slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπαίνουν οι ιδιώτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων

Μπαίνουν οι ιδιώτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων-Απολύσεις συμβασιούχων σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο και Βόλο!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την είσοδο ιδιωτικών εταιριών στην αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου. Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει από τις μεγάλες πόλεις, και πιο συγκεκριμένα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο και τον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμοι αυτοί έχουν επιλεγεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς σε αυτούς θα υπάρξουν οι μεγάλες περικοπές στον αριθμό των συμβασιούχων προκειμένου να φτάσουν στο 50%, όπως επιτάσσει η συμφωνία της χώρας μας με τους δανειστές της. 

Υπενθυμίζεται ότι στους δήμους υπηρετούν σήμερα περί τους 20.000 συμβασιούχους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου. Από αυτούς κανονικά θα έπρεπε να απομακρυνθούν...
10.000. Ωστόσο, μετά τη συμφωνία του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη περίπου 3.000 από τους εργαζομένους στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης να μετακινηθούν στους δήμους και κυρίως στην καθαριότητα, ο αριθμός πέφτει στους 7.000. Δηλαδή, το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλείται να αντλήσει από ιη δεξαμενή των 20.000 συμβασιούχων τους 7.000 που θα απομακρυνθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς τους 20.000 συμβασιούχους οι 10.000 εργάζονται στην καθαριότητα, οι 3.000 στους παιδικούς σταθμούς, οι 1.600 στους παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, οι 1.700 στα δημοτικά ωδεία και οι 3.700 σε λοιπές ειδικότητες , όπως μηχανικοί ασφαλείας, γιατροί εργασίας, ναυαγοσώστες, υπάλληλοι ΚΕΠ, λογιστές κ.λπ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, από την καθαριότητα θα πρέπει να αποχωρήσουν...5.000 -  6.000 συμβασιούχοι, ενώ από τις υπόλοιπες ειδικότητες είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να φτάσουμε τον αριθμό των 2.000 ατόμων Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως αναφέρει και το site aftodioikisi.gr, ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα καλύψει –καταρχάς - τις ανάγκες σε συμβασιούχους καθαριότητας των μεσαίων και μικρότερων δήμων, που από τη μία έχουν οργανωμένο τομέα καθαριότητας και τις σχετικές υποδομές και από την άλλη χρειάζονται μικρό αριθμό συμβασιούχων για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό. Άρα ο κλήρος πέφτει στους μεγάλους δήμους, που χρειάζονται μεγάλο αριθμό συμβασιούχων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

(Δημοκρατία της Κυριακής)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού όλοι στο δήμο είναι για τα μπάζα θα πρέπει και τη διοίκηση του Δήμου να την αναλάβη εργολάβος καθαριότητας.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την ακριβώς απο πάνω ανάρτηση αλλά παρατηρώ ότι ο κύριος Γιάννης Πρεβενιός δεν θέλει να σχολιάζονται οι απόψεις του.
Όσο για την φωτογραφία που επισυνάπτετε με την ανάρτηση θα ήθελα να του πω ότι οι κύριοι με τα κράνη είναι μέλη της χρυσής αυγής σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους καταστολής της χούντας σε συγκέντρωση στην παλιά βουλή περίπου πριν ένα χρόνο.
Αλλά τι να κάτσεις να εξηγείς τώρα ο κύριος Γιάννης Πρεβενιός μάλλον δεν θέλει να εκφέρει άλλος την άποψή του παρά μόνο την δικιά του.
Τυχαίο;Δεν νομίζω!!!

Naxotaras είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.