slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεχίζονται οι επαφές στη Γερμανία, αισιοδοξία για τον Μάιο

Με πολύωρες ουσιαστικές συζητήσεις και ένα κύκλο επαφών με πολιτικούς και τουριστικούς παράγοντες της χώρας συνεχίστηκε χθες και σήμερα η επίσκεψη των εκπροσώπων της Περιφέρειας και των ξενοδόχων του Νοτίου Αιγαίου στο Βερολίνο.

Στις επισκέψεις που έγιναν στα ιδρύματα “Κόνραντ Αντενάουερ” και “Φρίντριχ Έμπερντ”, του Χριστιανοδημοκρατικού και του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, αντίστοιχα, διαπιστώθηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι πολιτικοί αυτοί οργανισμοί στην εμπέδωση της φιλίας και της συνεργασίας των δύο χωρών, δημιουργώντας παραρτήματα στην Ελλάδα και διοργανώνοντας παράλληλα ανοικτές συζητήσεις για μεγάλα θέματα, όπως είναι και ο τουρισμός.

Τις συναντήσεις οργάνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και υπεύθυνο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία κ. Χάνς - Γιοάχιμ Φούχτελ, ενώ ουσιαστική ήταν η συνάντηση και με την αναπληρώτρια επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Elke Ferner.

Στην πρωινή συνάντηση, σε έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον υφυπουργό Οικονομίας, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ernst Burgbacher, εκφράστηκε η θέληση της Γερμανίας να υποστηριχθεί η Ελλάδα και η τουριστική της βιομηχανία.
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για ανάκαμψη και περιορισμό των απωλειών, όπως καταγράφονται αυτήν την περίοδο, εμφανίστηκε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Hans-Gustav Koch, που εκτίμησε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στις κρατήσεις από τον Μάιο και μετά, χωρίς πάντως να παραλείπει τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε υποδομές, αεροδρόμια κλπ των νησιών μας.

«Όπως εσείς έχετε ανάγκη τη γερμανική αγορά, έτσι κι εμείς έχουμε ανάγκη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Koch, που φάνηκε να γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και τις δυσκολίες αυτής της χρονικής συγκυρίας, επαναβεβαιώνοντας πάντως τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στην τουριστική συνεργασία των δύο πλευρών.

Λίγο πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας του Νοτίου Αιγαίου για το Κίελο, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πολλές και ουσιαστικές επαφές στο Βερολίνο, ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από το πολυήμερο αυτό “οδοιπορικό” στη Γερμανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: