slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η αλήθεια για τον ΦΠΑ των νησιών και τις αντικειμενικές αξίες

Εν αρχή θέλω να απευθυνθώ στην κ. Ιατρίδου (βουλευτής ΝΔ Δωδεκανήσου) και στον κ. Γαληνό (βουλευτή ΝΔ Μυτιλήνης).
Τους αποκαλώ βουλευτές της ΝΔ,γιατί για μένα παραμένουν βουλευτές της ΝΔ παρά τη διαγραφή τους.
Δήλωσαν ότι είπαν ΟΧΙ στο μνημόνιο εξαιτίας της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Δηλαδή για να καταλάβω.
Στα υπόλοιπα που περιλαμβάνει το μνημόνιο συμφωνούν και η μόνη διαφωνία τους είναι ο ΦΠΑ των νησιών;;;
Αν αυτό συμβαίνει, τότε θα τους πω ότι κακώς, κάκιστα ψήφισαν ΟΧΙ.
Δεν παλεύεις κάτι απ' έξω. Παραμένεις μέσα και παλεύεις για ότι πιστεύεις.
Ψηφίζεις τα υπόλοιπα και αγωνίζεσαι να μην έρθει ποτέ αυτή η διάταξη.

Ας δούμε όμως ποιά τελικά είναι η αλήθεια.

Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ.
ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ.


Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Και για του λόγου το αληθές παραθέτω αυτούσιο το κείμενο από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V του ψηφισθέντος νόμου....

2.3 Φορολογική πολιτική

Η Κυβέρνηση θα προετοιμάσει μία φορολογική μεταρρύθμιση η οποία αποσκοπεί στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στην εξάλειψη των απαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένης και της διευρύνσεως των βάσεων, πράγμα το οποίο θα επιτρέψει μία βαθμιαία μείωση των φορολογικών συντελεστών καθώς θα βελτιώνεται η απόδοση των εσόδων. Αυτή η μεταρρύθμιση σχετίζεται με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, τον φόρο εισοδήματος εταιριών και τον ΦΠΑ, τους φόρους επί της ακίνητης περιουσίας καθώς και τις κοινωνικές εισφορές και θα διατηρήσει τη σχετική φορολογική επιβάρυνση από εμμέσους φόρους. Η μεταρρύθμιση θα θεσπισθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2012, η Κυβέρνηση θα αναγγείλει το πλήρες χρονοδιάγραμμα των ενδιαμέσων σταδίων μέχρις ότου κατατεθεί η μεταρρύθμιση. Αυτά τα ενδιάμεσα στάδια θα περιλαμβάνουν δημόσια διαβούλευση και τον δέοντα έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Προσωπικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς.

Ολόκληρο το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V του ψηφισθέντος νόμουΕΔΩ

Αυτή είναι η αλήθεια και ότι ακούγεται πέραν τούτου είναι ανούσιο.



Και από την αιτία του ΟΧΙ της κ. Ιατρίδου και του κ. Γαληνού, προτιμώ την εξήγηση του Γιάννη του Βρούτση που δήλωσε στο syrostoday.gr
ότι..."δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δεν καταργήθηκε και ότι εάν τέτοια διάταξη νόμου έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, όποτε και αν έρθει, δεν θα την ψηφίσω"

Αυτά προς αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Μανώλης εξ Απειράνθου

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αστον να έρθει στο νησί και θα του πω εγώ από που κλάνει το μπαρμπούνι.
προδότες ολκής τολμάτε και μιλάτε ακόμη

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζει να μας δουλεύει ο κ. Βρούτσης λέγοντας ότι όταν έρθει στη Βουλή δεν θα το ψηφίσει. Μα η τρόϊκα ζητά ενυπόγραφες εγκυήσεις από ΓΑΠ και ΣΑΜ για δέσμευση εφαρμογής του Β΄μνημονίου που σημαίνει ότι σε επόμενη διαπραγμάτευση και αν είναι κυβέρνηση η ΝΔ θα περάσει αναγκαστικά διαφορετικά θα μπλοκάρουν το πρόγραμμα όπως έχουν δηλώσει. Άντε να παράσουν οι εκλογές σου λέει ο πολιτικάντης και μετά βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Είπε ρε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;- Τέρμα ως εδώ.αλλά σου στάζουν καλό μεροκαμα για να τον λιβανίζεις.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια,
Όταν θα έρθει καλά θα κάνει να είναι μασκαρεμένος και να κρύβετε σαν τον κολιτο σου το Ρήγα Στηλιανιδη γιατί αλλιώς θα νιώσει την οργή και αυτός από πολύ κοντά.
Έχετε καταπιαστεί με τον φπα και το υπολιπο ξεπούλημα το κάνετε αβαβα.
φτου σας

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμ θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ο Βρου υπουργός. Και θα κάνουν οποιαδήποτε θυσία για να το πετύχουν. Σιγά μην τους νοιάζει για το ΦΠΑ και τις άλλες μαλακίες που απασχολούν τον απλό κόσμο. Η καρέκλα να προκύψει εξάλλου υπάρχει το άλλοθι ότι ο ΓΑΠ φταίει για όλα.
Ξεφτίλες όλοι σας. Μας καταστρέψατε και ακόμα έχετε το θράσος να μιλάτε.

Ανώνυμος είπε...

Ας πιάσει χεράκια ο Βρούτσης με τον Ρήγα. Για τον κόσμο είναι το ίδιο και το αυτό. "Ναι σε όλα". Κάηκε πριν νιώσει το άρωμα του υπουργείου και η ΝΔ πάτησε την μπανανόφλουδα του ΓΑΠ. Πλέον πήρε την κατιούσα στο μυαλό του κόσμου και μετά στην ψήφο μας.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια δεν μας είπε ο Βρούτσης περικοπές στις απολαβές τους έχουν γίνει? Αλλά βέβαια "η δημοκρατία στοιχίζει λίγο στην Ελλάδα" μας λέει ο έξυπνος όταν ερωτηθεί. Νομίζει ότι είμαστε κορόιδα με τις παπαριές που μας λέει και τρώμε χόρτο. Άντε να δούμε τι θα μαζέψει όταν έρθει η ώρα της κάλπης το παλικάρι. Νομίζει ότι με ένα όχι που θα πει θα εξιλεωθεί. Αχ καημένε όνειρο ζεις, μη σε ξυπνάμε!!!

Ανώνυμος είπε...

ετσι ειναι αυτα...στην αρχη κανουμε δηλωσεις για να δειξουμε ποσο πολυ ενδιαφερομαστε για την εκλογικη μας περιφερεια,αλλα μολις ερθει η ωρα την ψηφοφοριας γινομαστε μελισανιδης...κολωτουμπα στην κολωτουμπα...μην σε νοιαζει ομως...οι εκλογες ειναοι κοντα,και θα κατεβεις να ζητησεις ψηφους...και τοτε θελω να δω που θα κρυφτεις...

Ανώνυμος είπε...

αληθεια,δεν μας λες,πριν τις εκλογες θα παρεις σβαρνα φετος τα χωρια για χαιρετουρες και υποσχεσεις?