slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Λύκειο Νάξου με νέα απόφαση της συνέλευσης των μαθητών


Νέα γενική συνέλευση είχαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου την Παρασκευή, κατά την οποία, από τη συντριπτική πλειοψηφία, αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης, αφού θεωρούν ότι τα αιτήματά τους δεν επιλύονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι συζήτηση με τους μαθητές είχε την Παρασκευή ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ο οποίος άκουσε τα αιτήματα των μαθητών, παρουσία και των εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Τα αιτήματα για έλεγχο των ενεργειών του Διευθυντή του σχολείου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και η διεξαγωγή Σχολικού Συμβουλίου μια φορά το μήνα ώστε να αναδεικνύονται και να επιλύονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν, αντιμετωπίστηκαν με κατανόηση από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.
Bookmark and Share
Οι μαθητές, του έθεσαν ακόμη, την αναγκαιότητα να γίνεται ενισχυτική διδασκαλία, να διδάσκεται Ελεύθερο Σχέδιο στην Γ΄ Λυκείου, ώστε να μην αναγκάζονται να πληρώνουν γι αυτό όσοι μαθητές θα δώσουν το μάθημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς και την αναγκαιότητα να λειτουργεί Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ).

Και τα τρία, όπως τους είπε δεν εξαρτώνται από τον ίδιο, ενώ τους διευκρίνισε ότι τα Γραφεία ΣΕΠ λειτουργούν πλέον σε λίγες περιοχές της Ελλάδας.

Οι μαθητές πραγματοποιώντας γενική συνέλευση, αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης, αφού τα αιτήματά τους στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι από τους 348 μαθητές, παρόντες ήταν οι 270 και κατά της κατάληψης ψήφισαν οι 50, ενώ οι 220 ψήφισαν υπέρ της συνέχισής της.

Υπενθυμίζεται, ότι η κατάληψη ξεκίνησε μετά από απόφαση των μαθητών, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 με κύρια σημεία διαμαρτυρίας, τον τρόπο αντιμετώπισης των μαθητών από το Διευθυντή, καθώς και την άνιση αντιμετώπιση των μαθητών γενικότερα.

Διαβάστε εδώ τα αιτήματα των μαθητών
naxosnews
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: