slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φωτεινή Γεωργαντά για το έλλειμα. "Ο βουλευτής Π. ΡΗΓΑΣ εκανε ερωτήσεις που δεν καταλάβαινε το νόημά τους" Δείτε το βίντεο


Σε βαρύτατες καταγγελίες κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009 προχώρησε το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κυρία Ζωή Γεωργαντά στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Παράλληλα, η κατάθεση της κυρίας Γεωργαντά έφερε στο φως τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που επικρατούσαν εντός της ΕΛΣΤΑΤ, αφού όπως φαίνεται ο πρόεδρος και τα μέλη χρησιμοποιούσαν περίπου ως «διαιτητή» το στέλεχος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας, η κυρία .....
Γεωργαντά απέστειλε τον Οκτώβριο του 2010 ένα email στον κ. Τόμσεν με το οποίο του εξηγούσε ότι όσα έχει αναφέρει σε εκείνον για τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ ο προϊστάμενος της, κ. Ανδρέας Γεωργίου, δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.






Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Σε βαρύτατες καταγγελίες κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009 προχώρησε το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κυρία Ζωή Γεωργαντά στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, η κατάθεση της κυρίας Γεωργαντά έφερε στο φως τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που επικρατούσαν εντός της ΕΛΣΤΑΤ, αφού όπως φαίνεται ο πρόεδρος και τα μέλη χρησιμοποιούσαν περίπου ως «διαιτητή» το στέλεχος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας, η κυρία Γεωργαντά απέστειλε τον Οκτώβριο του 2010 ένα email στον κ. Τόμσεν με το οποίο του εξηγούσε ότι όσα έχει αναφέρει σε εκείνον για τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ ο προϊστάμενος της, κ. Ανδρέας Γεωργίου, δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.



«Πρέπει να σας πω ότι όσα σας αναφέρει ο κ. Γεωργίου για εμένα και τους συναδέλφους μου είναι συκοφαντικά και θέλω να σας πω πως όσα αναφέρονται ως δυσλειτουργίες εντός της Επιτροπής προκύπτουν από το γεγονός ότι εμείς κάνουμε απλά την δουλειά μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο email της κυρίας Γεωργαντά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέας Γεωργίου είχε αποστείλει άλλο email στον κ. Τόμσεν με το οποίο τον ενημέρωνε ότι λόγω της ασυνεννοησίας των μελών της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο το συντομότερο δυνατόν.

Όπως προκύπτει μάλιστα από την κατάθεση της κυρίας Γεωργαντά, η ίδια επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον κ. Τόμσεν προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που είχαν προκύψει εντός της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ό, τι αφορά τα στοιχεία του ελλείμματος η κυρία Γεωργαντά υποστήριξε ότι «το έλλειμμα θα μπορούσε να συγκρατηθεί αν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση και σήμερα θα μπορούσε να είναι μονοψήφιο», αφού το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 12,5% το άλλο ήταν «φούσκωμα» και επέρριψε τις σχετικές ευθύνες στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την επιλογή του τρόπου υπολογισμού του ελλείμματος αλλά και στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Ο Γεωργίου δεν μας ενημέρωνε για τίποτε, ενημέρωνε για τα πάντα τον Παπακωνσταντίνου», είπε η κυρία Γεωργαντά και συνέχισε: «Δεν μπορώ εγώ να σας πω ότι πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σχέδιο. Θα ήταν εγκληματίας, θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Είναι, όμως, υπεύθυνος, διότι όταν πήγαμε εμείς να του πούμε ότι υπάρχουν προβλήματα, μας έκλεινε την πόρτα. Δεν μας δεχόταν να συζητήσουμε οτιδήποτε».

Παράλληλα, η κυρία Γεωργαντά εξήγησε ότι «πιθανότητα μπορεί να είναι και ανικανότητα. Δηλαδή, δεν είχαν καταλάβει ότι τα ελλείμματα επηρεάζουν εδώ την ευημερία μας. Δεν μπορείς να παίζεις με τους αριθμούς. Δεν μπορείς να βγάζεις έξω ό,τι και ό,τι. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν θέλω να τον κατηγορήσω τον άνθρωπο γι' αυτό, αλλά από ότι έχω ψάξει και έχω βρει ότι δεν είχε και καμία μεγάλη εμπειρία με τα στατιστικά στοιχεία, με τα οικονομικά τέλος πάντων. Σκέφτομαι ότι σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις δεν βάζεις Υπουργό...».

Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η συνεδρίαση της Επιτροπή την Τρίτη, αφού αναμένεται να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, την περίοδο διακυβέρνησης από την ΝΔ, κ. Μανώλης Κοντοπυράκης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νάξιε τσανάκι της ΝΔ επειδή τα βλέπεις τα πράγματα μονοδιάστατα και αποσπασματικά ανάλογα πώς βολεύει την παράταξη σου,πες μας λοιπόν για τα μαγειρεμένα στοιχεία Κοντοπυράκη επί ΝΔ που αυτές τις απάτες πληρώνουμε τώρα.Όσο για τον Κοντοπυράκη ασθενεί μην τον περιμένεις δεν τον άκουσες,έχει ασθένεια επιλεκτική.Μη μιλάτε λοιπόν η φαύλη κυβέρνηση Καραμανλή έκλεινε σαν κλέφτης την βουλή για να κουκουλώνει σκάνδαλα των ημετέρων της

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε πες μας τις κλεψιές του καραμανλή και γιατι ειναι ακόμα εκτος φυλακής.
Θα σε παρακαλούσα να μην βλέπεις πολύ ΜΕΓΚΑ σκοτώνει τη σκέψη

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ρε Νάξιε για αυτό το συγκεκριμένο έγραψες τίποτα η το κουκούλωσες
http://news247.gr/ellada/politiki/poinikh_diwksh_se_prwhn_voyleyth_ths_nd.1684500.html Εκτός και ο άνθρωπος είναι αθώος επειδή κλείσατε την βουλή.Άλλη μία απόδειξη πως αποδίδεις τις ειδήσεις ούτε η χούντα

Ανώνυμος είπε...

Ο συντάκτης δεν είναι ο Νάξιος αλλά ο GIANPREV. Πρόκειται για πολιτική προσωπικότητα της Νάξου μεγάλου βεληνεκούς ισάξια του Μανώλη Γλέζου που δυστυχώς δεν την έχουν αξιοποιήσει ούτε οι χωριανοί του οι Κωμιακίτες. Κρίμα να μην αξιοποιούνται οι ιδέες και οι αγώνες τέτοιων αριστεροδεξιών ταλέντων για τη σωτηρία της Ελλάδος. Πότε θα κατέβεις στο χωριό Γιάννη Πρεβενιέ. Σε αποθυμήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Το ακούσαμε και αυτό υπάρχει ισάξιο βεληνεκές του Μανώλη Γλέζου μην τρελαθούμε,συγκρίνουμε έναν πραγματικό θρύλο της ιστορίας με έναν άσχετο χθεσινό.Και κάτι άλλο φίλε 15:27 σου λέω ότι μόνο κανάλι που δεν βλέπω είναι το Mega,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θυμάμαι και ότι ξέχασα το παρελθόν αν εσύ το ξεχνάς και ψάχνεις άλλοθι για να δώσεις άφεση αμαρτιών στα εγκλήματα της διακυβέρνησης της ΝΔ τότε είσαι ένας απο τους βολεμένους της

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτός ο Ρήγας όποια πέτρα και να σηκώσεις από κάτω είναι? Έλεος πια!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ των 19:08 είπες άσχετο χθεσινό το είδωλο της Κωμιακής τον αξιότιμο κ. Πρεβενιόν Ιωάννην και ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Μανώλη Γλέζο. Τι γράφεις άσχετε τον ξέρεις και κρίνεις με ελαφρό το μυαλό; Έλα στην Κωμιακή και ρώτα στα καφενεία να σου πουν για το διαμάντι μας.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ των 22:21 επειδή τον ξέρουν στα καφενεία της Κωμιακής σημαίνει ότι είναι εφάμιλλος του Μανώλη Γλέζου.Εσείς εδώ μεταξύ σας το λιβανίζεται αυτόν τον κύριο τίποτα για δικούς σας λόγους,πείτε λοιπόν τι έχει προσφέρει ο κύριος τίποτα σε σχέση με τον Μανώλη.Ξεμπερδευτείτε λοιπόν