slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της προκηρύξεως του 2008 από τις Πρωτοβάθμιες Επιτροπές του Ν. 2643/1998, οι επιτυχόντες ήσαν όλοι -όλοι 736  σε ολόκληρη την Ελλάδα για όλες τις κατηγορίες         (Πολύτεκνοι-ΑμΕΑ- Έμμεση ΑμΕΑ - Εθνικής Αντίστασης - Ανάπηροι -Τρίτεκνοι), οι δε πολύτεκνοι είναι 153 στο σύνολό τους.
Και ενώ οι επιτυχόντες ανέμεναν το διορισμό τους, διεπράχθησαν τ΄ ακόλουθα:
Ο Υπουργός Εργασίας (ουσιαστικώς ανεργίας) Γεώργιος Κουτρουμάνης εισηγήθηκε και ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε και εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/111/ΟΙΚ.4329/16-2-2012 (ΦΕΚ 344Β/17-2-2012) υπουργική απόφαση στα πλαίσια της αντιπολυτεκνικής και αντιδημογραφικής πολιτικής της Κυβερνήσεως, με την οποία επιτρέπουν την πρόσληψη του 50ο/ο μόνον από τις κατηγορίες των ΑμΕΑ και Έμμεσης ΑμΕΑ.
Για την τοποθέτηση και το διορισμό των επιτυχόντων στις θέσεις αυτές δεν υπήρχε πρόβλημα εκδόσεως υπουργικής αποφάσεως, που να επιτρέπει την πρόσληψή τους, δεδομένου ότι αφορούσαν προκηρύξεις του ΑΣΕΠ των ετών 2002 έως και 2008. Με την προκήρυξη των  θέσεων αυτών είχε εγκριθεί και υπήρχε η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό και ως εκ τούτου δεν απαιτείτο  εγκριτική υπουργική απόφαση για την πρόσληψή τους. Άλλωστε ρητώς και στην εκδοθείσα παραπάνω υπουργική απόφαση αναγράφεται ότι: «δεν προκαλείται επί πλέον δαπάνη», ακριβώς γιατί υπήρχε η πίστωση στον προϋπολογισμό. Με αυτόν τον τρόπο ο Υπουργός Γεώργιος Κουτρουμάνης και ο Υφυπουργός Κων. Ρόβλιας καταλύουν βαναύσως κάθε έννοια δικαίου, αφού προβαίνουν σε επιλεκτικό διορισμό μόνον δύο κατηγοριών προστατευομένων (ΑμΕΑ και Έμμεση ΑμΕΑ), αγνοώντας προκλητικώς τόσο την κατηγορία των πολυτέκνων όσο βεβαίως και τις λοιπές παραπάνω κατηγορίες, όταν μάλιστα το Σύνταγμα ρητώς επιτάσσει την ειδική φροντίδα του Κράτους και για τις πολύτεκνες οικογένειες.
Ο δε αρμόδιος Τομεάρχης του Υπουργείου Εργασίας εκ μέρους της Ν.Δ. και συγκυβέρνησης βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είναι αμφίβολο εάν επήρε και είδηση του ανοσιουργήματος αυτού. Προφανώς επαναπαύεται στις δημοσκοπήσεις!!
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή μεθοδευμένη τακτική των  κυβερνώντων, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση (και ούτε βεβαίως να κυβερνούν) αυτοί, που οδήγησαν την πατρίδα μας στο σημερινό της κατάντημα.
Όταν οι Υπουργοί δεν αντιλαμβάνονται ότι, με αυτές τις παραπάνω πράξεις και παραλείψεις τους, εκθέτουν οι ίδιοι, κατά τρόπο χονδροειδή, τους εαυτούς τους και γίνονται καταγέλαστοι, τότε δεν μπορούν να αιτιώνται τους πολίτες, που τους αποδοκιμάζουν.
Ζητούμε την άμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων όλων των  κατηγοριών.

                       
Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: