slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διήμερο διαλόγου για το ακτοπλοϊκό στη Ρόδο - Συνεδρίασε σήμερα το ΣΑΣ

Η καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, ήταν το αντικείμενο του διήμερου διαλόγου που διεξήχθη στη Ρόδο – χθες (Πέμπτη) με την πραγματοποίηση της σχετικής ημερίδας και σήμερα με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη.


Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΣ ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Νικόλαος Λίτινας, το διήμερο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο των χρηστών (νησιώτες) όσο και των παρόχων υπηρεσιών (ακτοπλοϊκές εταιρείες), με σκοπό την λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την ομαλή ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών και τη βιωσιμότητα των εταιρειών.

Σύμφωνα με τον κ. Λίτινα, τα συμπεράσματα του διαλόγου («έντονο και παραγωγικό» τον χαρακτήρισε) που εξήχθησαν ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα και βασισμένα σε στοιχεία, που αποτυπώνουν τις πραγματικές διαστάσεις των σύνθετων προβλημάτων που υπάρχουν.
Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων και για δημιουργία περιβάλλοντος συνέργειας και συναντίληψης.
Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για τη χρηματοδότηση των «άγονων γραμμών» (δημόσιας υπηρεσίας).

Σε ό, τι αφορά τα Δωδεκάνησα και συνολικά το Νότιο Αιγαίο, η Περιφέρεια θα αναλάβει την επεξεργασία της δομής του ακτοπλοϊκού δικτύου, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις και διορθώσεις, με έμφαση στις συνδυασμένες μεταφορές.

Ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, αφού υπενθύμισε ότι ανάλογες συζητήσεις έγιναν πρόσφατα στη Μυτιλήνη, προανήγγειλε τη διεξαγωγή ημερίδας και στη Σύρο, όπου επίσης θα συνεδριάσει το ΣΑΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: