slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για μια Μεγάλη Πατριωτική Παράταξη

Η προσχώρηση του Βορίδη και του Γεωργιάδη στη ΝΔ ενόχλησε πολλούς που ήθελαν τη ΝΔ αποκομμένη από ένα χώρο πατριωτών που έδιωξαν στο παρελθόν από την παράταξη της ΝΔ οι μεσαιοχωρίτικες αντιλήψεις και τα βιβλία της Ιστορίας. Μεταξύ τους και διάφοροι μεγαλοπαράγοντες της κατεστημένης δεξιάς των οποίων ενοχλήθηκε η … αισθητική. Περαστικά τους…

Τους αρέσει δεν τους αρέσει, οι προσχωρήσεις ήταν η πρώτη επιθετική κίνηση της ΝΔ απέναντι στο ΛΑΟΣ, ύστερα από πολλά χρόνια. Κάποτε η ΝΔ ούτε που μιλούσε για τον Καρατζαφέρη, τώρα του πήρε τα καλύτερα στελέχη. Θα προτιμούσαν άραγε όλοι αυτοί που διαφωνούν να πήγαιναν στη Ντόρα και να την έβαζαν στην Βουλή; Θέλουν να ξεχνάνε και να παραβλέπουν ότι στο τέλος, στην κάλπη, αν το ΛΑΟΣ και η ΔΗΣΥ δεν θα μπούνε στην Βουλή, θα αυξηθούν οι έδρες της ΝΔ;

Πάμε παρακάτω. Βλέπουμε τις τελευταίες ώρες να δημοσιεύονται διάφορες δημοσκοπήσεις από εκείνους που υπερθεμάτιζαν για την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων τεχνοκρατών και του Παπαδήμου και τώρα μιλάνε για επτακομματική και οκτακομματική Βουλή και για κυβερνήσεις συνεργασίας του Σαμαρά με τον αποτυχημένο Βενιζέλο ή με τον … δημοδιδάσκαλο κ. Φώτη.
Αναμενόμενη και η δυσαρέσκεια του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα γενικά, αλλά και η αγωνία της κρατικοδίαιτης διαπλοκής  μπροστά στο ενδεχόμενο ο Σαμαράς να εκλέξει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Είναι επίσης δύσκολο στις σημερινές περιστάσεις να γίνουν δεκτές επώδυνες αποφάσεις, όπως η υπερψήφιση της δανειακής.
Υπάρχει όμως μια λέξη που τα κρίνει όλα: Εμπιστοσύνη.
Και να μην ξεχνάμε ποτέ πως ξεκίνησε αυτός ο δύσκολος αγώνας. Από… αποσυνάγωγος, ο Σαμαράς είναι τώρα ο μόνος συνομιλητής της Τρόικας και των Δανειστών. Και μόνο ότι οι δανειστές και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους επιμένουν ακόμα για την απόλυτη δέσμευσή του αποδεικνύει ότι τον θεωρούν και νικητή των εκλογών, αλλά και μην ελεγχόμενο παίκτη. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο θα διαψευσθούν οικτρά.
Το άνοιγμα προς τος ΛΑΟΣ θα ακολουθήσει σύντομα η διεύρυνση προς τα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας. Ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην συγκρότηση μιας μεγάλης πατριωτικής παράταξης που θα αγωνισθεί για την έξοδο από το Μνημόνιο, την Ανάπτυξη, την Ανασυγκρότηση της χώρας και την υπεράσπιση των Εθνικών Συμφερόντων. Μια πραγματικά Πατριωτική και Λαϊκή Παράταξη  που θα σπάσει το απόστημα της  διαπλοκής και θα γίνει πρωτοπορία για την εθνική, κοινωνική και πνευματική αναγέννηση.  Που θα ξαναφέρει στην χώρα την αληθινή πολιτική.
Η παράταξη αυτή θα υψώσει το ανάστημά της απέναντι σε εκείνους που είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω δόλου εξωθούν τη χώρα σε χρεοκοπία για να την χρεώσουν μετά στον Σαμαρά και να λεηλατήσουν την χώρα. Και παράλληλα, επιχειρούν να στήσουν μια γιγάντια κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το ΠΑΣΟΚ και τα εγκλήματά του, είτε αφήνοντας τον ΓΑΠ στο απυρόβλητο, είτε προωθώντας άλλες κομματικές λεοντές για το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», τύπου Κουβέλη.
Η καθεστωτική πολιτική της εγχώριας και ξένης διαπλοκής αντιπαλεύεται μόνο μεκοινωνικό μέτωπογράφαμε παλαιότερα και ισχύει απόλυτα σήμερα. Μόνο έναευρύ κοινωνικό μέτωποστη βάση του εθνικού προσδιορισμούτης διατήρησης τηςεθνικής ταυτότητας και με κοινωνική πολιτική που θα επιδιώκει να αγκαλιάσειδοκιμαζόμενους πολίτες όλων των κατηγοριών και ψηφοφόρους όλων τωνκομμάτωνμπορεί να οδηγήσει στην εδραίωση μιας εκλογικής νίκης που θα καταστήσει αδιαμφισβήτητη την πρωθυπουργία Σαμαρά.
Η κρίση σήμερα ξεβρακώνει όλο το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ, τραβάει το κουρέλι της βερεσέ ευμάρειας που παγίδευσε τόσα χρόνια τους πολίτες και βγάζει στο φως του Ήλιου όλες τις κακοφορμισμένες πληγές στους θεσμούς, στην Οικονομία, την Παιδεία, την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική. Σε λίγο όλη η βάση, όλων των κομμάτων θα είναι λαϊκή και …προλεταριακή. Επιστήμονες και εργάτες θα ζουν σχεδόν το ίδιο, με τα απολύτως απαραίτητα ή και στερούμενοι πολλά από αυτά. Γι’ αυτό αυτή η νέα μεγάλη Πατριωτική Παράταξη ή θα είναι λαϊκή ή δεν θα υπάρχει.
Το χρέος αυτής της παράταξης δεν θα είναι να καταστείλει την λαϊκή οργή αλλά να την εκφράσει, να την μετατρέψει σε δύναμη αναδημιουργίας της Πατρίδας. Οι κόκκινες γραμμές απέναντι στον ενδοτισμό και τον εξευμενισμό των εχθρών του έθνους, τους δολιοφθορείς  της ιστορίας μας και τους καταστροφείς της Παιδείας μας θα υπάρχουν πάντα. Αλλά αυτή η παράταξη θα είναι το αντίθετο του ΠΑΣΟΚ. Όσοι οδήγησαν το Έθνος ως εδώ θα τιμωρηθούν. Πρώτιστο μέλημα θα είναι, όμως, η προστασία των πολλών και αδυνάτων.
Η ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έγινε από το ποτάμι της λαϊκής βάσης, που σάρωσε σόγια, μαφιόζικες παρέες και διαπλοκές δεκαετιών. Αναγκαία προϋπόθεση για την συγκρότηση αυτής της μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης και για τη Νέα Μεταπολίτευση είναι συνεπώς η αναζωογόνηση αυτού του κινήματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Εκκλησιο-Εθνοκάπιλοι συνεχίζουν το βρομερό παιχνίδη των προγόνων τους πατριδοκάπιλων για να ψαρεύουν ψηφάκια από τα ανιστόριτα και θρησκόλιπτα ανθρωπάκια.