slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεδρίσε η Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

epitroph_tourismou_perifereiasΣυνεδρίασε την Τετέρη η Επιτροπή Τουρισμού- Ανάπτυξης- Δια Βίου Μάθησης- Απασχόλησης και Απόδημου Ελληνισμού, υπό την προεδρία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού.
Στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από τα Δωδεκάνησα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λίτσα Φτακλάκη, Μιχάλης Ερωτόκριτος,   Μανόλης Παλλάς, και από τις Κυκλάδες, οι Λάζαρος Θεόφιλος, Δημήτρης Γρυπάρης και Νίκος Συρμαλένιος.
Αντικείμενο της επιτροπής ήταν:
Α) Η προέγκριση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» (ΤοΠΕΚΟ). Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συμμετέχει σε δύο Σχέδια Δράσης (ένα ανά νομό) και η πρόταση ψηφίστηκε μετά από σχετική εισήγηση της κας Διακοσταυριανού, (παρών ψήφισε ο κ. Νίκος....
Συρμαλένιος).
Β) Η προέγκριση για συμμετοχή της περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας στη ΜεσόγειοENPI CBC MED με την υποβολή πέντε (5) Σχεδίων Δράσης συνολικού Π/Υ 840.000€.
Οι υποβαλλόμενες προτάσεις αφορούν στην ανάπτυξη δράσεων για την προώθηση ποιοτικών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην τουριστική αγορά, στην ανάπτυξη και προώθηση βιώσιμου αγρο-τουρισμού στη Μεσόγειο, στην αξιοποίηση των social media και των νέων τεχνολογιών για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, στην ανάπτυξη Μεσογειακής Διαδρομής για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό σε περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ανάπτυξη ενός δικτύου πόλεων-λιμανιών με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών.
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα, μετά την εισήγηση της κας Λίτσας Φτακλάκη, εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου ευρωπαϊκών προγραμμάτων- διεθνών σχέσεων και Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας της ΠΝΑ « ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», που έχει αναλάβει και την προετοιμασία για την υποβολή αυτών των προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: