slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα επόμενα ... έκτακτα τέλη!

Προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλεί το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων διακόπτουν... την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους που μένουν ξενοίκιαστα, για να γλυτώσουν το ....
έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, αλλά και ότι πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων προχώρησαν σε κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους. Έτσι, αναζητούν νέες λύσεις που θα φέρουν στα ταμεία του κράτους το ποσό που “χάνεται” από τις δύο αυτές πηγές.

Έπεσε βέβαια στο τραπέζι η πρόταση για φορολόγηση των αγρών, με τη λογική ότι… το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από τα χωράφια! Αλλά αναζητούνται κι άλλες λύσεις.

Κι επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί δραματικά οι άστεγοι, και με την ίδια λογική ότι ούτε από τους άστεγους εισπράττει τίποτα το κράτος, είναι ζήτημα χρόνου να πέσει στο τραπέζι η επιβολή έκτακτου τέλους… χώρου κατάλυσης αστέγου!

Βέβαια το μέτρο δε θα είναι οριζόντιο, όπως άλλωστε και όλα όσα έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία! Άλλο συντελεστή θα έχει το παγκάκι στο Κολωνάκι, άλλο στο Σύνταγμα, άλλο στην Κηφισιά και στη Μύκονο, και άλλο στην Κουμουνδούρου και στο Περιστέρι! Και φυσικά, θα υπάρχει και συντελεστής επιφάνειας, ώστε να μην επιβαρύνεται το ίδιο ο άστεγος που στριμώχνεται σ’ ένα παγκάκι με αυτόν που κοιμάται άνετα στο γρασίδι ενός πάρκου!
http://antipaloi.blogspot.com/2012/01/blog-post_4630.html
Δεδομένης και της αύξησης των αυτοκτονιών στη χώρα μας, μελετάται ακόμα και η επιβολή έκτακτου τέλους αυτοχειρίας! Το τέλος θα επιβάλλεται στους στενούς συγγενής του αυτόχειρα, επειδή δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν από την αυτοκτονία, προκαλώντας στο κράτος οικονομική ζημία από την απώλεια φόρων!

2 σχόλια:

antipaloi είπε...

Παρακαλώ να μπει ενεργός σύνδεσμος που να παραπέμπει στην πηγή του άρθρου:

http://antipaloi.blogspot.com/2012/01/blog-post_4630.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΙΔΕΕΣ.ΛΙΓΟ ΘΕΛΟΥΝ.ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΑΛΑ. !!!!