slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταδικάσθηκε αλλά προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και αφήνει υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις

kokkinos
Καταδικαστική ήταν η χθεσινή απόφαση του Εφετείου Αιγαίου για τον Χαράλαμπο Κόκκινο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης 30 συμβασιούχων με μερική απασχόληση στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο οποίος διενεργήθηκε το 2005.

Την περίοδο που ο κ. Κόκκινος ήταν Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί και ακυρώθηκε αμέσως, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2005, λόγω κακής δημοσιότητας. Ένα μήνα αργότερα, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.
Πρωτόδικα, η υπόθεση εκδικάσθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν.....
 καταδικαστική για 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή, τόσο για τον κ. Κόκκινο, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής που είχαν ευθύνη για τις διαδικασίες του διαγωνισμού, τον Δημήτρη Δρυμπέτα και τον τότε Γενικό Δ/ντη της Περιφέρειας, Μανόλη Καλαβρό.
Μετά από έφεση που ασκήθηκε, η υπόθεση εκδικάσθηκε χθες στο Εφετείο Αιγαίου και ήταν πάλι καταδικαστική για όλους, αυτή τη φορά 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, κάτι όμως που δεν υιοθετήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν πολύωρη και ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ. Ο Χαράλαμπος Κόκκινος ετοιμάζεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο και να καταθέσει αίτηση αναίρεσης, διεκδικώντας την αθωότητα του.
Ο ίδιος, μιλώντας σήμερα το πρωί στη «Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101.3», άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις για να βγει αυτή η απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δήλωσε ήταν ότι η καταδικαστική απόφαση δεν πρόκειται να του στερήσει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι ή να έχει οποιαδήποτε άλλη επίπτωση στον επαγγελματικό ή τον πολιτικό του βίο.
http://www.cyclades24.gr/notio-aigaio/531-katadikas8hke-alla-prosfeygei-ston-areio-pago

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα κατέβει για βουλευτής έτσι; να μην ανησυχούμε τσάμπα!!!
Βρε καρα καραγκιόζη δε θέλουμε τύπους μουρόχαβλους και κοντόφθαλμους σαν εσένα.
Νέους τεχνοκράτες αχρωμάτιστους πολιτικά θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατό να έχει το θράσος καταδικασμένος να καταδικάσει και τη ΝΔ. Μα είστε τρελοί. Εδώ το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τον Μπάϊλα από υποψήφιο επειδή εκρεμούσε εις βάρος του μήνυση και θα κατέβει ο Κόκκινος. Παιδί αρεοπαγίτη και μηλάει για πολιτικές παρεμβάσεις. Δηλαδή ο πατέρας του καταδίκασε τον Παπανδρέου μετά από πολιτικές παρεμβάσεις; Ντροπή αν τον έχουμε υποψήφιο. Δεν έχουμε αξιόλογους Κυκλαδίτες;