slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Ναι" στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ΕΛΣΤΑΤ με τη βοήθεια του Κομανετσι

 Ναι  στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ΕΛΣΤΑΤΥπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος του 2009 με ψήφους 168 υπέρ, 76 κατά και 12 παρών τάχθηκαν οι βουλευτές στην ολομέλεια τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Η συνεδρίαση διήρκεσε έξι ώρες με αρκετά διαστήματα έντασης. Υπέρ της σύστασης τάχθηκε εκτός του ΠΑΣΟΚ, τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και ο ΛΑΟΣ, "παρών" ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατά της σύστασης τάχθηκε ΝΔ.

Ειδικότερα για τη ΝΔ, οι τοποθετήσεις που έγιναν τόσο από τους βουλευτές όσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος ήταν στην λογική των θέσεων που έχει διατύπωσει και παλιότερα ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τις οποίες η επιτροπή πρέπει να συσταθεί μετά τις εκλογές και με μοναδικό αντικείμενο το θέμα των στατιστικών στοιχείων και της εξέλιξης του χρέους από το 2009 και μετά.
Αυτό ήταν και το αντικείμενο της αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, κ. Δέδε με τον κ. Βενιζέλο να προτείνει να συσταθεί μια σύντομη εξεταστική επιτροπή με ολιγομελή σύνθεση και να βγει άμεσα αποτέλεσμα. Τόνισε στον κ. Δέδε ότι η μετεκλογική σύσταση της επιτροπής ακούγεται ως απειλητική.
Οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ ενώ οι αντίστοιχοι από τη ΝΔ ψήφισαν κατά, τηρώντας κατ' αυτό τον τρόπο την γραμμή που είχαν επιλέξει τα πρώην κόμματά τους.
Την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής είχε ζητήσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με 111 υπογραφές βουλευτών, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου.
Στην πρότασή τους σημείωναν ότι "το έλλειμμα του 2009 είναι γεγονός ότι έχει αποτελέσει έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την κρίση δανεισμού, αλλά κυρίως για την κρίση εμπιστοσύνης των αγορών και των διεθνών μας εταίρων".
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωσή της είχε καλύψει πλήρως την διαδικασία με βάση την οποία η ΕΛΣΤΑΤ συγκέντρωσε τα στοιχεία της.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι στο μνημονιο ναι στη βεντουζα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ χωρίς προεκλογικά επιχειρήματα μετά τις κολοτούμπες του αρχηγού της ψάχνει να βρει κάποια αστεία έτσι ώστε να έχει κάτι να λέει αλλά δεν της βγήκε. Δεν θα μπορεί πια να λέει ότι τα στοιχεία ήταν ψεύτικα αλλά πραγματικά αφού το έλλειμμα δεν ήταν 6% όπως έλεγε ο Καραμανλής αλλά 15,5% γεγονός που μας οδηγούσε στην χρεωκοπία ή στη προσωρινή σωτηρία με το μνημόνιο. Αυτή η διαφορά από το 6 στο 15,5 αντιστοιχεί σε 26 δις που έπρεπε να βρεθούν για να μη πάμε σε στάση πληρωμών.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αυτοί θα μας τρελάνουν

Ο Αντώνης μετά τις κολοτούμπες που δεν του βγήκαν και για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα θέλει τώρα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή αλλά προσέξτε
μετά τις εκλογές και με μοναδικό αντικείμενο το θέμα των στατιστικών στοιχείων και της εξέλιξης του χρέους από το 2009 και μετά.
Δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ να την βγάλουμε λάδι ε μην βαρυστομαχιάσει και ο Κωστάκης ( από τα κοψιδάκια)

Αλλά ας δούμε τι έλεγαν οι κύριοι αυτοί για το 2009
Αντώνης Σαμαράς διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης
«Τα 10 από τα 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα του 2009 ήταν δημιούργημα του τελευταίου τριμήνου, όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ» άρα ο απλά σκεπτόμενος Έλληνας ( υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) κατανοεί ότι ακόμα και ο κύριος Σαμαράς αναγνωρίζει ότι το χρέος του 2009 ήταν 36 δισεκατομμύρια

Μηταράκης 14 Φεβρουαρίου 2010

«εκτινάχθηκαν τα spreads γιατί κατάλαβαν οι άνθρωποι που έχουν αγοράσει Ελληνικά ομόλογα ότι είμαστε πολύ περισσότερο χρεωμένοι η διεθνής κοινότητα κατάλαβε ότι δεν χρωστάμε το 100% του ΑΕΠ αλλά το 120% επειδή το έλλειμμα δεν ήταν 6% αλλά 12% και για να το φέρεις πίσω θα έχεις τρία με τέσσερα χρόνια μεγάλο έλλειμμα
Αν όλα αυτά τα προσθέσεις φτάνεις το δημόσιο χρέος 130 έως 140% του ΑΕΠ
Ισως όμως αυτό δεν είναι το τελικό χρέος γιατί αν θέλουμε να ισοσκελίσουμε το ασφαλιστικό, το πραγματικό χρέος του δημοσίου είναι πολύ περισσότερο δημοσίου είναι πολύ περισσότερο»
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
Και το ψέμα που έχει κοντά ποδάρια