slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάμε να φύγουμε. Αυτοί θα ονομάσουν τη δραχμή εθνική επιτυχία...

Μόλις στις 3-11-2010 είχαμε κάνει ανάρτηση με τον τίτλο Πάμε να φύγουμε. Αυτοί θα βαφτίσουν την πτώχευση, επιβράβευση. Προς το τέλος αυτής της ανάρτησης γράφαμε: «Εννοείται πως το καθεστώς ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του ουδόλως επιθυμούν τη μείωση της δύναμής τους, γι’ αυτό, εκτιμούμε, ότι θα πάνε σε ελεγχόμενη πτώχευση (αναδιάρθρωση τη λένε προς το παρόν) με την μόνιμη κυριαρχία των ξένων για δεκαετίες πάνω στο κεφάλι μας, αρκεί να διασωθεί το καθεστώς, που θα επιχειρήσει να παίξει το ρόλο του μόνιμου μεσάζοντα. Όμως αυτή την πτώχευση, εδώ είμαστε και να το θυμηθείτε, θα την ονομάσουν....
επιβράβευση ή κάτι τέτοιο. Είναι δηλαδή για να φεύγουμε».

Ήρθαμε λοιπόν και σ’ αυτό το στάδιο. Από προχθές η χώρα μας είναι και επίσημα χρεοκοπημένη και μάλιστα έχει τεθεί σε ελεγχόμενη από τους ξένους χρεοκοπία. Τι κάνουν λοιπόν το πολιτικό σύστημα και τα παπαγαλάκια του στα καθεστωτικά ΜΜΕ; Πανηγυρίζουν ότι μας έσωσαν. Ότι έκαναν τεράστια επιτυχία.

Θα επιτύχει η νέα εξαθλίωση του λαού; Όχι βέβαια. Θα ζήσουμε για ένα διάστημα ακόμα με την απειλή «εξαθλίωση ή δραχμή;» και τελικά, όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, θα παρουσιάσουν «υπερήφανα» την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ως εθνική νίκη, ως εθνική επιτυχία και ως λύτρωση από το βραχνά του ευρώ.

Παρασκευή βράδυ μας ανακοίνωσαν το πιστωτικό γεγονός. Ελπίζουμε να μην έρθουν μια άλλη Παρασκευή για να μας ανακοινώσουν με εθνική υπερηφάνεια το εθνικό νόμισμα.

Γι αυτό σας λέμε. Πάμε να φύγουμε ή καλύτερα να τους «φύγουμε»…



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νάτο πάλι το πολιτικό ρεμάλη Χασάπης. Ουστ να χαθείς σαχλαμάρα! Συνεχίσετε τις ηλήθιες αναρτήσεις του. Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο τύπος. Τι ιδιότητα έχει. Είναι ΚαζακοΒαρουφάκης;

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω πως κάποιοι κολλημένοι όλη μέρα στα μπλόγκια είναι να σώσουν το κύρος του ΠΑΣΟΚ. Ποιό κύρος?