slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιστορικές αλλαγές και με... «τεχνολογία γραμμής»

Προς ιστορικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο οδεύει η FIFA. Το Σάββατο θα συνεδριάσει το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) στο Μπάγκσοτ της Αγγλίας και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν νέους κανονισμούς!!!
Ένα από αυτά και το πιο σημαντικό είναι η «τεχνολογίας γραμμής», στην οποία ο Σεπ Μπλάτερ δεν είναι πλέον αντίθετος, μετά τις τελευταίες άδικες αποφάσεις. Ποιος έχει ξεχάσει άλλωστε το γκολ που δεν μέτρησε του Φρανκ Λάμπαρντ στον αγώνα Γερμανία-Αγγλία για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής; Όταν η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, «έσκασε» περίπου μισό μέτρο μέσα από τη γραμμή του τέρματος, αλλά το....
γκολ δεν μέτρησε ποτέ!!!

Οι τελικές αποφάσεις για όλες τις αλλαγές σε θέματα κανονισμών θα ανακοινωθούν πάντως στις 2 Ιουλίου, δηλαδή αμέσως μετά το EURO 2012, αλλά για το θέμα της «τεχνολογίας γραμμής» δηλώσεις έκανε και ο Σεπ Μπλάτερ, φτάνοντας Μπάγκσοτ.  «Αν βιώσω ξανά ανάλογη κατάσταση με το γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ το 2010, θα πεθάνω! Ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά, ενάντια σε όλους όσοι πιστεύουν ότι το ανθρώπινο λάθος είναι αναπόσπαστα δεμένο με την ιστορία του ποδοσφαίρου», είπε ο πρόεδρος της FIFA, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την εισαγωγή της «τεχνολογίας γραμμής», είπε χαρακτηριστικά ο Ελβετός παράγοντας. Μετά την συγκεκριμένη τοποθέτηση του προέδρου της FIFA, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η «τεχνολογία γραμμής» θα μπει στο ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) θα κάνει δοκιμές των συστημάτων τεχνολογίας για την γραμμή της εστίας! Συζητιέται έντονα να. φτιαχτεί μπάλα με τσιπ. Αυτή η μπάλα θα λειτουργεί με αισθητήρες και θα στέλνει ένα σήμα σε ένα ρολόι που θα φοριέται από τον διαιτητή και θα του. μαρτυρά αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή. Δεν αποκλείεται να μπουν και κάμερες γύρω από το τέρμα. Όλα αυτά η FIFA τα συζητά με εταιρείες, μέχρι να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Οι άλλες 4 αλλαγές

Εκτός από την τεχνολογία γραμμής αναμένεται να συζητηθούν άλλα 4 ζητήματα, τα οποία είναι τα εξής:
α) η εισαγωγή 4ης αλλαγής. Θα γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις, όταν το παιχνίδι θα έχει για παράδειγμα παράταση, ή όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού με παίκτης της και έχει κάνει για παράδειγμα και τις τρεις αλλαγές που δικαιούται.
β) την εισαγωγή του σπρέι βαφής του χλοοτάπητα για το τοίχος. Μ' αυτό τον τρόπο ο διαιτητής θα μπορεί να σχεδιάζει μια γραμμή (που θα. εξαφανίζεται σχεδόν αμέσως) πάνω στην οποία θα πρέπει να είναι το τοίχος στις εκτελέσεις φάουλ. Αυτή η μάθος είχε χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και στο Κόπα Αμέρικα.      
γ) Αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα τιμωρείται το φάουλ, όταν ο επιθετικός είναι σε προφανή θέση για γκολ. Θα συζητηθεί η άρση της. τριπλής τιμωρίας για τον παραβάτη παίκτη και την ομάδα του (δηλαδή πέναλτι, αποβολή και παραιτέρω τιμωρία του παίκτη)!
δ) η επαναφορά της ισλαμικής μαντίλας στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις των γυναικών. Θέμα που επανέφερε ο πρίγκιπας της Ιορδανίας Αλίμ, ο οποίος είναι το νεότερο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Ο συγκεκριμένος ζήτησε οι γυναίκες που πιστεύουν στο Ισλάμ να έχουν δικαίωμα να φορούν μαντίλα ή μορφή αυτής, πέντε χρόνια μετά την σχετική απαγόρευση, η οποία είχε γίνει και για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: Pamesports.gr


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε χαλασε ημεταγραφη μανωλα και εσεις ασχολειστε με αηδιες καλω ολους τους ναξιους αποψε στο συνταγμα να αναμετρηθουμε με τα ματ μηπωσ πεισουμε τους γινει επιτελους η μεταγραφη

Ανώνυμος είπε...

Γύρισε ο Μανωλάς από την Ουκρανία γιατί όλη νύχτα δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την αγωνία ενημέρωση παρακαλώ.Και κάτι άλλο το καλοκαίρι ο Μανωλάς στον Πειραιά εν αναμονή λοιπόν και τα λέμε τίποτα άλλο