slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χρέος 116% του ΑΕΠ το 2020, με μεγαλύτερη συμμετοχή στο PSI, «βλέπει» νέα ανάλυση

Νέα ανάλυση για το ελληνικό χρέος από το ΔΝΤ και την Κομισιόν, γνώση της οποίας επικαλείται το Reuters, «βλέπει» χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020 εάν η συμμετοχή στο PSI είναι τελικά υψηλότερη.

Η ανάλυση υποστηρίζει πως εάν η συμμετοχή στο «κούρεμα» είναι μεγαλύτερη, το ελληνικό χρέος μπορεί να πέσει στην περιοχή του 116%-117% του ΑΕΠ στο τέλος της δεκαετίας, όπως υποστήριξαν δύο ευρωπαϊκές πηγές στο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως οι τρέχουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρέος 121,5% του ΑΕΠ το 2020.

«Το ελληνικό χρέος μπορεί να πέσει σημαντικά κάτω από 120% του ΑΕΠ, αναλόγως του επιπέδου της συμμετοχής των ομολόγων που διέπονται από ξένο και ελληνικό δίκαιο» ανέφερε μία από τις δύο πηγές.

Και οι δύο αξιωματούχοι ανέφεραν πως η πρόβλεψη βρίσκεται στην μεταξύ 116% και 117% του ΑΕΠ, υπογραμμίζοντας πως αυτό συναρτάται της τελικής συμμετοχής.
Newsroom ΔΟΛ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μην τα πιστευετε ρεεεεε. αρχιδια καλαβρεζικα. χεστηκαμε για το χρεος. ο κοσμακης θαχει πεθανει εως τοτε. οι γεροι πανε να παρουν τα κουρεμενα ομολογα και τους λενε το 2043. ο εργατης πιτσιρικας θα ζησει με 400 ευρω μισθο; θα γινετε της πουτανας συνεχεια ολο το καλοκαιρι απεργειες. μαζι με μας θα πεινασουν και τα αφεντικα. εξαλλου εμεις μαθημενοι ειμαστε.