slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτευουσιάνικες … νοοτροπίες


Πανικός δημιουργείται κάθε φορά που ακούγεται – ακόμη και ως φήμη – η μεταφορά κάποιας υπηρεσίας από τα όρια της Χώρας. Το ίδιο συνέβη και πρόσφατα με την εγκατάσταση του γραφείου του ΟΑΕΕ Νάξου σε δημοτικό κτήριο, στο Χαλκί, το οποίο παραχωρείται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως γνωστόν, το γραφείο αυτό στεγαζόταν στο χώρο του Ας πούμε πως, την νοοτροπία  των πρωτευουσιάνων την καταλαβαίνουμε, την ταύτιση όμως των δημοτικών  συμβούλων της μειοψηφίας με  την  νοοτροπία   των πρωτευουσιάνων δεν μπορούμε να την καταλάβουμε .}Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου αλλά ο Σύλλογος αδυνατούσε να καλύψει το κόστος του ενοικίου.  Έτσι ξεκίνησε ο Γολγοθάς της μετεγκατάστασής του. Ο Δήμαρχος για να διευκολύνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία πρόσφερε το χώρο. Η Τοπική Κοινότητα Χαλκείου με χαρά δέχθηκε την πρόταση και μάλιστα  θα παραχωρηθούν και τα αναγκαία για τη λειτουργία του ΟΑΕΕ έπιπλα (γραφεία, βιβλιοθήκες, κ.ά.). Οι επαγγελματίες της Χώρας αντέδρασαν για τη μεγάλη … απόσταση, την οποία θα πρέπει να διανύουν για να τακτοποιούν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, κάποιες φορές το χρόνο.Αποφάσισαν, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη γειτονιά τους, να νοικιάσουν ένα καινούργιο χώρο, στη Χώρα πάντα. Και αποδίδουν αυτό το ενδιαφέρον όχι στην τεμπελιά τους αλλά στο  ότι νοιάζονται για τους συναδέλφους τους, των γύρω νησιών.
Όταν, πριν λίγες μέρες, ήρθε το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΕ για τη στέγαση στο Χαλκί, έφτασαν να κατηγορούν, κάποιοι επαγγελματίες, το Δήμαρχο για σκοπιμότητα.
Κι αυτό επειδή προσπάθησε να βοηθήσει να μην φύγει από το νησί το γραφείο του ΟΑΕΕ και δυστυχώς,  οι μόνοι χώροι που διαθέτει ο Δήμος είναι εκτός… Χώρας.
Πληροφορίες λένε ότι οι προσπάθειες για να παραμείνει το γραφείο «εντός των γνωστών ορίων» συνεχίζονται!
Καλή επιτυχία σε όλους εσάς που εκπροσωπείτε το νησί (ξενοδόχοι, καταστηματάρχες, κ.λ.π.) χωρίς να έχετε καμιά διάθεση να το …γνωρίσετε…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να μελετάγατε καλύτερα το θέμα του γραφείου Ο.Α.Ε.Ε.και μετά να γράφατε. Όσο για την εκπροσώπηση ο κάθε ένας μας έχει την διαδρομή του.

Κώστας Στυλ. Παγώνης πρώην ΠρόεδρΟς Ε.Σ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν πάει στο Χαλκί που είναι το κακό? Το κακό είναι πως οι ασφαλιστικές εισφορές είναι δυσβάσταχτες ενώ οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, άσε που από φαρμακοιατρική κάλυψη, άστα να πάνε! Με λίγα λόγια: γιατί δίνουμε (που πλέον δε μπορούμε να δίνουμε) τόσα λεφτά?

Ανώνυμος είπε...

NA PAEI KAI STO DIAOLO O OAEE OUTWS ALIWS TARXIDIA MOU THA PAIRNEI OPOU KAI NA PAEI ME TA MOUNOPANA 1000 TO DIMINO KAI PERITHALPSI 0 0 0 0 .SINETEROI EIMASTE RE GAMIOLIDES ?

Ανώνυμος είπε...

μπορουμε να δινουμε και θα δινουμε οχι στο χαλκι αλλα και στην αγιασο να το πανε.λεφτα υπαρχουν.και τα μαξιλαρια θα αδειασουν και τα παντα.ραγιαδες

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΑΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ...