slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απεργίες προαναγγέλλει η ΠΝΟ ενόψει Πάσχα


 Απεργίες προαναγγέλλει η ΠΝΟ ενόψει Πάσχα
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : «αδικαιολόγητη, ανεξήγητη και χωρίς γνώση» την απόφαση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου να καταργήσει τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία του Οίκου Ναύτου 
Έως τις 15 Μαρτίου, θα έχουν αποσταλεί από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, για την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών .......
κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.
Σε σημερινή νέα ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών, ζητώντας να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου μετά την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Απριλίου, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.
Σήμερα στα γραφεία της ΠΝΟ πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους των εργαζομένων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΝΑΤ, του Προσωπικού του Οίκου Ναύτου, των Εργαζομένων της Εστίας Ναυτικών, των Πολιτικών Υπαλλήλων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.
«Η συζήτηση για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, ενόψει και των εορτών του Πάσχα, βάζει σε ανησυχία όλο τον παραγωγικό κόσμο της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Λασιθίου, Γ. Πλακιωτάκης και αποδίδει όλα τα προβλήματα στην έλλειψη αυτόνομου υπουργείου για τη ναυτιλία.
Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης, σε σημερινή κοινή δήλωση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ και βουλευτή Χίου, Κωστή Μουσουρούλη χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη, ανεξήγητη και χωρίς γνώση» την απόφαση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου να καταργήσει τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία του Οίκου Ναύτου και τονίζει ότι Νέα Δημοκρατία δεν συζητά κανένα ενδεχόμενο κατάργησης της αυτοτέλειας του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού συγκυβερνά και ψηφίζει γιατί καταγγέλει; Τι ξεφτύλα αναξιοπιστίας είναι αυτό;