slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ρήγας: "Το ΠΑΣΟΚ περνάει φάση διάλυσης και αποσύνθεσης"

rigas_pan Θα ενδιαφερθώ   για υποψηφιότητα μόνο αν το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή ηγεσίας, να κάνει την αυτοκριτική του στο λαό και να αρθρώσει σύγχρονο πολιτικό λόγο στους Έλληνες, για το πώς θα πορευτούμε από δω και στο εξής.
«Αν αυτά τα τρία πράγματα δε γίνουν, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος, ένας άνθρωπος που σέβεται την ιστορία του και θέλει να προσφέρει κάτι παραπάνω, να συμμετέχει σε αυτό το σκηνικό. 

 Αν το ΠΑΣΟΚ κάνει σύντομα αυτά τα πράγματα που είπα, προφανώς και θα είμαι παρόν και θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω αυτό το νέο του ξεκίνημα».Συνέντευξη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101.3 και στην εκπομπή «Καλημέρα Κυκλάδες», έδωσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας. Μεταξύ των άλλων επίκαιρων πολιτικών ζητημάτων στα οποία αναφέρθηκε, μίλησε και για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας ενδιαφέρουσες απόψεις.

Παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ περνάει μια φάση διάλυσης και αποσύνθεσης, τονίζοντας την ανάγκη να προσαρμοστεί μέσα στις νέες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, να κάνει την αυτοκριτική του και να ανασυνταχθεί μέσα από μια πολύ δύσκολη εσωτερική διαδικασία, με σοβαρές πιθανότητες διάσπασης.
Ο κ. Ρήγας δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές κι αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα, δύσκολα θα πολιτευτεί και πάλι.
Όπως είπε, θα ενδιαφερθεί για υποψηφιότητα μόνο αν το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή ηγεσίας, κάνει την αυτοκριτική του στο λαό και αρθρώσει σύγχρονο πολιτικό λόγο στους Έλληνες, για το πώς θα πορευτούμε από δω και στο εξής.
Διαβάστε κάποιες χαρακτηριστικές δηλώσεις του βουλευτή:
«Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό και τις σκηνές αποκάλυψης που βιώνουμε κάθε μέρα, το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι αν υπάρχει ή όχι μέλλον στο ΠΑΣΟΚ. Επειδή όμως ανήκουμε σε έναν φορέα, δε μπορεί παρά να είμαστε προβληματισμένοι για το μέλλον του».
 «Το ΠΑΣΟΚ περνάει μια φάση διάλυσης και αποσύνθεσης, γιατί δε μπορεί να γίνει διαφορετικά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το ΠΑΣΟΚ άσκησε πολιτική που πολλές φορές ήταν δημιουργική και έπαιξε ρόλο για την πρόοδο της χώρας. Ήταν ένα κόμμα ομπρέλα. Ήταν ένα μαξιλάρι για όλα τα όνειρα. Αυτό λοιπόν σήμερα δε μπορεί να υπάρξει».
 «Μοιραία, δε μπορούμε πλέον στο ΠΑΣΟΚ να πάμε όλοι μαζί. Το ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί μέσα στις καινούργιες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Θα περάσει από μια συγκλονιστική φάση εσωτερικής προσπάθειας να ανασυνταχθεί. Θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και της συγκυρίας.Πιστεύω όμως ότι η παράταξη αυτή, θα εκφραστεί και πάλι. Πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό; Δεν το ξέρω. Με ποιον τρόπο; Και αυτό δε μπορώ να το πω».
 «Είναι σίγουρο ότι θα φύγει κάποιο κομμάτι του στελεχιακού του δυναμικού. Δεν ξέρω αν αυτό το κομμάτι θα δημιουργήσει άλλο κόμμα. Όμως πιστεύω ότpasokι το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι ο βασικός πυρήνας ανασύνταξης του κεντροαριστερού χώρου. Το ΠΑΣΟΚ δε θα είναι αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Δεν τελειώνει εδώ ο ρόλος της κεντροαριστερής παράταξης και του δημοκρατικού χώρου».
 «Θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να τελειώσει το θέμα της αλλαγής ηγεσίας για να πορευτεί το ΠΑΣΟΚ με συνθήκες ομαλότητας. Είναι αναγκαίο αυτό. Δε μπορεί αυτή τη στιγμή να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο πρόεδρο, που έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι θα αποχωρήσει. Δε μπορεί ο ίδιος πρόεδρος να εξακολουθεί να είναι ο επίσημος εκφραστής του Κινήματος και από την άλλη πλευρά να μην έχουν γίνει σοβαρές κινήσεις για να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα που υπάρχει. Μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου θα πρέπει να έχει κλείσει αυτή η ιστορία. Επίσης, θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό και να κάνει την αυτοκριτική του για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. Και θα πρέπει να αρθρώσει έναν σύγχρονο πολιτικό λόγο για να αφηγηθεί στους Έλληνες πως θα πορευτούμε από δω και πέρα».
 «Αν αυτά τα τρία πράγματα δε γίνουν, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος, ένας άνθρωπος που σέβεται την ιστορία του και θέλει να προσφέρει κάτι παραπάνω, να συμμετέχει σε αυτό το σκηνικό. Αν το ΠΑΣΟΚ κάνει σύντομα αυτά τα πράγματα που είπα, προφανώς και θα είμαι παρόν και θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω αυτό το νέο του ξεκίνημα».
 http://cyclades24.gr/kiklades/epikairotita/640-rhgas-to-pasok-pernaei-fash-dialyshs-kai-aposyntheshs

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε και «ναξιότιμε», αγαπητέ αντιπρόσωπε(τριπρόσωπε)!!!

Συμμετέχοντας στους πολιτικούς προβληματισμούς σας, επιθυμούμε να σας συγχαρούμε για το μέγεθος της πολιτικής διορατικότητός σας (όχι μόνον «υμάς») και της ακριβείας των αναλύσεών σας τη σωστή χρονική στιγμή, μετά από 30 (ΤΡΙΑΝΤΑ !!!) χρόνια πολιτικής διατριβής σας στον πολιτικό βίο της πατρίδας μας.

Ευτυχώς για μας, που στη μακραίωνη, επίπονη πολιτική διαδρομή σας, δεν είδατε (οίδατε) φαινόμενα και γεγονότα σήψης, διαφθοράς, ψεύδους, διασπάθισης δημοσίου χρήματος η άλλων επικίνδυνων καταστάσεων και με τον τρόπο αυτό μας προστατεύσατε και απολαύσαμε και βιώσαμε ανέμελοι, το προσφερόμενο (ύπουλα) εκ της Εσπερίας “life style”.
Ο «καθ’ ημάς» τρόπος ζωής τώρα, απαιτεί τη συμβουλευτική συμμόρφωσή σας με την πολιτική σας «εξόδιο ακολουθία», ελπίζοντας στην καταγραφή και συγγραφή των απομνημονευμάτων σας, με τις μεγαλειώδεις σωτήριες σκέψεις και αποφάσεις που λάβατε έτσι ώστε να αποτελέσουν παρακαταθήκη και για τις επόμενες πολιτικές γενεές .
Η αυτοκριτική σας, τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαντάζει σαν επιβράβευση της μωρίας των συντοπιτών μου και υποστηρικτών σας.
Διατελούμεν μεθ’ υπολήψεως πιθανώς και αναλήψεως (ορισμένοι).
Οι Ναξιοπαθούντες !!!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

ΕΓΓΑΡΙΤΗΣ είπε...

Αξιότιμε κύριε ανώνυμε ( απρόσωπε)
Αγαπητέ εκπρόσωπε της αθώας άδολης και προδομένης κοινωνίας την οποία προφανώς κατ εξουσιοδότηση εκφράζετε.
Θα μας διευκόλυνε στο να παρακολουθήσουμε και να αποδεχτούμε τον συλλογισμό σας αν μας παρουσιάζετε εν συντομία και την δική σας κοινωνική διαδρομή.
Ο ρόλος του κοινωνικού εισαγγελέα διεκδικείται από πάρα πολλούς τον τελευταίο καιρό. Προκείμενου να ανατεθεί επαξίως και σε εσάς θα ήταν γενναίο εκ μέρους σας να μας ενημερώσετε για παλαιότερες δημόσιες παρεμβάσεις σας και για τις «αντιστασιακές» σας πράξεις κατά το παρελθόν, απέναντι στην διαφθορά στο ψεύδος και στην σήψη.

Γίνεται φανερό από τα γραφόμενα σας ότι το πρόβλημα σας είναι προσωπικό η κριτική σας στρέφεται εναντίον του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου για λόγους τους οποίους προφανώς εσείς γνωρίζετε καλύτερα παντός άλλου.
Είναι επίσης προφανές ότι δεν εκτιμάται καθόλου την κρίση και την νοημοσύνη των συμπατριωτών μας διότι μωροί – όπως τους αποκαλείτε – και μικρόνοες υποστήριξαν το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Προφανώς εσείς ο οξυδερκείς και νοήμον του ς είχατε προτείνει άλλες επιλογές τις οποίες και δεν υιοθέτησαν.
Μήπως θα ήταν ενισχυτικό των όσων ισχυρίζεστε να μας υπενθυμίσετε τις δικέσας εναλλακτικές προτάσεις σε επίπεδο προσώπων και πολιτών για να διευκολύνετε όλους μας σε μια έστω και εκ των υστέρων, συγκριτική αξιολόγηση.
Και εν τέλει αγαπητέ ανώνυμε μήπως θα πρέπει να βγάλουμε όλοι μας τις κουκούλες της ανωνυμίας προκειμένου ο κάθε «αφελής» και «ζαβός» Ναξιώτης να ξέρει ποιος είναι ποιος, πόθεν έρχεται και προς τα πού διαβαίνει?


Μετά τιμής ένας Εγγαρίτης που ζει στη Χώρα