slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιος φοβάται τις εκλογές;

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην πολιτική ζωή της χώρας φέρνουν ξανά στη μνήμη μια πολυσυζητημένη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.Η Ελλάς, κατάντησε ένα απέραντο φρενοκομείο>> είχε πει, τον Ιανουάριο του 1989, με την χώρα μας να στροβιλίζεται τότε στη δίνη της ουσιαστικής ακυβερνησίας, των σκανδάλων και της πολιτικής οξύτητας που είχε φτάσει στο ζενίθ. Πρωθυπουργός ήταν και τότε ένας Παπανδρέου , ο πατέρας του σημερινού μας πρωθυπουργού.

Η Ελλάδα θυμίζει και σήμερα ένα απέραντο φρενοκομείο και μάλιστα σε πολύ χειρότερη μορφή. Με μια κυβέρνηση που προσποιείται ότι κυβερνά αλλά που με τις αντιφατικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, ουσιαστικά δημιουργεί συνθήκες ακυβερνησίας και χάους. Μια κυβέρνηση που ενώ καυχιέται ότι δίνει επί μήνες στην Ευρώπη τη μάχη για να σώσει τη χώρα μας από την χρεοκοπία, κάνει μια κίνηση και την στέλνει να στροβιλίζεται στην άβυσσο της διεθνούς ανυποληψίας και της καταστροφής.
Η απόφαση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος έχει παγώσει ολόκληρο τον πλανήτη, έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μεγάλες απορίες ακόμα και μέσα στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αν ο πρωθυπουργός θεωρεί πώς υπό τις παρούσες συνθήκες η χώρα μπορεί να αντέξει και να πορευτεί μέχρι τον Ιανουάριο που υποτίθεται θα γίνει αυτό το δημοψήφισμα μάλλον ζει σε κάποιο άλλο πλανήτη. Κι αυτός κι όσοι του εισηγήθηκαν την πρόταση η οποία αποτελεί βόμβα στα θεμέλια μιας ήδη ξεχαρβαλωμένης χώρας.
Όσο υπάρχει ακόμα χρόνος ας αναθεωρήσει αυτή την πέρα για πέρα λανθασμένη απόφαση κι ας καλέσει τους πολίτες να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της χώρας. Χρειάζονται μόλις 25 ως 35 μέρες για μια πλήρη προεκλογική περίοδο . Αν δεν πειράζει τους δανειστές μας και τους τραπεζίτες να περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο για δημοψήφισμα, γιατί άραγε να τους πειράζει να περιμένουν μέχρι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου που μπορεί με βάση το Σύνταγμα να έχουν γίνει κανονικές εκλογές.
Εκτός κι αν πειράζει τον ίδιο μετά από αυτές τις εκλογές να μην είναι πια πρωθυπουργός. Αλλά, αυτό ας αφήσει να το αποφασίσουν οι πολίτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: