slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε δουλειά να βρισκόμαστε: Συνεχίζεται η αναταραχή για τον βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ

Νέα έκκληση προς τον βουλευτή ή την βουλευτή που έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό να δώσει εξηγήσεις, αλλίως να αποκαλυφθεί το όνομά του από τον πρόεδρο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευάγγελο Αργύρη, απηύθυνε την Πέμπτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το PSI, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος. Να κινητοποιηθεί ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε εκ μέρους της ΝΔ ο Πρ.Παυλόπουλος.
Ο κ. Αργύρης απάντησε ότι θα περιμένει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που διερευνούν την υπόθεση πριν ανακοινώσει το όνομα.
«Αν μέχρι το μεσημέρι δεν βγει ο συνάδελφος να πει και να δώσει εξηγήσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, να ανακοινώσει το όνομά του. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κατηγορήσουμε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αυτοπροστατευτούμε και αν υπάρχουν και άλλοι να ανακοινωθούν σήμερα» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Παράλληλα, την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο της επιτροπής ζήτησε και ο εισηγητής
της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, παρατηρώντας πως «για τον πολιτικό κόσμο η γενίκευση είναι καταστροφική και πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο».

Απαντώντας, ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και γ' αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης τόνισε ότι βάσει του νόμου για να δημοσιοποιηθεί το όνομα θα πρέπει να υπάρχει πρώτα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ελέγχουν τα πόθεν έσχες των βουλευτών για το 2011 -μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημείωσε ότι έχει δώσει εντολή στους ορκωτούς λογιστές για διασταύρωση των στοιχείων, ώστε να αποκαλυφθεί το όνομα του/ της βουλευτή και επίσης ότι έχει θέσει το θέμα στη γενική γραμματεία πληροφορικών συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για δημοσιοποίηση του ονόματος του/της βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ διατύπωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υποστηριζόμενοι από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη, καθώς και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Ν.Δένδια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου επισήμανε πως ο/η βουλευτής οφείλει να δημοσιοποιήσει την πράξη του/της, αλλιώς θα παρέμβει ο ίδιος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


--

Δεν υπάρχουν σχόλια: