slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεργασία Μαχαιρίδη με στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. – Συνάντηση στην ΕΝΠΕ

Για την ετοιμότητά τους να υλοποιήσουν τριάντα ένα (31) στο Νότιο Αιγαίο, αυστηρά ιεραρχημένα και με στόχο την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, διαβεβαίωσαν τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη τα στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.


Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκαν ένα προς ένα τα συγκεκριμένα έργα,  που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εβδομήντα έργων της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, η οποία έχει την ευθύνη για την εκπόνηση των μελετών και την υλοποίησή τους, με την παρατήρηση ότι η εταιρεία κινείται βάσει των αντικειμενικών της δυνατοτήτων.
Όπως έγινε γνωστό, διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα εκταμίευσης πόρων από τα Υπουργεία Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αξιοποιεί, μέχρι στιγμής, δικούς της πόρους.
«Αν διασφαλιζόταν η ομαλή χρηματοδότηση, οι δυνατότητές μας θα ήταν πολύ περισσότερες» τονίστηκε από τα στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
Ειδική αναφορά πάντως έγινε και για τις αφαλατώσεις σε μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επενδύσεις που βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής. Από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε εκφράστηκε η διάθεση να συνδράμει τη διαδικασία εκπόνησης των μελετών.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Μαχαιρίδης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιο Ξηρό και τη σύμβουλο του υπουργού Ευαγγελία Σχοιναράκη, με τους οποίους συζήτησε τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Περιφέρεια εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: