slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κανονικά πλέον οι συνταγές σε Αθήνα, Πειραιά, Αχαϊα-Παρέμβαση Σαμαρά


Εκτονώνεται η κρίση στην υγεία, με την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαϊας, μετά την προώθηση νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζονται τα χρέη του κλάδου.
Οι φαρμακοποιοί ικανοποιήθηκαν από τις έγγραφες δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα περισσότερα από τα αιτήματά τους, δηλώνουν ωστόσο ότι παραμένουν σε ετοιμότητα μέχρι την υλοποίηση των δεσμεύσεων. 

Έτσι, από σήμερα εκτελούνται κανονικά στα φαρμακεία οι συνταγές όλων των ασφαλιστικών ταμείων, με εξαίρεση της ΔΕΗ, του οποίου οι οφειλές αγγίζουν τον ένα χρόνο καθυστέρησης.
 

Αύριο, Παρασκευή, οι γιατροί του ΙΚΑ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί αναστέλλουν προσωρινά τις απεργίες τους, αλλά εκπέμπουν σήμα κινδύνου για το ΕΣΥ μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τεράστια προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.
 

Το μεσημέρι της Πέμπτης, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των δεδουλευμένων αργιών και νυχτερινών από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και των εκτός έδρας μετακινήσεων από τον Μάρτιο του 2010.
 

Σε συνάντησή τους με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, έλαβαν τη δέσμευσή του ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει στην κατάθεση τροπολογίας, με την οποία θα καθορίζεται ο τρόπος αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους.

Παρέμβαση Σαμαρά
 

Να τεθεί υπεράνω όλων το συμφέρον των ασφαλισμένων ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους ιατρικών, φαρμακευτικών και οδοντιατρικών συλλόγων, γιατρών του ΙΚΑ και νοσοκομειακών γιατρών.
 

"Αναγνωρίζω το δίκαιο των αιτημάτων που μου ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων. Τους πρόετρεψα όμως, ιδίως μάλιστα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, να θέσουν υπεράνω όλων, το συμφέρον των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, που σήμερα δεν έχουν γιατρούς, δεν μπορούν να προμηθευθούν φάρμακα, βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες" σηεμίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: