slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Νέα Μεταπολίτευση” δεν γίνεται με φθαρμένα υλικά!



Γιατί η κοινωνία πιστεύει ότι “όλοι ίδιοι είναι” Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ για το τέλος της Μεταπολίτευσης του 74 , την αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία κλπ κλπ. Προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι μια αναπαλαίωση του παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος, υπό την ηγεμονία των ίδιων ακριβώς δυνάμεων που το εκμαύλισαν: την ξένη και ντόπια διαπλοκή. Υπάρχουν ακόμη ισχυρές αντιστάσεις από το παλαιοκομματικό σύστημα, την καμαρίλα, τους περίεργους συσχετισμούς και τις λυκοφιλίες για χάρη της εξουσίας. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να.....
αλλάξουν νοοτροπίες και κυκλώματα που λυμαίνονται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού επί δεκαετίες. Ούτε φυσικά μπορεί να αποτινάξει εύκολα  ο λαός από πάνω του όλη αυτή την πολιτική νομενκλατούρα, αριστερή, κεντρώα και δεξιά, που έφτιαξε ένα πελατειακό σύστημα μόνο και μόνο για να υφαρπάζει ψήφους και να διατηρείται όπως ο βρυκόλακας με το αίμα αθώων...........................................................

Όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, θα πρέπει να μας προβληματίσουν.
Από την μια, στην “κεντροδεξιά πολυκατοικία” προσπαθούν να τα βρουν και να κάνουν κόμμα μερικοί διαγραφέντες από τη ΝΔ υπουργοί, πρώην υπουργοί και βουλευτές του κομματικού σωλήνα που με σημαία τη νέα λαϊκή χίμαιρα του “αντιμνημονίου” μας λένε ότι δεν είδαν και δεν ξέρουν τίποτα για τον κοινοβουλευτικό “φόνο” στον οποίο συμμετείχαν τόσα χρόνια.
Από την άλλη, ιδρύεται το κόμμα «Λουκα-νίδης», όπως ονομάστηκε ήδη, η πολιτική κίνηση της Λούκας και του Καστανίδη. Δηλαδή δύο κορυφαίοι υπουργοί του “συστήματος ΠΑΣΟΚ” που έπαιξαν επιπλέον σημαίνοντα ρόλο στη διετία της καταστροφής, ανακοινώνουν σοσιαλδημοκρατική πρωτοβουλία με … αντιμνημονιακά, κι αυτοί, κηρύγματα.
Εξ’ αριστερών ο στυλοβάτης τόσα χρόνια του “συστήματος ΠΑΣΟΚ”, ο κ. Φ. Κουβέλης, εμφανίζεται ως το… νέο, αν και κουβαλά πίσω καμιά 30αριά χρόνια άγονης πολιτικής παρουσίας. Συμπαθής ο άνθρωπος και μακριά από σκάνδαλα, αλλά γιατί όλος αυτός ο σχηματισμός μας φαίνεται σαν ένα καταφύγιο των απανταχού δυσαρεστημένων ΠΑΣόκων; Σαν ένα ανάχωμα που θα συγκρατήσει και θα επιστρέψει στον Βενιζέλο τις ψήφους των δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων;
Εκ δεξιών έρχεται η νέα όσο και τα απομνημονεύματα του …Χίτλερ “Χρυσή Αυγή” να πάρει μερίδιο από τον καταρρέοντα Καρατζαφέρη, βγάζοντας διαπρύσιους λόγους ελληνοφροσύνης και πατριωτισμού. Λες και όλοι οι άλλοι αγαπούν λιγότερο την πατρίδα.
Στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος εμφανίζεται ως η … νέα δύναμη στο χώρο του κέντρου. Και θα συγκροτήσει την ισχυρή ομάδα του νέου (παλιού) ΠΑΣΟΚ, τον Κουκουλόπουλος, τον Αλευρά και τον Καρτάλη.
Τίποτα το νέο φυσικά και στο χώρος της Αριστερά, με εξαίρεση τον αντιμνημονιακό οργασμό που προκάλεσε στα γερασμένα κορμιά της η ηλιθιότητα του συστήματος. Ούτε καν το σχοινί που αφήνει πίσω του το σύστημα για να το κρεμάσουν δεν μπορούν να διακρίνουν με την ιδεολογικά τύφλα τους.
Κι αφήνουμε τη ΝΔ στο τέλος γιατί εμφανίζεται ως η πολιτική δύναμη που θα κυριαρχήσει στις επόμενες εκλογές. Δύο χρόνια μετά το Μνημόνιο και λίγο παραπάνω από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ η πολιτική της θέση περιγράφεται με μια φράση: Σήμερα όλοι λένε αυτά που έλεγε ο Σαμαράς και για το Μνημόνιο και για το τελειωμένο πολιτικό σύστημα, αλλά ο Σαμαράς προσπαθεί να ξεκολλήσει από το τέλμα της ακινησίας τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ δεχόμενος ποικίλες επιθέσεις υπονόμευσης και διάσπασης  αναγκάζεται να πάει στις εκλογές με παλιά υλικά, επειδή στηρίχθηκε σε έναν κομματικό μηχανισμό που ούτε την μύτη του δεν μπορεί να δει.
Η ΝΔ δεν έχει πλέον βαρώνους και τζάκια, η περίφημη όμως ανανέωση για την οποία ψήφισε η βάση το 2009 τον Σαμαρά παραμένει ακόμα το μεγάλο ζητούμενο. Το κυριότερο, όπως δείχνουν κάποιες κινήσεις και θέσεις στη Νέα Δημοκρατία, κάποιοι είναι ξεκομμένοι εντελώς από την κοινωνία. Την οργή της, τον τρόπο που σκέφτεται και τον τρόπο που θέλει να αντιδράσει, στην κάλπη ή στο δρόμο.
Όλα αυτά μαζί , πολιτικά σχήματα και ιδεολογίες, εμφανίζονται στην ελληνική κοινωνία σαν ένας πολιτικός χυλός. Αν αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν βγουν από τα γραφεία τους και μιλήσουν με τον κόσμο, ξέρετε τι θα ακούσουν; «Όλοι είναι ίδιοι». Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο: ο κόσμος πιστεύει βαθιά μέσα του πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, πως δεν υπάρχει κάτι που θα φέρει τη νέα Μεταπολίτευση.
Σε λιγότερο από δύο μήνες οι Έλληνες θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν ένα σαφή προσανατολισμό. Πολλοί θα πάνε στη …”Χρυσή Αυγή”, στον Κουβέλη, στον… Χατζηπετρή, στους “Ανεξάρτητους” και θα πουν: «Έτσι τιμώρησα τα παλιά κόμματα γιατί είναι όλοι τους ίδιοι».
Αυτή η νοοτροπία αντιμετώπισης της κοινωνίας πρέπει να αλλάξει άρδην. Δεν είναι όλοι ίδιοι, ο Σαμαράς, δεν είναι ίδιος με τους άλλους. Το πιστεύουμε ακράδαντα. Η κομματική καμαρίλα όμως μέσα στην οποία έχει εγκλωβιστεί, όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που τρώνε καθημερινά σφαλιάρες από το …διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και κοιτάζουν γύρω τους έκπληκτοι, τον κάνουν να φαίνεται ίδιος με τους άλλους.
Οι εκλογές που έρχονται θα είναι  οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης και οι πιο δύσκολες για τη ΝΔ, επειδή έχει συσσωρευτεί πολλή οργή, πολλή απογοήτευση, πολλή δυστυχία.  Αναμφίβολα η απόφαση του κ. Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, του έχει κοστίσει  πολιτικά κι αυτό πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημά του τώρα που ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία. Να εξηγήσει ο ίδιος στον κόσμο γιατί αναγκάστηκε να θυσιάσει μια πανεύκολη εκλογική νίκη για να σώσει την χώρα. Να εξηγήσει το όραμά του και το πρόγραμμά του και γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο
Το έχουμε ξαναγράψει.  Το παιχνίδι της αυτοδυναμίας δεν έχει χαθεί. Χαμένεςείναι μόνο οι μάχες που δεν δίδονται.  
- Να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, με ορισμένο χρονικό ορίζοντα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο τα εκβιαστικά διλήμματα και τις συνεχείς ανακοινώσεις μέτρων.
- Να ανανεώσει δραστικά τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο κόσμος ούτε να βλέπει δεν θέλει τα … φθαρμένα υλικά.
- Να παρουσιάσει ένα όραμα για το μέλλον. Καμιά θυσία δεν γίνεται αποδεκτή, αν απουσιάζει η προσδοκία της …αναστάσεως!
Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες νοοτροπίες, καθαρά πρόσωπα και χέρια πρέπει να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν όχι την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά την εμπιστοσύνη του. Αν η ΝΔ μπορεί να αντιληφθεί τι παίζεται στην κοινωνία τότε είναι άξια να κυβερνήσει. Αν όχι, τότε θα μπει στον πολιτικό χυλό και θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή την κατάσταση που σιχάθηκε ο ελληνικός λαός, αυτή θέλει να αλλάξει τώρα ο ίδιος. Και είναι η χρυσή ευκαιρία τώρα που τα πάντα γκρεμίζονται. Είναι η ευκαιρία για όσοι έχουν μυαλό και όραμα να βάλουν κάτω ένα σχέδιο για την νέα Ελλάδα. Που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον του λαού, όχι των τραπεζών, των δανειστών, των επιχειρηματιών, των νταβατζήδων.
FactorX – Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: