slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Ευρωπαίοι πιέζουν για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου


 Συμφωνούν ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, αντιδρά η ΝΔ.       Εκτός από το θέμα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμα μια εκκρεμότητα που αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αφορά πλέον και το πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι Βρυξέλλες, Βερολίνο και Φραγκφούρτη (όπου η έδρα της ΕΚΤ) πιέζουν για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου ως το τέλος της τετραετίας, δηλαδή μέχρι το 2013.

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι αυτή τη φορά η τρόικα δε θα εκφραστεί απλώς υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά θα ζητήσει το θέμα να αντιμετωπιστεί ως προαπαιτούμενο της οριστικής συμφωνίας.

Είναι γνωστό ότι υπέρ αυτής της θέσης έχουν εκφραστεί (και το έκαναν και στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών) ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Καρατζαφέρης.

Με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να επιμένει ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας (που όλοι βλέπουν ακόμα ως κυρίαρχο σενάριο) πρέπει να γίνει και ανασχηματισμός στο μοντέλο της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία και με μία τέτοια κυβέρνηση να πάμε ως το τέλος της τετραετίας.

Ο Γ. Παπανδρεου μάλιστα έχει συμπεριλάβει το ζήτημα και στην επιστολή που έστειλε προς τον Λουκά Παπαδήμο, το επανέλαβε και στη χθεσινή του ομιλία στη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όταν Καρατζαφέρης και Παπανδρέου έθεσαν χθες το θέμα - γνωρίζοντας ότι και η τρόικα επιμένει στην ανάγκη παράτασης της θητείας κυβέρνησης Παπαδήμου - παρενέβη ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος για να πει ότι «το θέμα αυτό δεν είναι της ώρας, έχουμε να λύσουμε πριν από αυτό, άλλα μείζονα ζητήματα» αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα και κυρίως στα εργασιακά.

Οι ίδιες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς δε μίλησε χθες όταν τέθηκε το θέμα, κάτι που διαφοροποιεί τη μέχρι τώρα συζήτηση περί παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Και αυτό γιατί είναι γνωστό ότι όσες φορές Παπανδρέου και Καρατζαφέρης ή ο καθένας ξεχωριστά σε συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπαδήμο έχουν επαναθέσει θέμα παράτασης της θητείας της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ αντιδρούσε με το επιχείρημα ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου ολοκληρώσει το έργο της. Παρόλα αυτά, στη ΝΔ επιμένουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε ένα τέτοιο αίτημα από την πλευρά της τρόικας και η θέση τους για εκλογές στις 8 Απριλίου το αργότερο δεν έχει αλλάξει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα κόλπα γιατί δεν παιρνούν πια. ΛΑΟΣ - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ζήτω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ>