slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σειρά επαφών του Περιφερειάρχη στην Αθήνα – Συμμετείχε στη σύσκεψη για το Νοσοκομείο της Ρόδου

Η κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων και η δημιουργία του Αιμοδυναμικού και του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες για την Περιφέρεια και για το σύνολο της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να αξιολογηθούν σοβαρά τα αιτήματα της Διοίκησης και των εργαζομένων, ενώ κάλεσε τον υφυπουργό να υποστηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια για τη δημιουργία των δύο νέων δομών, «που κυριολεκτικά θα σώσουν ζωές», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Προς την κατεύθυνση αυτή, απαιτείται η ένταξη των δύο αυτών έργων στο ΕΣΠΑ πριν εξαντληθούν οι πόροι του προγράμματος, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και η συμπλήρωση των φακέλων.
Επίσης, σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε να υπάρξει απόφαση με την οποία να ανατίθεται στην Περιφέρεια η κατασκευή του ειδικών προδιαγραφών κτιρίου για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Αλιεία,
Ακτοπλοϊκό,
«Καλλικράτης»

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκο Ζωίδη, ο Περιφερειάρης συναντήθηκε το μεσημέρι στη Βουλή με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιών της Περιφέρειας όπως και η πρόταση που έχει υποβληθεί από την περιφερειακή αρχή για προμήθεια πλωτών μέσων, ζητώντας από τον κ. Γεωργιάδη την υποστήριξή του και να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση. 
Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα ΕΠΑΛ (Αλιεία).

Ο υφυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μαχαιρίδη να επισκεφθεί το Νότιο Αιγαίο, προκειμένου να γίνει αναλυτικότερη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τα νησιά μας. Η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη προσδιορίστηκε, κατ’ αρχήν, για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι αλλαγές στον «Καλλικράτη» και οι ειδικές ρυθμίσεις για το Νότιο Αιγαίο, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε για μία ακόμα φορά  να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις της Περιφέρειας που έχουν άμεση σχέση με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο Νότιο Αιγαίο, με την υπουργό να ζητά αναλυτική ενημέρωση και να δεσμεύεται για νέα συνάντηση στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, συνοδεία του κ. Ζωίδη, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη στον οποίο έθεσε το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων από τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας στα Δωδεκάνησα.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μαχαιρίδη για διευθέτηση της εκκρεμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: