slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ακυρώνονται τα γυρίσματα του Alpha στη Νάξο το Μάρτιο;

Πριν ακόμη γίνει πλατιά γνωστό ότι τηλεοπτικά γυρίσματα για την εκπομπή του Alpha "Μες στην καλή χαρά" με τη Ναταλία Γερμανού, πρόκειται να γίνουν στη Νάξο από τις 18-20 Μαρτίου, "παρεμβάσεις" που έγιναν σχετικά με τις επιλογές των θεμάτων που είχαν συμπεριληφθεί στο πλάνο της εκπομπής για τη Νάξο, δημιούργησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, έντονο προβληματισμό και έβαλαν φρένο στα αρχικά σχέδια της εκπομπής. Φαίνεται, ότι η μεγάλη, χωρίς αμφιβολία, προβολή, που έχει η Νάξος τα δυο τελευταία χρόνια, άρχισε να δημιουργεί "εσωτερικούς τριγμούς", που όχι μόνο δεν πρέπει να συνεχιστούν, αλλά αντίθετα πρέπει να χτυπηθούν σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος του νησιού, εδώ και τώρα! Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την εκπομπή του Alpha, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του naxos-news.gr, δήλωσε:


" Η ΕΑΣ Νάξου σε συνεργασία με τον πρόεδρο Ξενοδόχων, Λευτέρη Στρατούρη και τον πρόεδρο Ενοικιαζομένων Δωματίων, Γιώργο Κάβουρα, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κατεβάσουν μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια για να προβάλουν τα τοπικά προϊόντα, τα αξιοθέατα, αλλά και τη νυχτερινή ζωή της Νάξου για να έχουμε κάποιο τουρισμό το καλοκαίρι και κάποιοι Ναξιώτες υψηλά ιστάμενοι πριονίζουν αυτήν την προσπάθεια με αποτέλεσμα ο Alpha 18 με 20 Μαρτίου, που επρόκειτο να κάνει γυρίσματα για την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, να μην έρθει τελικά στη Νάξο".
Είναι γνωστό, ότι η ΕΑΣ Νάξου και ο Δημήτρης Καρούσης έχουν καταβάλει πολλές προσπάθειες για την προβολή των προϊόντων της ΕΑΣ, αλλά και την παράλληλη προβολή της Νάξου.

Είναι επίσης γνωστό, ότι και οι επαγγελματικοί σύλλογοι του νησιού έχουν κάνει τις δικές τους προσπάθειες, ενώ παράλληλα, προσφέρουν κάθε φορά που γίνεται προβολή της Νάξου από κάποιο μέσο επικοινωνίας, δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα.

Η φιλοξενία που επιφυλάσσει η Νάξος σε εκπομπές και δημοσιογράφους, μέσω των επαγγελματικών σωματείων και του δήμου, είναι όχι απλά θερμή, αλλά πρωτόγνωρη, ακόμη και για τους stars του είδους, όπως αυτή που παρείχε στην Ελένη Μενεγάκη και την εκπομπή της και που η ίδια, προς τιμήν της, το εκτίμησε και το υπογραμμίζει κάθε φορά που αναφέρεται στο νησί, ενώ συνεχίζει να προβάλλει με κάθε ευκαιρία τη Νάξο, όπως έκανε την Αποκριά.

Η συχνή και από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια προβολή της Νάξου, αποτελεί μόνο θετικό στοιχείο στην προβολή του νησιού και είναι ευνόητο, ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν από όλους και να μη χαθεί στο βωμό "ιδίων συμφερόντων" και όποιων μικρών ή μεγάλων πιέσεων αυτά τα συμφέροντα ασκούν.

Η Νάξος, είναι τυχερή γιατί έχει ανθρώπους στο χώρο της δημοσιογραφίας και τη στηρίζουν, πρώτα από όλα γιατί την αγαπούν. Επίσης, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η κάθε εκπομπή, έχει τη δική της θεματολογία και κατ’ επέκταση είναι ευνόητο ότι θα διαφέρει και ο τρόπος που θα προβάλλεται η Νάξος.

Άλλωστε, η Νάξος, έχει τόσα θέματα να προβάλλει, όπως πολλά είναι πλέον και τα είδη του τουριστικού ενδιαφέροντος, που δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχουν καν αγγιχτεί. Αυτό απασχόλησε κάποιους;

Κι αντί να συνεχιστεί η μέχρι στιγμής επιτυχημένη προσπάθεια με συλλογικό πνεύμα, το "καράβι αρχίζει να μπάζει νερά"!

Το κυρίως θέμα, κινδυνεύει να μετατοπιστεί από το νησί και τους ανθρώπους του, σε ποιο "μαγαζί" θα προβληθεί.

Πάνω από όλα όμως, αποδεικνύουμε, ότι σε καιρούς πάρα πολύ δύσκολους και αβέβαιους για την τουριστική περίοδο που έρχεται, αντί να δράσουμε ενωτικά και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες από όσους θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, είμαστε έτοιμοι με μια κλωτσιά να αναποδογυρίσουμε την καρδάρα με το γάλα!



2 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΤΤΑΡΑΣ είπε...

Καλησπέρα σας.

Λόγω διπλής ιδιότητας, Αξιώτης στην καταγωγή και δημοσιογράφος στην τηλεόραση του ALPHA ήθελα απλώς να σας πω ότι δεν χρειάζεται να μεγενθύνετε ένα απλό θέμα και να δημιουργείτε συνθήκες μυστηρίου και συνωμοσίες που δεν υπάρχουν!
Κάθε εκπομπή προγραμματίζει από καιρό πριν τα γυρίσματα που αφορούν στην περιφέρεια (κάμερες - θεματολογία κτλ).
Πολλές φορές οι ημερομηνίες μπορεί να αλλάξουν και η παραγωγή της εκπομπής να επιλέξει να πάει πιο πίσω τον αρχικό της σχεδιασμό.
Αυτά στην τηλεόραση είναι συχνά και καθημερινά.
Μην ψάχνετε άλλους λόγους και αιτίες.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω μάλιστα ότι τόσο εγώ προσωπικά (αν και ποτέ δεν μου έχει ζητηθεί) όσο και άλλοι συνάδελφοι από την εκπομπή της κυρίας Γερμανού που τυγχάνει και εκείνοι να είναι από το νησί της Νάξου, θα κάναμε τα πάντα για να προβληθεί το νησί μας.
Ειδικά σε ότι με αφορά το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα για θέματα που είχαν να κάνουν με τη χρηματοδότηση υποδομών του νησιού από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γιάννης Πιτταράς
δημοσιογράφος ALPHA TV

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη δεν αμφιβάλουμε για τις προθέσεις αλλά και το πρόγραμμα του σταθμού δε βλέπεται πια. Δε φταις εσύ, το ξέρουμε, αλλά δεν υπάρχει πλέον μια σοβαρή εκπομπή...