slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δια χειρός…Λαλιώτη η νέα στρατηγική για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ


Η επανάκαμψη του Κώστα Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον γεγονός. Ο πρώην Υπουργός συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα με τον Ε.Βενιζέλοκαι θα αναλάβει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δια χειρός…Λαλιώτη η νέα στρατηγική για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ
Μαζί με τον Π.Ευθυμίου θα έχουν την ευθύνη της καμπάνιας, αλλά και της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Κοντά τους θα λειτουργούν επικουρικά, ο κ. Δατσέρης,ο κ. Αγγελούδης και ο κ. Παναγιωτάκης, σύζυγος της κ. Κούρκουλα και τηλεοπτικός παραγωγός.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί, όπως όλα δείχνουν με τη διαφημιστική εταιρεία CREAM, με την οποία υπήρχε συνεργασία και κατά το παρελθόν ενώ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα social media......

O κ. Λαλιώτης έχει ταχθεί υπέρ μιας πανστρατιάς με την επιστροφή όλων των διαγραφέντων ή απομακρυνθέντων,ενώ πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια αποκλεισμών όταν σε αυτές τις εκλογές παίζεται κυριολεκτικά η επιβίωσή του.

Εκτιμά ότι ένα ποσοστό από 25 έως 27 τοις εκατό θα αποτελεί θρίαμβο με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Αυτό το ποσοστό θα επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να θέσει βέτο και να αποτρέψει την Πρωθυπουργία Σαμαρά σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο Κώστας Λαλιώτης, έμπειρος στα πολιτικά παίγνια, γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να επιβάλλει όρους μόνο αν διαθέτει ένα υψηλό σχετικά ποσοστό που θα του επιτρέπει να αναγορευθεί σε ρυθμιστή των εξελίξεων στο μετεκλογικό τοπίο.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά,ξέρουν ότι δεν αποκαλύπτει τους πραγματικούς του στόχους ποτέ. Αντίθετα οι ενέργειες και οι πράξεις του στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό και στην παραπλάνηση.

Γνωρίζει ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία της Ν.Δ, ο μόνος συνδυασμός που δίνει κυβέρνηση είναι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Συνεργασία όμως με το ΠΑΣΟΚ να είναι αυτό που θα επιβάλλει όρους, με κύριο τον αποκλεισμό του Α.Σαμαρά από τη θέση του Πρωθυπουργού μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Η στρατηγική του κ.Λαλιώτη είναι δεδομένη μετά από όλα αυτά. Θέλει να αποτραπεί, με κάθε τρόπο, η προοπτική της αυτοδυναμίας για τη Ν.Δ και τον Αντώνη Σαμαρά.
Πιστεύει ότι οι επιθέσεις του Α.Σαμαρά κατά της Αριστεράς, δημιουργούν ευκαιρίες ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ σε μία εποχή που το εκλογικό εκκρεμές κινείται προς τα αριστερά.
Ο Κ.Λαλιώτης πιστεύει ότι υπάρχουν μεγαλύτερες εκλογικές δεξαμενές προς τα Αριστερά παρά προς τα Δεξιά. Πιστεύει ότι ο Α.Σαμαράς και η Ν.Δ περιχαρακώνονται ενώ όλο αυτό το διάστημα θα αντιδικούν όχι μόνο με την Αριστερά, αλλά και με κόμματα που βρίσκονται στηνΚεντροδεξιά (ΔΗ.ΣΥ), τη Λαική Δεξιά (Καμμένος-Ανεξάρτητοι Έλληνες) και τηνΑκροδεξιά (ΛΑΟΣ-Χρυσή Αυγή).

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε ανοίγματα προς τη ΔΗΜ.ΑΡ του Φ.Κουβέλη το επόμενο διάστημα. Δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς αν δει και πρόταση διαμόρφωσης κοινού κυβερνητικού προγράμματος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Στόχος είναι, όχι φυσικά η κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων που είναι ανέφικτη με βάση τους εκλογικούς συσχετισμούς αλλά η λεηλασία της δημοσκοπικής βάσης του κ.Κουβέλη.

Ο κ.Λαλιώτης ξέρει ότι αν η ΔΗΜΑΡ συνεχίσει να είναι πάνω από το 14-15 τοις εκατό, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Το 25 τοις εκατό, που βάζει σαν στόχο για το ΠΑΣΟΚ,προυποθέτει μία ΔΗΜΑΡ με ποσοστά κοντά στο 4-5 τοις εκατό.

Δεν αποκλείονται επίσης και ανοίγματα προς τους Οικολόγους και το ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας τα όποια οφέλη μπορούν να προκύψουν από μία τέτοια κίνηση, έστω και ελάχιστα.

-Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ανοίγματα προς τα Αριστερά θέλοντας να ανακάμψει εκλογικά και να επιβάλλει αυτό όρους συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Μετεκλογικά, αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει και αποκλείσει τον Α.Σαμαρά από την Πρωθυπουργία, ο Κ.Λαλιώτης θεωρεί ότι θα είναι το πρώτο βήμα για να ξανακερδίσει το ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία των κινήσεων, προεξοφλώντας ότι μετά θα υπάρξουν ισχυρές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε σε μία μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει περάσει η αντίληψη ότι ο Α.Σαμαράς έβαλε βέτο για την παραίτηση του Γ.Παπανδρέου από την Πρωθυπουργία, κάτι που πλήγωσε το γόητρο και τον ψυχισμό του Πασοκ.

Και σε αυτό θα πρέπει να υπάρξει ανταπόδωση και ισοδύναμο χτύπημα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ. ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ. ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΙΧΑΝ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΛΕΩ ΙΣΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Ηλήθιε αν είχε λερωμένη τη φωλιά του θα έμενε βουλευτής για να έχει ασυλία σαχλαμάρα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η 5ΕΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ "ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ.