καθαρίσει τα κόμματα.
Σίγουρα κάποιοι θα ματώσουν, άλλο κόμμα περισσότερο, άλλο λιγότερο. Όμως, όταν λέμε τέλος της Μεταπολίτευσης, αυτό ακριβώς εννοούμε.
Κι επειδή κάποιοι θα αρχίσουν να ασκούν κριτική στην πρόταση Σαμαρά ότι δήθεν γίνεται για το θεαθήναι, τους πληροφορούμε ότι ο αρχηγός της ΝΔ είναι αποφασισμένος να το κάνει. Και τότε θα αποκαλυφθούν πολλά και πολλοί. Κι όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τόσα χρόνια τη χώρα αλλά και από κάτι δήθεν Αριστερούς με γεμάτες τσέπες.
Όσο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλούτισαν και από εκεί που δεν τους ήξερε ο θυρωρός τους τώρα καπνίζουν Κοχίμπα και οδηγούν θωρακισμένα, αν έβγαλαν τα λεφτά με τον ιδρώτα τους χαλάλι τους.
Πώς όμως γίνεται να μην έχουν το 1974 ούτε βρακί χωρίς τρύπα να φορέσουν και μετά από 20 χρόνια να είναι νεόπλουτοι με σπιταρόνες, σκάφη, διακοπές σε παραδεισένια νησιά και καταθέσεις στην Ελβετία;
Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους εκ δεξιάς ορμώμενους που από παιδιά του λαού έγιναν βιλάτοι και σκαφάτοι.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για όλους. Και μιας και μιλάμε για πήδημα, διαβάστε κάτι που είπε πριν από χρόνια ένας πρώην υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
«Την πρώτη τετραετία με τον Ανδρέα… φάγαμε. Την επόμενη… πηδήξαμε. Αυτά έχει η ζωή».
Αυτή είναι η όμορφη ιστορία της Μεταπολίτευσης κύριοι. Κι αν ο Σαμαράς κάνει πράξη τη δέσμευση για διαφάνεια στα οικονομικά όλων από το 1974 μέχρι σήμερα, θα έχει προσφέρει θεάρεστο έργο.
Και θα έχει δώσει και το τελειωτικό χτύπημα στο διεφθαρμένο σύστ

Δεν υπάρχουν σχόλια: