slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υψηλού πνευματικού επιπέδου η τιμητική εκδήλωση αφιέρωμα στο μεγάλο συμπατριώτη μας Ακαδημαϊκό και συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Νίκος Μαϊτός και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Η εκδήλωση με προσεγμένο πρόγραμμα που ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Ναξιώτη ακαδημαϊκό, θεατρικό συγγραφέα και στιχουργό Ιάκωβο Καμπανέλλη, ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ. του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων Νίκου Μαϊτόυ. Για την ζωή και το σπουδαίο έργο του Ιακώβου Καμπανέλλη, μίλησαν ο σκηνοθέτης, κ.Γιώργος Μιχαηλίδης και ο συγγραφέας-κριτικός θεάτρου, κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Στην εκδήλωση παρουσιαστήκαν εικόνες και βίντεο με τον Καμπανέλλη να μιλάει για την Νάξο και την μετέπειτα πορεία του στο χώρο της πνευματικής δημιουργίας, καθώς και στην περιπέτεια του Μαουτχάουζεν που επιμελήθηκε ο φίλος της Νάξου Δρ. Χορολογίας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταύρος Σπηλιάκος.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Νάξιος Θόδωρος Πολυκανδριώτης, με την ορχήστρα του τραγουδώντας τραγούδια σε στίχους Ιακ. Καμπανέλλη μελοποιημένα από τους σύνθετες Θεοδωράκη, Χατζηδάκη και Ξαρχάκο.

Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση του κοινού με ( ανάμεσα τους πολλοί πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπρόσωποι πνευματικών ιδρυμάτων της χώρας ) το όποιο ζητούσε από τον Πρόεδρο
Νίκο Μαϊτό και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων να συνεχίσουν να προσφέρουν στο τόπο μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις υψηλού πνευματικού επιπέδου .

 ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ http://koronida.blogspot.com/2012/01/blog-post_2580.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: