slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Τίτλοι τέλους» για το Ιστορικό ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη

   Με 32 ψήφους υπέρ και 4 κατά, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αποφάσισε την πώληση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη. Ήδη υπεγράφη προσύμφωνο με την Ολλανδική Κατασκευαστική εταιρεία έναντι 2,7εκ. ευρώ. Το ποσό θα καταβληθεί μετρητοίς στην Ένωση, όταν υπογραφεί το συμβόλαιο και εφόσον εξασφαλισθούν οι προεγκρίσεις που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Σε ....
περίπτωση που ναυαγήσει η συμφωνία με υπαιτιότητα ενός εκ των δύο συμβαλλόμενων, η ποινική ρήτρα έχει καθοριστεί στις 500.000 ευρώ.
   Η Ολλανδική Εταιρεία, η οποία ήταν η μόνη που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου, σκοπεύει να οικοδομήσει 840 τ.μ. για την ίδρυση εμπορικού καταστήματος.
   Η Διοίκηση της Ένωσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την εκποίηση του ακινήτου θα δοθούν για την απόσβεση του κεφαλαίου δανεισμού και παράλληλα δεσμεύτηκε να αποδοθεί στους παραγωγούς, μέσω της αύξησης της τιμής του γάλακτος, το όφελος που θα προκύψει από τη μείωση των τόκων.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκποίησης του ακινήτου, καθώς οι Τράπεζες ασκούν έντονες πιέσεις να καταβληθεί μέρος από τα δάνεια που έχει συνάψει η Ένωση, τόσο με τηMarfin όσο και με την Αγροτική Τράπεζα και ανέρχονται συνολικά στα 6.7 εκ. ευρώ.
   Ο Αντιπρόσωπος της ΕΑΣ Γιάννης Μαράκης έθεσε θέμα νομιμότητας της εκποίησης, καθώς ο νέος νόμος που έχει ψηφισθεί για τη μετατροπή των Ενώσεων, απαγορεύει κάθε εκποίηση ακίνητης περιουσίας μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατροπής τους.
Αναρτήθηκε από naxiotypia@gmail.com


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συντοπίτες

Ο ξεπεσμός δεν έχει όρια!!! Τίτλοι τέλους ,όχι για το ακίνητο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ, αλλά για το κινητό διαχρονικό έγκλημα σημειολογίας και νοηματοδοσίας.
Η «ένωση», που από δω και πέρα πρέπει να γράφεται με πεζά γράμματα, αποτελούσε το θεσμοθετημένο ανώτερο όργανο του ναξιακού αγροτικού πληθυσμού. Τον άτυπο αλλά βασικό καθοδηγητή, των συλλογικών γεωργικών προσπαθειών του κάθε Νάξιου.
Έφθασε στο σημείο, να χρωστά περίπου 7.000.000,00 εκατομμύρια Ευρώ στις τράπεζες και να αδυνατεί να ξεπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της.
Το άρθρο 34 του ν. 2810/2000 (σε λίγες ημέρες και το πιο φρέσκο) και του Π.Δ. 176/2003 κάτι λένε για Ποινικές Διατάξεις και ευθύνη διοικήσεων και υπουργών.
ΚΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!
Το χρέος και η ανάγκη πώλησης του ακινήτου, φανερώνει πως το ΚΑΘΗΚΟΝ, ο ΕΛΕΓΧΟΣ, η ΕΠΟΠΤΕΙΑ, η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι λέξεις που δεν σηματοδότησαν ΠΟΤΕ ορθά τη διοίκηση ορισμένων και σχεδόν διορισμένων.
Έτσι είναι, αφού ο κάθε χρωματικής αποχρώσεως «φρουρός», κουρέλιασε τις λέξεις, εκ-τελούσε νομιμοφανώς τις υποχρεώσεις του, με δόλιους συνήθως στόχους. Αγροτοσυνδικαλιστές χωρίς ιστορικούς προσδιορισμούς με τη ΓΗ. Εργάτες Γής χωρίς χωρική συνείδηση.
Διεφθαρμένοι επαίτες των κομματικών οδηγιών, τη Γη της Νάξου, ο κυκλωματικός σας συνεταιρισμός μπορεί να την εκποίησε στους αρχιέμπορους των Κάτω Χωρών, αλλά όλο και κάπου, κάποιο Αξοτάκι θα σας κοιτά «υπό γωνίαν» και το μυαλό του θα πηγαίνει στη Φραγκοκρατία την Τουρκοκρατία και τους υπερήφανους αγώνες των Ν-αξίων προγόνων του για κτήση της και θα ΦΤΥΝΕΙ τους Α-νάξιους Νέο-νάξιους επιγόνους τους. Αυτό που με θυμώνει είναι πως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός αποτελεί το ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ προστάτη της Γης και του ΑΝΘΡΩΠΟΥ που παλεύει μ’ αυτήν. Του ΓΕΩΡΓΟΥ!!! Εσείς με την πράξη σας αποσυνδέσατε το θεσμό με τη ΓΗ. Αυτό είναι το ΕΓΚΛΗΜΑ. Την πουλήσατε στο όνομα του οικονομικού χρέους.
Το ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ είναι άγνωστο για σας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μπακαλόγατοι, σκοτώνετε αυτό που γνωρίζουμε, ότι η κατοχή γης- η ιδιοκτησία τονώνει το εθνικό αίσθημα λόγω προσωπικού γοήτρου και αλληλεγγύης προς την πατρίδα. Η γη γεννά δεσμούς που κινούν, που αφυπνίζουν τον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για φιλοπατρία, μιλάμε και για αγάπη της γης, του χώματος που μας ανέστησε. Τα λιοντάρια του 1940 ήταν αγροτόπαιδα, σκληροτράχηλοι δουλευτάδες της γης, πολέμησαν και νίκησαν γιατί υπερασπίζονταν τα οργωμένα χωράφια τους και όχι τον κοπανιστό «αέρα» του ρετιρέ μιας πολυκατοικίας. «Η γη» λέει ο Σωκράτης, «παρακινεί σημαντικά τους γεωργούς να υπερασπίζουν ένοπλοι τη χώρα, γιατί παράγει τους καρπούς της στο ύπαιθρο, ώστε να τους παίρνει εκείνος που νικά». Είδαμε τι έγινε κατά τη γερμανική Κατοχή. Κατέκλεψαν οι πρόγονοι της Μέρκελ την παραγωγή και ο λαός, της Νάξου και της Ελλάδας κακουχούμενος και λιμοκτονών, αποδεκατίστηκε.
«Ούτω και τα ήθη γενναιοτάτους τους αυτή συνόντας η γεωργία έοικε παρέχεσθε». Η γεωργία δηλαδή διαμορφώνει ευγενέστατο το ήθος των ανθρώπων, που απασχολούνται μ’ αυτή. Πλην της φιλοπατρίας, η γεωργία εξευγενίζει τον άνθρωπο, τον οπλίζει με υπομονή, καρτερία, γενναιότητα. Βλέπει ο άνθρωπος το θαύμα της κτίσης, ταπεινώνεται, κοπιάζει, μοχθεί και, όταν έρθει ο καρπός, χαίρεται και καμαρώνει.
Η κατ’ εξοχήν αιτία της τωρινής απιστίας και της αλαζονείας σας είναι και η απομάκρυνσή σας από τη γη. Κι όσους αγνούς ή αθώους ψαρέψατε στον κομματικό «διάβα» σας, τους καταστήσατε συνενόχους με την προσωπική τους ακούσια έκθεση στις «επιταγές» σας ΑΘΛΙΟΙ. Θυμάμαι τις δεκαετίες 70 και 80 το συγκεντρωμένο μόχθο (κυρίως πατάτες και λιπάσματα) σε δεκάδες πλατφόρμες και φορτηγά στον προαύλιο χώρο του ΑΚΙΝΗΤΟΥ που θα γίνει τώρα ο Δούρειος Ίππος της εξαγωγής των ΚΙΝΗΤΩΝ αξιών σας από τους «ιπτάμενους ολλανδούς». Θα δημιουργηθούν 30-40 θέσεις εργασίας και σεις θα υποστείτε την ισοδύναμη απώλεια 300-400 θέσεων και την καθ όλα νόμιμη απώλεια της υπεραξίας των προϊόντων σας.
ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ!!!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ


Βιβλιογραφία(ολίγη)
Νατσιός Δημήτρης (ΔΑΣΚΑΛΟΣ)