slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ρε το Μικέ αφού πρώτα εξάρθρωσε την τρομοκρατία τώρα θα εξαρθρώσει και τη γραφειοκρατία


Παράλληλα, σημείωσε ότι με το νέο νόμο για το fast track επιταχύνονται οι διαδικασίες υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων, είτε αυτές προέρχονται αμιγώς από τον ιδιωτικό τομέα (επενδύσεις πχ. στον τουρισμό ή στην ενέργεια) είτε αυτές προέρχονται μέσω συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι υπάρχει και νέο πλαίσιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις εξασφαλίζονται σημαντικά κίνητρα σε εταιρίες που θέλουν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην ενέργεια, τον τουρισμό, στη μεταποίηση, στον πρωτογενή τομέα και τις νέες τεχνολογίες. Σταθερές φοροαπαλλαγές για 10 χρόνια αλλά και χρηματοδοτικές ενισχύσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε και για το εγγυητικό ταμείο που δημιουργείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απευθείας δανειοδότηση και χρηματοδότηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όπως οι μεγάλοι οδικοί άξονες, η διαχείριση των σκουπιδιών, μεγάλα ενεργειακά projects και διάφορες άλλες μεγάλες δημόσιες επενδύσεις.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε: «Σας καλώ να στηρίξετε δυναμικά την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης με επενδύσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς τόσο για εσάς αλλά και για την ελληνική οικονομία».

1 σχόλιο:

Παντελής Μ. είπε...

Αλήθεια όταν οι πολιτικοί λένε "σύντομα", σε τι χρονικό διάστημα αναφέρονται;;;