slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αποφάσεις Λαικής Συνέλευσης

 Σε μια ασφυκτικά γεμάτη  αίθουσα με πολύ κόσμο έξω από αυτή, πραγματοποιήθηκε χθες  Κυριακή 29-1, η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Πάρου, στον «Αρχίλοχο». 
Οι παριανές και οι παριανοί έδωσαν δυναμικό παρόν, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση τους για τη πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Επιβεβαίωσαν  τη συστράτευσή τους με τη Λαϊκή Επιτροπή ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και τη συμμετοχή τους στην οργάνωση του αγώνα, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο 
διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιοδήποτε παριανό νοικοκυριό. 
Αποφασίστηκε  να παρθούν πρόσθετα μέτρα όπως:
1.    Για τη δεύτερη δόση του χαρατσιού, να επαναληφθεί η παράδοση στη ΔΕΗ των δηλώσεων που αναφέρουν ότι δεν πληρώθηκε το χαράτσι μαζί με τα αντίγραφα του λογαριασμού της ΔΕΗ και τις αποδείξεις πληρωμής του ρεύματος όπως και για τη πρώτη δόση. 
Τόποι συγκέντρωσης δηλώσεων το κατάστημα του Βασίλη Λάβδα (τοπικά προϊόντα), στην Παροικιά κάτω από την Αστυνομία ή τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου- Αντιπάρου 10.30-14.00 καθημερινά.
2.    Να γίνει κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ και προσωρινής διαταγής μη διακοπής του ρεύματος, γιατί θεωρούμε άδικο και αντιλαϊκό το χαράτσι, γιατί δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να το πληρώσουμε, γιατί αρνούμαστε να υποκύψουμε στον κυβερνητικό εκβιασμό «πληρώνετε ή σας κόβουμε το ρεύμα». Μετά την αλλαγή στάσης του Δημάρχου κάτω από τη πίεση ενός κινήματος που ολοένα μεγαλώνει, να στηρίξει ο Δήμος αίτηση κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων, ξεκαθαρίζουμε ότι θα συνδράμουμε αυτή τη προσπάθεια με τις παραπάνω προϋποθέσεις .
3.    Προχωράμε άμεσα στην Οργάνωση Επιτροπών Αγώνα στα χωριά και στη Παροικιά για την αποτροπή κάθε προσπάθειας διακοπής του ρεύματος σε οποιονδήποτε συμπατριώτη μας. Κάθε προσπάθεια διακοπής θα αποτραπεί με άμεση κινητοποίηση ώστε δεκάδες να βρεθούν μπροστά στο συνεργείο της ΔΕΗ, σε μηδενικό χρόνο. 
Για οποιονδήποτε λόγο τηλ. επικοινωνίας             6942 95 4242      .
4.    Θα επιχειρήσουμε να υποβληθούν μαζικές αιτήσεις απαλλαγής από το χαράτσι στην εφορία. 
Η Λαϊκή Επιτροπή καθημερινά, εντείνει τις δραστηριότητες για την οργάνωση της πάλης και των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου, και οι εταίροι της πρέπει να πληρώσουν την επίδειξη θράσους, απανθρωπιάς και υποκρισίας απέναντι στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους .
 Είναι ανάγκη να διαπιστώσει αυτή η κυβέρνηση πόσο μικρή είναι μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα, στη συντονισμένη δράση και αλληλεγγύη. Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού με κάθε τρόπο. Για κάποιους είναι πια και ζήτημα επιβίωσης...
Εμπρός να κλιμακώσουμε τη δράση μας ενάντια στο χαράτσι και τη διακοπή του ρεύματος σήμερα και αύριο να οργανώσουμε τον αγώνα για άλλα λαϊκά προβλήματα.

                                                                                 Πάρος 30-1-2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια: