slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προχωράει η κίνηση πολιτών για την αλλαγή του Συντάγματος...

Μπορεί το εδώ σάπιο καθεστώς να έχει βάλει εμπάργκο στις ειδήσεις από την Ισλανδία, αλλά οι πραγματικές και όχι οι στημένες ειδήσεις βρίσκουν τρόπο να φτάσουν στους Έλληνες πολίτες. Τώρα ευτυχώς υπάρχει και το διαδίκτυο. Η δημοσιογραφία των πολιτών, μπήκε πλέον δυναμικά στην πρώτη γραμμή της πραγματικής ενημέρωσης, δίνοντας καθημερινή μάχη για ακύρωση της προπαγάνδας των ΜΜΕ του καθεστώτος.

Στις 30-11-2011, σας είχαμε πει ότι  Δημιουργείται κίνηση πολιτών για Συνταγματική Μεταρρύθμιση. και σας είχαμε υποσχεθεί ότι....
θα σας κρατάμε ενήμερους. Ξεκίνησε λοιπόν και στη χώρα μας, στα πρότυπα των Ισλανδών πολιτών, μια μικρή αρχικά ομάδα πολιτών, μακριά από οποιοδήποτε κόμμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι σαν «Φιλική Εταιρεία», με αποκλειστικό στόχο την αλλαγή του ισχύοντος Συντάγματος, δηλαδή στην ουσία την αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος, προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της δημοκρατίας στο λαό και της μεγαλύτερης συμμετοχής των απλών πολιτών στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Ήδη έχει συνταχθεί ένα αρχικό κείμενο με κάποιες γενικές αρχές, το οποίο σύντομα θα τεθεί προς έγκριση (μέσα κι έξω από το διαδίκτυο), μαζί φυσικά με τα ονόματα της αρχικής ομάδας, αλλά και το όνομα όποιου εκ των πολιτών θελήσει να πρωτοπορήσει σ’ αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να προκαλέσει συζήτηση όλων μας, τόσο μέσα στο διαδίκτυο όσο και εκτός, προς την κατεύθυνση της συνδιαμόρφωσης ενός κειμένου νέου Συντάγματος, το οποίο και θα πρέπει μετά να τεθεί στο λαό μέσω δημοψηφίσματος προς έγκριση.

Αυτή τη στιγμή δημιουργείται μια σχετική ιστοσελίδα, αλλά και λογαριασμοί facebook κ.λ.π., προκειμένου αφενός να δηλώνεται, από όποιον εκ των πολιτών το επιθυμεί, η στήριξη στις βασικές αρχές και στην όλη προσπάθεια ή και η προσχώρηση στην ομάδα δράσης και αφετέρου να ανοίξει ο σχετικός διάλογος.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: