slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

τήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου – Είκοσι εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια

 Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που δραστηριοποιούνται στους τομείς της καινοτομίας και της παραγωγής προϊόντων που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην τουριστική μας βιομηχανία, ήταν η πρόταση του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες της χώρας με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον αρμόδιο υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη και την Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ Γεωργία Ζεμπελιάδου.


Κατά τη συνάντηση που είχε αντικείμενο την αναζήτηση πόρων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Μαχαιρίδης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει για τον συγκεκριμένο σκοπό είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος, την ευθύνη σχεδιασμού του οποίου θα έχει η Περιφέρεια και θα αρχίσει η υλοποίησή του άμεσα και σε χρονικό διάστημα δέκα οκτώ μηνών.

Ο κ. Μαχαιρίδης επανέλαβε την άποψή του, ότι στα νησιά μας μπορούμε και πρέπει να παράγουμε προϊόντα, σημειώνοντας πως «είναι απαραίτητο, να ενισχυθούν τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής αντιπροσωπευτικών ειδών της περιοχής μας, τα οποία εισάγουμε, όπως είδη λαϊκής τέχνης, αργυροχρυσοχοΐας, κλπ, που μπορούν να διοχετευθούν στην τουριστική μας αγορά».

Η οριστικοποίηση της πρότασης θα γίνει μέχρι τις 15 Μαρτίου, μετά από συνεργασία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια και άλλους φορείς του Νοτίου Αιγαίου.

Απάντηση Μπακογιάννη
για τον ΦΠΑ

Συνάντηση με τους τοπικούς μας φορείς για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ζήτησε να έχει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα προς τους πολιτικούς αρχηγούς.   Η συνάντηση θα γίνει στο δεύτερο 10μερο του Μαρτίου.   Ως γνωστόν, θετικά έχει απαντήσει ήδη και το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: