slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης συμμετείχε στη συνάντηση, στην αίθουσα της παλιάς Βουλής, στη συζήτηση για το ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου.

     Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε στη συζήτηση των αυτοδιοικητικών φορέων του Αιγαίου, στην αίθουσα της παλιάς Βουλής, για το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές.
     Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των δύο αιρετών Περιφερειαρχών και εκπροσώπων των ΠΕΔ βορείου και νοτίου Αιγαίου, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών και Δημάρχων από όλο το χώρο του Αιγαίου.

     «Εντυπωσιακή ήταν η σύμπνοια όλων των παρισταμένων για τη διατήρηση των  μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αρχιπελάγους και η διαπίστωση ότι η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, που ισχύει μέχρι σήμερα, αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι επιβαρύνονται οικονομικά με το αυξημένο  κόστος της μεταφοράς προσώπων και προϊόντων από τα ακτοπλοϊκά ναύλα», σχολίασε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά το πέρας της συζήτησης.
     Κατά τη συνάντηση συντάχθηκε ψήφισμα κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και λήφθηκε απόφαση να δημιουργηθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τους δύο Περιφερειάρχες και δύο εκπροσώπους των ΠΕΔ βορείου και νοτίου Αιγαίου και από Βουλευτές των νησιωτικών νομών, προκειμένου να  επιδοθεί το ψήφισμα στους επικεφαλής των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κοινή απόφαση, επίσης, λήφθηκε από τους Βουλευτές, ώστε να μην ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, όταν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: