slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι “ανεξάρτητοι” ερίζουν ποιός θα αναλάβει αρχηγός!


Μαθαίνω οτι οι ανεξάρτητοι ερίζουν ποιός θα αναλάβει αρχηγός!
Μην είναι ο Θεταλλός;
Μην είναι ο Ευβοεύς;
“Το ΄δικαιούμαι εγώ” λέει ο …ιδρυτής!
Έτσι , όπως πάνε ελπίζω να μη χρειαστούνε ..κυανόκρανους για να επιβάλλουν την τάξη!
Εγώ θα πρότεινα να το ρίξουν στον κλήρο!
H  άλλη λύση είναι να συνάψουν …Τριανδρία!
Άλλωστε στις Τριανδρίες στο τέλος έμενε πάντα ..ένας!
Πως έλεγε το παλιό άσμα;
Ενα -δυο – τρία – τέσσερα μηδέν κι’ απ’ την Τριανδρία νεώτερο ουδέν“!
Πάντως στην περίπτωσή τους ταιριάζει γάντι η ρήση:
Too many chiefs and not enough Indians“!
 Όφις Ιοβόλος.................................................................

Ακολουθεί το ρεπορτάζ:
Βαρύ το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες…
Ήττα του Π. Καμμένου καταγράφεται στην αρχή του ξεκινήματος της νέας προσπάθειας δημιουργίας κόμματος με στόχο την εκπροσώπησή του στην παρούσα Βουλή. Και αυτό, διότι οι βουλευτές που μετέχουν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» φαίνεται ότι δεν συμφωνούν να τεθεί επικεφαλής τους. Πάνω από έξι ώρες συζητούσαν σε αίθουσα που τους έχει παραχωρηθεί στο κοινοβούλιο και όταν στο τέλος ρωτήθηκαν, απαντούσαν: «συζητούσαμε πως θα γίνουμε κόμμα».
Στο ερώτημα αν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών προκειμένου να συστήσουν κοινοβουλευτική ομάδα, δεν απαντούσαν, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό που τους ενδιαφέρει ΤΩΡΑ είναι να βρουν τη φόρμουλα ώστε να κάνουν κόμμα.
Ορισμένοι πάντως, εκτιμούν πως δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους 10 που χρειάζεται να κάνουν κοινοβουλευτική ομάδα.
Υπάρχουν κάποιοι που πρότειναν να μην εμφανίζεται ως επικεφαλής τους ο Πάνος Καμμένος.
Ένας από τους εν ενεργεία βουλευτές που υποτίθεται ήδη έχει ταχθεί με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ζήτησε περιθώριο 48 ωρών, προκειμένου να το ξανασκεφτεί, να μιλήσει με τους ψηφοφόρους του και να τους απαντήσει την Παρασκευή.
Στο γραφείο των ανεξαρτήτων στη σύσκεψη βρίσκονταν οι: Κ. Μαρκόπουλος, Ε. Κουντουρά, Σπ. Γαληνός, Τ. Μελάς, Δ. Σταμάτης, Τα. Ιατρίδη, Μιχ. Γιαννάκης, Μ. Κόλλια Τσαρουχά.
Απουσίαζαν Π. Καμμένος και Χρ. Ζώης.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης των ανεξάρτητων, ο Γ.  Βλάχος, αποχώρησε δηλώνοντας ότι το όχι στο μνημόνιο δεν είναι ιδεολογία και ότι θα φύγει και θα πάει σπίτι του, χωρίς να συμμετάσχει σε κανένα πολιτικό σχήμα.
Αντικοινοβουλευτικός

Δήλωση του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Μιχάλη Γιαννάκη:
«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες, επιλέγουν σκόπιμα να ερμηνεύσουν τις πολιτικές μου επιλογές και να επινοήσουν σενάρια για το πολιτικό μου μέλλον.
 Για να πάψουν επιτέλους να σπαταλούν φαιά ουσία και μελάνι, ας αποδεχτούν ότι το μοναδικό μου κριτήριο για την καταψήφιση τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου μνημονίου, είναι ο μονοδιάστατος προσανατολισμός τους που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, βαθαίνει την ύφεση, εκτοξεύει την ανεργία και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα της οικονομίας και της κοινωνίας.
 Όσο για το πολιτικό μου μέλλον, αυτό είναι συνυφασμένο με αρχές και αξίες, που διαχρονικά υπηρετώ και υπερασπίζομαι. Αυτές τις αρχές και αξίες δεν τις διαπραγματεύομαι με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, ούτε για θέσεις σε ψηφοδέλτια ούτε για οφίκια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: